Hirdetés
Aktív témák
-
pzstm
titán
Látom kollega is sikerrel guglizott
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
Alex123
senior tag
válasz Morden24 #41449 üzenetére
Ok, köszönöm.
Akkor most felteszem IDE módban és majd a "végleges, fizetős" változatot telepítem AHCI-vel, de akkor már nem lesz XP-m sem a másik hdd-n....
(csak előtte tájékozódom, próbálgatom, mert dolgoznom kell vele, ahogy eddig az XP-s géppel is, tehát most majd csak óvatosan tesztelek....)
Köszönöm.
- Alex -
-
robagp
tag
Hello!
Fel dobtam a win7 -et és egy harmadik particióra dobtam a chameleont /nem a win particiójára, és nem a 100mb -s win particióra/ Bár a chameleon elindul és ki tudom választani a win7-et, de indításnál : "Hiányzó BOOTMGR" -t ír ki és csak kikapcsolhatom.
- Újra kell dobnom a win 7-et?
- Melyik boot loader kezeli a win7-et és a mac os x -et?
/ezt a kettőt raknám fel egymás mellé, a virtuál oprendszer nem érdekel, így szeretném megoldani/
- Hogyan rakjam fel azt a bootloader-t és ha be kell állítani, hogyan tegyem?Válaszokat előre is köszönöm!
-
brd
nagyúr
válasz robagp #41456 üzenetére
- Nem, telepítőCD-ről bebootol, Repair Your Computer, és elvileg magától javítja, ha azt klikkeled be (ha nem képes javítani, akkor elindítod a console-t, oda beírod, hogy:
bootrec /rebuildbcd (nem ismerem a MacOs-t, lehet, hogy bootrec /fixmbr és bootrec /fixboot is kell, ill. az is elképzelhető, hogy kézzel kell letörölnöd a bcd nevű file-t a kis 100 MB-os partícióról, és utána kiadni a /rebuildbcd opcióval).The only real valuable thing is intuition.
-
#hpq
aktív tag
Helló!
Nos nekem idáig csak egy problémám lenne de az elég gáz szerintem. Amikor nyitok egy task managert kiakad a win7 teljesen és ctrl+alt+delete-re is egy ilyen üzenetet dob: "The logon process was unable to display security and logon options when ctrl+alt+delete was pressed, if the operating system does not respond, press esc or restant the computer by using the power switch." Valakinél nincs hasonló? Nem hiszem hogy a resetelgetés sokáig megoldás lenne, lehet valamit bekéne állítani?
Köszi előre is!// -
-
Dictator^
veterán
valamiféle icondock van alapból beépítve? vagy külön kell tölteni? akár gadgetekből is oké lenne, ha lenne..
nos valaki?
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
-
RootRulez
félisten
3 magom van, és most csomagolok ki egy ~4GB-os fájlt (win rar 3.80), viszont a proci kihasználtságom 15-30% között stagnál, miért nem használja ki teljesen a procit és végez harmad-hatod annyi idő alatt? Win7 x64-et használok...
═════════════════════════════════════════
-
pzstm
titán
válasz RootRulez #41465 üzenetére
de vna már 3.90-es is egy ideje...kimondott x64-es (meg amúgy lehet a vinyód a szűk keresztmetszet, nem a procid )
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
Alex123
senior tag
Sziasztok!
Végre lejött az enterprise 90 napos hivat. demója.
Akadt egy kis problémám a telepítésnél:
- a gépben 2db hdd van, az elsőn egy 250GB-os van a rendszer (régi xp), ez ketté van osztva...
- a másik hdd egy 320-as, ara próbáltam feltenni a win7-et, DE: formázás/particionálásnál a régi vinyót 3 part. látja, 2x119232MB és egy harmadik 8MB-os nak...
Namármost elb* énáztam és sikerült létrehoznom, majd törölnöm (ezt mondjuk látszólag nem is engedte) ezt a 8MB-os particiot....
Ez okozhat gondot vagy nem kell vele foglalkoznom, ne hozzam létre és maradjon particionálatlan? (gondolom ezt még az xp telepítője csinálhatta...)
----------------------------------------------------------
Másodjára is próbáltam feltenni a win7-et de amikor meg a 320-as hdd-t osztanám fel, előjön egy 100MB-os part. is.Hogy lehet "szűz" installt csinálni ismét?
- Alex -
-
pzstm
titán
válasz RootRulez #41467 üzenetére
nem bír annyival írni a vinyód, amennyivel ki tudna tömöríteni....mondjuk még sosem láttam, hogy procit teljesen kihasználta volna winrar...
-
RootRulez
félisten
Köszi, mindenesetre majd ha lesz helyem, ráeresztem mgint
Alex123 a 8mb az a vinyód gyorsítótára vagy mifene, azzal nem kell törődnöd
mod: a 100mb-os part ...izé... rész... pedig a Win7 swap partíciója
mod2: Tök mindegy hova teszed, csak ne oda, ahol az XP van Jön majd egy pofás kis boot menü és te kedvedre válogathatsz a telepített rendszerek között
"Hogy lehet "szűz" installt csinálni ismét?" ezalatt mit értesZ?
[ Szerkesztve ]
-
Alex123
senior tag
válasz RootRulez #41470 üzenetére
1. ok. tehát mind1, hogy a 8MB particionált vagy sem.... (de gondolom a sem a jobb, mivel így nem hozza fel a sajátgépnél, úgy meg igen....?
2. a "szűz" install alatt azt értem, hogy próbáltam ismét telepíteni, megosztani a 320-as hdd-t de a swap 100MB miatt nem tudom....
Ezt hogyan lehet megszűntetni, ill./és ezután már mintha új/első install lenne a win7? -
RootRulez
félisten
válasz Alex123 #41471 üzenetére
jah igen, a 8mb-nak nem kellene látszania
sztem úgy tudod megszüntetni, hogy minden partíciót megszüntetsz (persze ha nincs rajta más adat)
Nekem még sose csinált ilyen 100mb-os swap partíciót, pedig volt már pár win7 a gépemen
-
Alex123
senior tag
válasz RootRulez #41472 üzenetére
Namost Xp alatt felhozza a a 2db xp-s part. + felhozza a 100MB-os System Reserved nevűt és a maradék 297GB-os-t.
Utóbbi 2 már elvileg üres, formáztam.....
+ a bootmanager a win7-el akar indulni, ami már ugye most nincs is fenn....
(ezt hol tudom megváltoztatni, mert a fixmbr, és fixboot nem segített)?Formázáshot mit javasolsz?
-
RootRulez
félisten
válasz Alex123 #41473 üzenetére
A bootválasztó buheráláshoz az EasyBCD 1.7.2 programot ajánlom... Formázáshoz pedig tökéletes a telepítő beépített lemezketelője...
-
RootRulez
félisten
válasz Alex123 #41475 üzenetére
jóccakát, hátha megálmodod a megoldást
Bár a particionálást egy programmal egyszerűen megoldhatnád XP-ből is és eltűnne a 100MB-os rész pl.: pragon hard disk manager és társai
[ Szerkesztve ]
-
RootRulez
félisten
Nah, meguntam a bíbelődést a CoD2-vel, de azért néha mikor kedvem szottyan jó lenne lövöldözni kicsit. Így úgy döntöttem felteszem a sorozat ötödik részét a World at War-t. De nagy sajnálatomra ugyanaz az ablak fogad, mint Cod2-nél, miért nem szeretnek a CoD-ok futni a Win7-emen?
a képet még a cod2-ből szedtem de amúgy ugyanez fogad
Most pecselgetem, hátha hatással van a single palyer módra és legalább az megy majd, mert CoD2-ben az ment
mod:
Megjegyezném, hogy korábban már játszottam mindegyikkel, igaz akkor még 32 bites rendszeren...[ Szerkesztve ]
-
creed30
aktív tag
Sziasztok!
Tudja valaki hogy a frissítésekor keletkezett tartalék fájlokat hol találom a hetesben?
Xp esetében az áthúzott S-el kezdődő fájlok voltak. -
Alex123
senior tag
válasz RootRulez #41476 üzenetére
Végre sikerült....
Xp alól indítottam a rendszert, majd az xp lemezkezelőjével törőltem a két partíciót....
Majd ismét win7 fel, 320-kettéoszt....
És működik.... (hajnali két óra....)
--------------------------
Remélem azért az xp-s boot nem fog besz*-ni a sok particionálás és fixmbr, stb végett....Megjegyzem, a windows "élmény-indexben" a hdd lett a leggyöngébb láncszem (5,9 a többi rendre 6,8 - 6,9), tehát majd valamit még javítanom kell ezen......
Köszönöm a segítséget.
- Alex -
-
creed30
aktív tag
-
gar8
tag
Sziasztok!
Telepítési gondjaim vannak, segítsetek ha tudtok.
Lemezről elkezd bebútolni a gép és elkezdi a winows a gép vizsgálatát illetve a telepítéshez szükséges fájlokat feltenni. Majd bejön az a kép,ahol kiírja,hogy a windows indítása és kis zöld kukac futkorászik.Innen átvált egy kék képre ahol sok színes vonal valami kis galamb stb., kurzor nyíl és mellette egy kőr ami mintha pörögne. Ez a kör kb 10-15 másodpercig pörög is,majd eltűnik és a gép leáll nem történik semmi.A Win 7 x64 Hun Retail változatás próbáltam telepíteni.
A gépem a következő alkatrészekből áll:
Gigabyte GA-P35-DS3L alaplap
Core 2 Duo 6550 proci
Corsair 400 W táp
Gigabyte 9600 GT videókártya
egy 160 Gb és 200 Gb-os SATA II - es vinyó
efy Pioneer író és egy LG DVD olvasó.Már megpróbáltam azt is, hogy egy-egy vinyót lehúztam és csak a másik maradt. Illetve a BIOS-ban találtam azt hiszem az energia gazdálkodási résznél egy dolgot ahol át kellett állítani 64 bytesre a beállítást,azt is megtettem,de nem segített. Viszont a szintén találtam a BIOS-ban egy olyan részt - asszem szintén az energia gazdálkodási részen -, hogy kiírta, hogy a VGA kártya működésénél problémák merülhetnek fel.
Most már fogalmam sincs mi lehet a gond. Ha valakinek van valami jó ötlete szívesen venném.
Valóban 20 Gb szabad hely kell a Win 7-nek?Köszi!
gar
-
Morden24
nagyúr
1. Tuning van a gépeden? Ha igen, a telepítés idejére vissza alapra.
2. Ez a telepítő ki lett már próbálva? Nem lehet, hogy szar a letöltött file, rosszul lett kiírva, hibás a dvd?3. Mit állítottál te 64 bytes-ra?
4. Minél léphet fel hiba a VGA működésében?5. Annyit még megpróbálhatsz, hogy minden perifériát lehúzol a gépről a telepítés idejére (kivéve ami muszáj, pl. egér, billentyűzet).
6. Nem lehet, hogy csak vár a telepítő? Egyes embereknél akár 10 percig is tud szüttyögni itt-ott.Sectumsempra - For Enemies
-
gar8
tag
Szerintem egyszerűen befagy 2x1 Gb 800 Mhz-en ketyegő Geil Ultra ramok vannak a gépben és a Biosban lehetett valamit 64 Bytesre állítani majd csinálok róla egy képet.
-
gar8
tag
válasz Morden24 #41491 üzenetére
Már 3 különböző lemezről próbáltem telepíteni a cucot, nem hiszem,hogy 3-4 percnél többet kellene várakozni rá - ennyit megtettem -,mert szerintem a több az nagyon ciki lenne. Csak egy scenner és egy nyomtató van fent perifériaként és a nyomtató ki is volt kapcsolva,de megpróbálom úgy is, hogy lehúzom a többit pontosam megnézem majd a BIOS-ban és leírom.
-
Morden24
nagyúr
Már 3 különböző lemezről próbáltem telepíteni a cucot, nem hiszem,hogy 3-4 percnél többet kellene várakozni rá - ennyit megtettem -,mert szerintem a több az nagyon ciki lenne.
Nem nagyon lényeges, hogy mit hiszel: volt már, akinek többet kellett várnia. Nem állítom, hogy nálad ez a gond, csak azért írtam, mert létező dolog.
Tuningra nem írtál semmit... van vagy nincs?
Sectumsempra - For Enemies
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest