Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
aktív tag
Sziasztok.
Esetleg valakinek nem porosodik erre a karira vízblockja?
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=hellboy2387
-
Pakmara
őstag
Kár, hogy Igor [link] nem csinál gyakrabban venti tesztet (legalábbis én nem szoktam látni )
Kb alaposabb mint a régi coolingtechnique-esek (Az kb. meg etalon volt nekem.): görbékkel, több fordulaton, három különböző vastagságú radin , airflow és nyomás.[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
Az parádés. Ahogy FeZo írja. Ha van dremel, meg szivacspad, akkor gyorsítható. Ez alól a gpu feletti rész és az epdm gyűrű kivétel. Azon csak a fogkefe segít.
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
aktív tag
Sziasztok. Én ma ebbe szaladtam bele. Így vettem. Nem tudtam róla. Ez mitől lehet? Eléggé rozsda szerű hatása van.
[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=hellboy2387
-
Csillag01
aktív tag
válasz Hellboy2387 #81810 üzenetére
Hali
Lecserélném a vizet a rendszerbe, a kérdésem a következő lenne.
Desztilalt viz vagy ioncserélt vizzel tegyem?!Asus Rog Phone 6
-
gaben22
senior tag
válasz Csillag01 #81813 üzenetére
Egyik be van neked előre keverve a másik nincs. Ugyanannyi lesz a végén az eredmény:
"This 250mL concentrate is to be mixed in 750mL distilled water to form 1L of ready-to-use coolant."Koncentrátumok között mondjuk nem látok színtelent míg premixben van színtelen.
Eladó cuccok: GPU: Gigabyte Aorus Master 4090 + EKWB 4090 Nickel Acetal blokk
-
mpierre
veterán
válasz Hellboy2387 #81810 üzenetére
Mások is futottak bele itt-ott. [link] [link] [link] Kémikus nem vagyok, de általában ezüst is került a körbe.
Ellenben az eltávolításra neked is marad a fogkefe + fogkrém. Még a dremeles trükk is bevethető, valami polír cuccal [link] (ami lehet fogkérm is.) Ha minden jól megy le is jön egy része, de... Nem tudom, ilyennel még nem küzdöttem.[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
gaben22
senior tag
válasz mpierre #81815 üzenetére
Ezüst meg nikkel galvanikus indexe nagyon közel van egymáshoz, kémikus én se vagyok, de annak nem kéne szétkorrodálni a felületet, pláne ha rendes hűtőfolyadékot használ a delikvens amiben van korrózió inhibitor (+ cseréli is évente).
Eladó cuccok: GPU: Gigabyte Aorus Master 4090 + EKWB 4090 Nickel Acetal blokk
-
energy4ever
addikt
Valakinek tapasztalat esetleg, hogy az EKWB Supremacy cpu blokkra felmegy a velocity teteje?
(EKWB supremacy evo- ra a: EKWB EK-Quantum Velocity Top w/Badge - Plexi)Ranezesre ugyan az, viszont a lyuk tavolsagokkal lehet ugy jatszottak a mernokok, hogy ne legyen visszafele kompatibilis.
-
Zsohi
őstag
válasz energy4ever #81821 üzenetére
Volt nekem mind a ketto es a lefogato kereteket akartam cserelni es ugy remlik nem ment a dolog.
https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
-
tibcsi0407
félisten
Az új AC APEX hűtők már kaphatóak: [link]
utdetailing.hu
-
veterán
válasz tibcsi0407 #81823 üzenetére
26. Dezember 2023
-
Pakmara
őstag
válasz tibcsi0407 #81823 üzenetére
Nah erre kiváncsi leszek...
-
KAMELOT
titán
-
Baryka007
őstag
válasz tibcsi0407 #81828 üzenetére
Érdekes, hogy a Formula kapott vizes VRM-t... pedig azon van a 4db ramslot...
Miért nem tudnak egyetlen alaplapot kifullozni?! ... Vagy csinálni 2féle encore verziót 1 vizes, egy passzív lég, meg ugyan ez formulából ?! ....
Amúgy pofásak Ha nem ennyibe kerülnének befektetnék egybe... De ez a kis i5 12600k + Strix -A val elégséges nekem. Nincs több lóvém erre a hobbira ... Majd később -
törölt tag
válasz tibcsi0407 #81830 üzenetére
A hero, extreme, és a strix hez van monoblokk, anno a hero blokkját rá tudtam volna rakni az apexre, kis finomhangolással. Nem lehetetlen.
-
Baryka007
őstag
válasz tibcsi0407 #81830 üzenetére
tibcsi0407: Neked nem lenne jó a Monoblokk amúgy sem
Amúgy igen, azt is régen láttam... Még talán Z490 vagy Z590 Giga vagy Asrockban láttam Monoblokkos deszkát...
jones965: Kár érte, kiváló ügynök volt! Emlékszem a régi időkre (nem mintha jobb lett volna nem sajnálatból írom... de !) és bocs, hogy VGA val példálózok... de!
HD 4XXX vga családban volt:
HD 4890, 4870X2, 4870, 4850X2, 4850, 4830, 4770, 4750, 4730, 4670, 4650, 4630....stb stb stb......
Ez ment lefelé egészen 4450 ig.... Szóval volt ~17 VGA egyetlen szériában... Tudott az ember olyat válogatni magának amilyen kellett...
Most ettől sokkal kevesebb vga van.... És az alaplapokra rávetítve ugyan ez igaz. Valójában meg mindenki döntse el hogy melyik fél vágta el ezeket az opciókat...
Mert: Vagy a vásárlók vágták el ezeket a dolgokat, azzal hogy nem vásároltak ilyeneket...
Vagy a gyártó azzal, hogy nagyon drágán adta...
És akkor lehet gondolkodni azon, hogy miért volt kereslet hiány ezekre az eszközökre!
gaben22: Azt itt is lehetett olvasni, még a Z690 Apex sem volt az igazi, elvileg lehetett hozni az Apex teljesítményét egy Hero-val. Bár ezt csak fél füllel hallottam... tibcsi0407 tudna érdemben erre választ keríteni! -
Baryka007
őstag
válasz tibcsi0407 #81835 üzenetére
Akkor nevermind
-
Pakmara
őstag
válasz abridabri #81824 üzenetére
Meg is van a teszt. Alphacool Apex
-
tibcsi0407
félisten
Alphacool 1260 P/P 8x NF-A20 HS
[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
veterán
válasz tibcsi0407 #81840 üzenetére
Uhh, jó közel van a falhoz , én félnék, hogy eldől a visszacsapódó légnyomástól ,ha beindulnak a Noctuák ,vagy levenném a push oldali ventiket (úgy sincs sok értelme 45mm /12FPI-re )
-
tibcsi0407
félisten
válasz abridabri #81841 üzenetére
Nem dől el szerencsére, elég stabilak az Alphacool lábak. Kicsit becsapós a kép, kb 6-7 centire lehet a faltól a széle.
Most futtatok egy AIDA-t és posztolom az eredményt. Igaz, hogy előtte is kellett volna, de nyilván jobb.
Reggel 3 óra Diablo 4 után 31,5 fokos volt a víz 25 fokos szobában. Szerintem attól is jobb lesz.
Leginkább a ΔT érdekel igazából.
Már nem nagyon tudom hová fejleszteni a hűtést (pontosabban nincs értelme). Még egy Aquacomputer szűrőt teszek majd be, már az is itt pihen az asztalon. Elvileg kicsit megfogja az áramlást, de nem igazán érdekel.utdetailing.hu
-
-
tibcsi0407
félisten
-
nagyúr
válasz tibcsi0407 #81844 üzenetére
Szép és jó! De ez csak 230W ezt egy AC LF2 280.as AIO meghűti majdnem így, igaz közel sem ilyen halkan!
nézzél egy 330W os Y.tesztet úgy 10.percet
-
tibcsi0407
félisten
válasz DroiDMester #81845 üzenetére
Nem futtatok több Y-t, megfogadtam, amikor a CPU-t degradálta.
De itt egy CB 300W körüli fogyasztással:
A lényeg nem változik, hosszú terheléssel sem száll el a vízhőfok.
Lehet mellé kellene dobnom egy Kombustort is.utdetailing.hu
-
mozso
senior tag
válasz tibcsi0407 #81840 üzenetére
Nekem is ilyen van, de csak 4db Noctuaval.
Viszont itt van pici gubanc ?
-
veterán
válasz tibcsi0407 #81848 üzenetére
Majd a kövi vízhűtés fejlesztésnél (mert mint tudjuk, soha nincs vége, ha egyszer belevág az ember ) dobjál hozzá a rendeléshez egy ilyen törésgátlót . Nekem van egy a leak testeren és tök jól működik .
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
Sziasztok!
1- Ki milyen padokat használ/vált be kártyánál ?
GELID GP-Ultimate 15W/MK szoktam rendelni van esetleg valami jobb alternatíva ?
van ez csung márka Upsiren - [link] esetleg ezzel van tapasztalat ?2- 3090 esetében sima backplate elengedő a felső ramokra ? vagy esetleg még rádobni egy ilyet ? [link] Vagy minden kép vizes backplate kell? A kártya vertical-ba lenne nem is látszana.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Milyen NAS-t vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- iPhone topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
- Milyen routert?