Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpierre
veterán
válasz korcsi #82651 üzenetére
Így van. A vrm-et hűtené elsőre, majd onnét menne a gpu-ra és aztán ki, ha követjük a nyilakat. Ellenben ebben a gépben pont fordítva bekötve. A vga tápja melletti csati felől érkezik a víz. (240-es radi - vga - spc60 - proci - 120-as radi - 240-es ismét a kör, ha házról készült fotót nézed.)
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Pista0001
addikt
válasz mpierre #82650 üzenetére
Köszönöm!
A hőfokok annyira nem relevánsak, ha nem is hűvösebb, mint léggel, a feeling megérheti. Persze ha van kedve játszani a "kölöknek", játszon csak! A monitor nálam 1080p 75 Hz, szóval a terhelés nálam se túl nagy.
Nekem is az tűnt fel, mint korcsinak, hogy mintha fordítva jelezné a ki- és bemenetet. .Kipróbáltad úgy is, vagy egyből a logikusabb verzióban kötötted be?
-
mpierre
veterán
-
Laraxior
titán
Jol jartam ezekkel az aquas olcso 280as radikkal, gyakorlatilag igy egyben, meg se kellett bontanom, mehet az egyik rendszerrol a masikra
Mar csak egy benchtáblát kellene valahonnan fillerekert talalni
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
proci985
MODERÁTOR
EK loop cleanert hasznal valaki?
az also GPU loopot lezartam kb fel eve mert nem volt idom berakni a GPUt, plusz eleg regi is a folyadek. rendeltem loop cleanert hozza: a masik verzio az lenne, hogy kikapjak ket radiatort es egy teljes pumpa + tartaly assemblyt, de ez kb egy harom napos munka amire egyszeruen belathato idon belul nem lesz idom. szoval a megoldas az, hogy vegigzavarom loop cleanerrel, kicserelem a csovezest, aztan berakom a GPUt.
a minden atmosasahoz le kene bontani a fel gephazat, ami tapasztalatbol harom nap melo.
ez elegge suboptimalis, de tenyleg honapok ota halogatom es kovetkezore talan husvetkor lenne erre idom. tetejeben meg a gepnek mennie kell.
egy extra pumpa DCP2.2 van itthon ha csak keringetni kell.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
tibcsi0407
félisten
válasz proci985 #82657 üzenetére
Én használtam, de magában nem elég, meg kell venni a másik lötyit is hozzá (flush talán), a rózsaszínt. Az szedi fel a rendszerből a koszt, amit a cleaner felold.
Utána párszor feszt vízzel érdemes átforgatni, mert habzik, mint a hülye.
Valahol azt olvastam, hogy az Alphacool lötyije sem rossz.[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
proci985
MODERÁTOR
válasz tibcsi0407 #82658 üzenetére
flusht is vettem hozza
Utána párszor feszt vízzel érdemes átforgatni, mert habzik, mint a hülye.
koszi, akkor veszek par liter extra desztvizetvan egy masik radiator cleaner is itthon, de az muanyagra nem jo es ahogy nezem kb szetmarja a tomiteseket. EKnal meg ez elvileg arra van, ha valaki folyadekot akar cserelni (szinre is) anelkul, hogy az egeszet ujraepitene.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz tibcsi0407 #82660 üzenetére
szuper, koszi
es akkor gondolom a tomitesek es minden tulelte.
-
RockHaRD
addikt
válasz proci985 #82659 üzenetére
Ugyanezt a 3 napos melót csináltam én is múlt héten 2 napig pont 1 évvel azután, h elterveztem. Ennek ellenére a tartály szűrőn látszik, h tiszta szmötyi. (mindent átmostam desztillált vízzel). Amit nem értek, hogy ami ilyesmi lerakódás van a blokkoban, azt hogy tudja kiszedni a tisztító lötyi? Ami most nem ment át a D5 szűrőjén, az a tisztítóval se fog, nem? Én ezért vagyok szkeptikus ezekkel a tisztítókkal.
-
proci985
MODERÁTOR
-
-
mozso
senior tag
Elég fura, hogy egy ismert és elismert amerikai cég (dolgoztam velük régen) cucca szinte csak kinai webshopokban kaphato.
Ahogy neztem ez a pad nem consumer piacra van szanva, igy megvenni is nehez, de biztos az eredetit veszitek a kinai webshopokbol ? Talaltam egy tesztet ami a PTM7950 padok kozotti elterest is emliti, attol fuggoen hol lett vasarolva.
szerk: ettol meg az Aluexpresses is lehet jo, csak fura picit az egesz.
[ Szerkesztve ]
-
Pug
veterán
Annyira nem fura, ha megnézed, hogy a Honeywell esetén milyen mértékben van a gyártás kihelyezve kínába.
31*50-es pad.Amit kaptam, az állag alapján rendben van. 7XXX fórumban páran már nyüstölik, náluk jól teljesít.
Ha végre itt felkerül, akkor én is tudok első kézből származó tapasztalat alapján nyilatkozni.
[ Szerkesztve ]
-
mozso
senior tag
Nekem akkor is fura, hogy valójában az eredetit veszed-e, vagy egy majdnem olyan jó ? másolatot.
Én éltem és dolgoztam kínában, rengeteg gyárat megnéztem, kb mindent is tudtak már 2009-ben is. Ha akartad és fizettél érte akkor CE matricás, hivatalos jegyzőkönyves, rendes automotive teszteken tesztelt cuccot kaptál, amit az autódba lehetett berakni. Minden ok.
Ha nem akartál ennyit fizetni, akkor elsőre csak a tesztelés volt kamu, majd a jegyzőkönyv volt hamis, még csóróbbaknak meg a CE minősítés is csak egy matrica lett valós tesztelés nélkül.
A Tommy Hilfiger kabátom az eredeti gyártósoron készült, eredeti anyagokkal és minőségben, csak az éjszakai műszakban, amit 50%-os áron kaphattál meg a kínai előrendelési rendszerben. Napközben gyártottak a megrendelőnek, éjszaka meg a fél világnak féláron, de volt mögötte minőség "garancia".
Ugyanis ennél lejjebb is van odakint, vagyis volt amikor ott éltem (Shenzen), volt egy 13 emelet magas, kb a Westend-nél 3x nagyobb pláza, ahol csak és kizárólag hamis cuccot lehet venni.
Tag-Heuer karórát gondoltam venni poánból, jóáron.
Mindent elmondott az eladó, hogy milyen hiperszupi, zafír üveges, karcolásálló az óra.
Akkor mondtam, hogy a nálam lévő éles fémpenge sem tudja karcolni, kipróbálhatom igaz ?
- Eladó: várj, hozok egy másikat, amit megtett, pont ugyanolyan volt, csak az már karcolódás álló volt. -
Pug
veterán
Azert a TIM gyartas kicsit mas, mint a textilipar. (Alam tartozott a Bergquist integracioja Service Management oldalrol mikor a Henkelnel voltam). Hidd el, hogy a Honeywell plant-ekben nem megy "zsebre gyartas".
Lopott batch sample-ok? Nah annal inkabb.
Csak azt tudom ismetelni, hogy eddig akikrol tudok a PH!-n, hogy rendeltek PTM7950-ot kinai forrasbol, azoknal hozza az elvartat a kapott termek. Amint talalok idot a bontasra en is tudok majd tesztekkel szolgalni.
[ Szerkesztve ]
-
Pug
veterán
válasz RockHaRD #82685 üzenetére
RDNA3 eseten a chiplet-es felepites miatt finoman szolva nem egyenletes sik a holeado felulet.
Igy eddig az a tapasztalat, hogy a pasztak nagy reszet idovel szepen kinyomja a GPU es huto kozul, fedetlen teruleteket kepezve. Aminek hala nagy delta lesz a GPU temp es a GPU hotspot kozott.
Pl nalam ilyen 3X fokos delta viz alatt, 45 C vs 77 C.
Akik ilyen pad-ra valtottak, naluk ugy nez ki, hogy nem kuszik fel a delta, megall kb 13-17 C kornyeken, vagyis sanszos, hogy a pad-ot nem tudja az egyenetlen felulet annyira kipreselni.
[ Szerkesztve ]
-
Melorin
addikt
Xylem D5 pumpához nincs véletlenül valakinek tömítése? 61.5mm a pumpán lévő perem átmérője ahová a tömítés megy és 2-3mm vastag a tömítés.
-
RockHaRD
addikt
Kicsi rá az esély tudom, de aki esetleg pont mostanában az Alzából rendelne fehér Arctic P12-t, ne tegye.
Havernak rakunk össze gépet, rendelt sima fehéret is, meg az ARGB-set is. Utóbbi hibátlan, a simából 8ból 8 ripityára törve a dobozban[ Szerkesztve ]
-
Aljasvip
senior tag
Egy szemléltető kép a középről kinyomott pasztához:
(Asrock Taichi 7900XTX, gyári léghűtésen hagyva)Nálam ~6 hónap lefolyása alatt 50°C-ig elment a delta (58°Cmag és 108°C Hotspot) már 350W fogyasztás környékén is.
December elején került fel a honeywell pad, plusz Hydronaut paszta mindkét oldalára kenve. Az eddigi legnagyobb delta 26°C volt eddig amit láttam ezen röpke 3 hét tesztelés alatt. -
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Öregszem
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Autós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Építő/felújító topik
- Újít a Visa, később is ráér majd fizetni a termékekért
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest