Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
k1raly
aktív tag
Üdv. Vásároltam egy ek supremacy evo blokkot és így néz ki a belseje, ezt mivel tudnám kitakarítani ha egyáltalán lehetséges. Köszönöm a segítséget!
-
tibcsi0407
félisten
válasz fudi2002 #83800 üzenetére
Pmic-re 0.5 mm-rel vastag padd kell. Hátuljára is tegyél a RAM-nak, így a bordában nem tud billegni.
k1raly
Szerintem erről le kell csiszolni a nikkelt. Nem lenne jó, ha a vízkörbe kis darabokat dobálna be.
Azt nem tudom savazni lehet-e valamivel.[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
fudi2002
veterán
válasz tibcsi0407 #83802 üzenetére
Uhh köszönöm a tippet, oda pont nem raktam. Mondjuk mint katiban a gyerek, ugyanis a gyári padokat hagytam, a ram chipekre alphacool vékony pad került, de kétoldalas öntapadós változatban.
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
-
gaben22
senior tag
válasz proci985 #83807 üzenetére
Nekem az a barnás elszíneződés nem gunknak tűnik, hanem oxid rétegnek, meg ahogy más is írta egy jó adag nikkel is hiányzik, ráadásul a finek is megsínylették a dolgot. Én ezt már nem használnám. Amúgy komolyabb csiszolás + nickel electroplating lehet segítene, csak nem a fineken.
Eladó cuccok: GPU: Gigabyte Aorus Master 4090 + EKWB 4090 Nickel Acetal blokk
-
mpierre
veterán
válasz fudi2002 #83806 üzenetére
Azt hol csinálják emberi áron?
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Walter_White
senior tag
Sziasztok. Tud esetleg valaki valami infót Merlinnél mi történik? - a vizes cuccok 90%-a nem rendelhető...
-
tag
válasz Walter_White #83815 üzenetére
"
Az Alphacool (Aquacomputer és Phobya) jelenleg túlterheltség és munkaerőhiány miatt a rendeléseket kiszámíthatatlan idő-átfutással teljesíti, késések lehetnek!
Megértéseteket kérjük!"never say never
-
mgergo76
tag
Színtelen hűtőfolyadékot honnan tudok beszerezni? A források többségének nincs készleten/nem rendelhető.
Alkohol+deszt víz keverék mennyire opálosítja el a műanyag alkatrészeket (merev csöves lenne a rendszer)?Üdv: Gergő
-
tag
válasz Walter_White #83817 üzenetére
Én kb mindent erről a holland oldalról rendeltem:
https://www.highflow.nl/
Konkrétan ha sürgősen kell és belefér a keretbe, akkor DHL Expressel egy nap alatt megjön bármi, ami raktáron van. És elég sok minden van raktáron, mert 90%-ban vizes cuccot árulnak.never say never
-
Dr V
őstag
Nincs valakinek megmaradt átlátszó 14/10-es merev csöve? Kicsit lakítanom kellene a gépemen, de sajnos nem maradt elég.
The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
tag
Satinom van, sorry.
Alza elég gyors, de gondolom nem akartál ennyit / ennyiért venni azért kérdezted, szóval valószínűleg nem lesz releváns:
https://www.alza.hu/corsair-hydrox-xt-hardline-satin-crystal-clear-3x1m-1014mm-idod-pmma-d6872511.htm?o=2[ Szerkesztve ]
never say never
-
veterán
válasz mgergo76 #83819 üzenetére
Én soha nem használnék alkoholt a plexi blokkok /tartály miatt. Akkor már inkább víz+fagyálló keverék ,ha nem tudsz várni /nem akarsz gyári lötyit venni .
Jó videói vannak ennek a tuningőrült srácnak ,de mondjuk csapvíz helyett desztvízzel :
The coolant i run in all my loops, cheapest you can get while getting the best results. -
veterán
Millió példa volt már ,hogy megrepedt az alkohol miatt a plexi blokk vagy tartály ,minek kockáztatni ?
Fagyálló kicsapódás ? Érdekes , évtizedek óta használják az autók millióiban . Alkoholos vizet meg kb 80 ember használn a világon, abból 60 MO-n. Külföldi vizes fórumokon UFO nak néznek, ha megemlíted az alkoholt .
Mindegy mindenki azt csinál amit akar ,én maradok a túlárazott gyári keveréknél .[ Szerkesztve ]
-
ffodi
veterán
Jó az ioncserélt víz, de azért korróziógátló adalék nem árt bele.
A vezetőképességet pedig nem tudom hogyan méri a HF NEXT, mert az ioncserélt víznek kb. 0 uS/cm a vezetőképessége (mértem), a csapvíznek nálunk kb. 600 . De igen, nálam is kb. 40-45 uS/cm körülire mérte annak idején, a DP ultra-ra pedig 50-55 uS/cm-t mutat jelenleg.[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
fudi2002
veterán
Párdon a gyerekrajzért, hitelen paint volt kéznél
Szerintetek ez jó 5let így? (főleg a párhuzamos ram és cpu blokk részre célzok)
Áramlás is kérdés, bár azért gondolom 2db d5 el fogja végezni a feladatot pláne vga blokk nélkül. Viszont a ram blokk micro fines.
Úgyis kérdés lenne így megelőzöm. Azért gondolkodom ebben, hogy az y elág az első alkatrész a házon belül és függetlenül és kényelmesen tudom külön-külön a blokkokat levenni. Ez az igazi és elsődleges szempontom.
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
gaben22
senior tag
válasz fudi2002 #83835 üzenetére
Én párhuzamosan nem tolnék semmit. CPU és RAM blokknak más az ellenállása így nem tudod garantálni az egyforma áramlást (elméletileg akár meg is állhatna egyik ágon az áramlás). CPU blokk be és kimenetén a delta nem szokott sok lenni, ráadásul 2 pumpád van, gondolom meg fogod tolni áramlással rendesen, akkor meg aztán végképp nem lesz nagy a diff. Nem az lesz, hogy a CPU "forró" vize fűti majd a RAM blokkot hanem a kb. ugyanolyan hőmérsékletű wasser megy át mindkettőn.
[ Szerkesztve ]
-
gaben22
senior tag
válasz fudi2002 #83837 üzenetére
Hát ha nem szempont, hogy esetleg egyik ágon alig fog áramlani a wasser, akkor igazából bármi jó lehet . Én sorba tolnám nem párhuzamosan és ha nagyon kellene, akkor picit hosszabb csövekkel + csapokkal oldanám meg a dolgot (de inkább elfogadnám, hogy ezt kényelmetlen lesz szerelni). A szándékodat értem, én ezért nem vizeztem be a RAM-ot (még ), mert tényleg kényelmetlen szerelni a kettőt egyszerre, de én párhuzamosan nem tolnék semmit soha.
-
fudi2002
veterán
Köszönöm a javaslatot. Akkor marad az, hogy előbb a ramblokk, onnan egy hosszabb csővel át a cpu aztán vissza. Bután fog kinézni, de akkor inkább marad ez.
Abban bíztam, hogy két d5 átpumpálja y esetén is megfelelő tempóval, max a ramblokkon kicsit tempósabban halad át a víz pl.Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
ffodi
veterán
válasz Kiratheonly #83843 üzenetére
Igen, a HF NEXT esetén is a flow paraméternél található.
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
veterán
válasz Kiratheonly #83843 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- DIGI kábel TV
- Elektromos autók - motorok
- Formula-1
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát