Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aucor
senior tag
válasz proci985 #81150 üzenetére
+ abridabri:
Köszi mindkettőtöknek a választ!
Közvetlenül a ház oldalára szeretném felfogatni, mintsem különállóan. Azt szeretném, hogy minél "kompaktabb" legyen (már amennyire kompakt egy ekkora radi ). 40+ kiló emelése nem feltétlen akadály, úgysincs minden nap mozgatva.
Azt még nem találtam ki, hogy milyen házban lenne, keresek valami olyat, amihez kapni pót-oldallapot, hogy ne fúrkáljam szét a gyárit.
-
törölt tag
válasz tibcsi0407 #81146 üzenetére
-
törölt tag
válasz Pista0001 #81155 üzenetére
Még a gépben is elférne, de akkor a 220nak kéne 2kábel, szóval tökmindegy hogy félig üres, vagy félig tele, lófing fesz kell ennek a relének, lehet még az 5v-os ággal is bekapcsolna.
Működik rendesen, nem értem mivel lenne jobb ha a 220 voltot rángatnám át a padláson.
7m sok..., a kisbuszomban messzebb van a hátsó lámpa az akksitól.
Valami fesz csökkenéstől tartasz?[ Szerkesztve ]
-
anulu
félisten
sziasztok!
az alap összefoglalót átolvastam, de nem találtam benne választ. lehet nektek triviális, de eddig max AIO-m volt, szóval nem vagyok tapasztalt vízhűtéses.
2 része lenne a kérdésemnek.
1) különböző gyártók termékei mennyire kombinálhatók? alapvetően EKWB-vel szeretnék építeni egy rendszert pár hónapon belül, viszont nekik nincs Inno 4090 X3-ra blokkjuk. ha veszek egy Alphacool hűtőt, az beilleszthető egy ilyen szettbe? vagy a csatlakozók standard-ok, mindegy melyik gyártótól veszek blokkokoat, menniük kell együtt?2) amikor kijön majd a 14700KF, a mostani 12700KF-et lecserélném, és akkor raknám össze a folyadékos rendszert.
amire gondoltam az ASUS GT 501-es házban:
Alphacool GPU blokk
EKWB 1700-as a CPU-ra (pontos típust még nem tudom, lehet RGB-s lesz)1x140mm S radiátor hátulra, mellé kifújó ventillátor
2x360 P rad ház tetejére és előlre. tetőn kifújó, elől szívó ventillátorokkalbekötés:
pumpa VGA felé tolja
VGA -> 140mm hátoldali pici radiátor
140mm -> CPU
CPU -> 360mm (ház tetején) -> 360mm ház első részén. így az ez előtt levő szívó ventillátorok a gépház felé tolják a levegőt, de itt már eléggé vissza van hülve, ami a radiátorhoz megy.
2. 360-astól pumpához16/10 hard tubing-ban gondolkodtam.
mennyi elvetemült vagy esetleg értelmetlen ez a rendszer?
válaszotokat és segítségeteket előre is köszi!
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
gaben22
senior tag
Különböző gyártók termékei mennyire kombinálhatók?
Kombinálhatóak, 2 dologra kell odafigyelni, galvanikus korrózióra valamit csatlakoztathatóságra (menet típusa/mérete), de utóbbi általában "csak" megfelelő fitting kérdése. Csatlakozás általában G1/4", de erre oda kell figyelni, mondjuk hard tubing ismeretem nincs, lehet ott kisebb a mozgástér az elérhető fittingek tekintetében.16/10 hard tubing-ban gondolkodtam
Kezdőnek hard tubingot nem szokták javasolni. Biztos meg tudod majd csinálni, csak többet kell izzadni (értsd ezalatt hogy 4-5-ször újraépíteni az első pár napban/hétben a szokásos 1-2 helyett soft tube esetén ) meg nyilván az egész építés jóval nehezebb.
Mondtál RGB-t meg hard tubingot, kicsit az az érzésem látványra mész, te dolgod csak általában akik erre mennek pár óra alatt le akarják tudni az egészet és igazából nem tudják ha valami balul sül el akkor mi legyen (múltkor volt itt valaki hasonló attitűddel), ill. nálam funkcionalitás számít, nem látvány ezért tűnik fel nekem mindig ez, amúgy tényleg te dolgod. Viszont az az érzésem festett folyadékot is akarsz, az még emel majd egy fokozatot a dolgokon sajna.de itt már eléggé vissza van hülve
Ez mindegy, elemek sorrendje nem számít, mihelyst beáll az egyensúly a víz hőmérsékletében. Áramlás sebessége számít meg a teljes rendszer hűtési kapacitása. Viszont lehetőség szerint a tartály (reservoir) legyen a legmagasabban a rendszerben.Többiről majd a többiek nyilatkoznak.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: GPU: Gigabyte Aorus Master 4090 + EKWB 4090 Nickel Acetal blokk
-
anulu
félisten
válasz tibcsi0407 #81158 üzenetére
mennyivel jobb vagy rosszabb, mint a nem merev? hajlítgatni nem akarom. vagy a méretre vágásra gondolsz?
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
anulu
félisten
válasz gaben22 #81159 üzenetére
színezett folyadékot nem akarnék. van egy egész jól belőtt RGB (kék villám hatású), ha ehhez adna valamennyit, akkor az jó, de ha nem, az sem zavar igazándiból.
hard tube az eredeti elképzelés, videók alapján szerintem jobban néz ki, mint a soft, de lehet elsőre tényleg erős lenne... :S
kombó tartály / pumpára gondoltam.
[ Szerkesztve ]
-
tibcsi0407
félisten
A merevet kell hajlítgatni és nagyon pontosan méretre vágni. Később bármilyen komponens csere egy paonz in the ass.
Mivel az első rendszered, ezért garantáltan fogod legalább fél évig pofozgatni, mire minden tökéletes lesz. Azt pedig könnyebb lágy csövekkel.utdetailing.hu
-
gaben22
senior tag
jobban néz ki, mint a soft
Ez valóban legtöbb esetben így van. Azt viszont ne felejtsd, hogy ha épített vízhűtésre mész, akkor azért teljesítménynek is fontosnak kéne lenni, emiatt jó eséllyel évente egyszer szét kell kapnod a rendszert, újrakenni a CPU-t, GPU-t (ez mondjuk léghűtés és AIO esetén is igaz kéne legyen), folyadékcsere... Hard tubingnál az nem annyira vidám.[ Szerkesztve ]
-
-
Laraxior
titán
Nekem a mora a ház oldalán van, a monsta meg a tetején Amíg van szabad oldal addig oda mehetnek radik
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
gaben22
senior tag
válasz Pista0001 #81168 üzenetére
Itt van egy táblázat, ami megmutatja réz vezeték vastagságának függvényében hogyan alakulnak az ellenállások (méterenként). A táblázat mΩ-ban mutatja az értékeket, mert annyira kicsi a veszteség.
[ Szerkesztve ]
-
anulu
félisten
erről a pumpáról [link] mi a véleményetek? mindenképpen olyat nézek, ami a gépben oldalról rögzíthető, mert az alsó részen teljes fedőlap van, oldalt viszont vannak 2,5 SSD helyek, amiknek megvannak a furatai.
ill lágy csőhöz nekem ilyen csatlakozók kellenek, jól érzem? [link]
merevről letettem, rájöttem, hogy jó nagy idiótaság volt több szempontból is az elgondolás
-
törölt tag
válasz fboldog #81172 üzenetére
Kösz az infót, tapasztalatból gondoltam, hogy rendben lesz, mert ezt a relét kazánokhoz szoktuk rakni, és amikor a 3. emeleten elindít egy szivattyút a felvitt 2x0.75-ös kábelen ami simán 7m, gondoltam itt is belefér, amúgy a chiller 2apert tól, de a relé kapcsolásához szerintem a 0,5A is sok, ami 6w, szóval ezek alapján 1% az esés, és az a 7m az lehet hogy csak 5m lesz, majd holnap furom át a födémet, de lepkefing.
-
András12345
aktív tag
Nyugodtan kezdj hard tube buildel, én is azzal kezdtem, mást nem is építettem még. Ne hagyd hogy lebeszéljenek róla, ha azt szeretnél
10/16-os EK petg cső, pofon egyszerű vele dolgozni, jól is néz ki ha szépen megcsinálod. Annyi, hogy 2x annyi csövet rendelj, mit amennyit alapból számolnál, mert elsőre nem biztos hogy sikerül a hajlítás
-
anulu
félisten
válasz András12345 #81174 üzenetére
egyelőre számolgatom, hogy mennyi lenne az annyi, úgy nagyságrendileg. utána jóvá kell hagyatni a család pénzügyminiszternőjével is
-
Laraxior
titán
válasz András12345 #81174 üzenetére
Ha nem lesz mostanaban hardvercsere... kulonben csak tökönszúrás az egesz.
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Joshi
titán
válasz Laraxior #81176 üzenetére
Mindenképpen szopósabb a merev csöves rendszer, főleg úgy hogy minden csoda három napig tart. Magyarul ha nem nézegeti az ember mint én, akkor minek ha még nehézkes a karbantartása is.
Egyébként ha valaki nagyon akar, akkor miért ne lehetne merev csöves rendszert építeni. Aztán ha nem jön be neki, akkor áttér a kezelhetőbb lágy csöves rendszerre.
-
veterán
You probably can't afford this case! | SilverStone ALTA F2 Review
Elfogadnám ; 540 monsta +480*60 radival[ Szerkesztve ]
-
Dr V
őstag
Tartályban kell levegőt hagyni, v fel lehet csurig tölteni?
The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
mpierre
veterán
Maradhat, nem kell teljesen tele.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
gaben22
senior tag
Az a legmagasabb pont a rendszerben? Ha igen és kellően "nagy" (mondjuk 100-150ml minimum), akkor nyugodtan, nekem is félig van csak. Utóbbi azért érdekes, mert ha feltekerem a pumpát, akkor egész szép kis örvény keletkezik a tartályban, ha az "lejut" a pumpa impelleréhez (nekem D5 van, vannak más elven működő pumpák is), akkor "belekaphat" a levegőbe, ami D5-nél tilos, annak mindig víz alatt kell lennie.
[ Szerkesztve ]
-
GNKING
tag
Összeraktam a vízhűtést, elégedett vagyok vele. Sokkal halkabb mint, léggel.
Full alphacool minden. 360x30mm radi, D5 pumpa, NexXxoS XP³ Light cpu block. 16/10 cső.
Keresek ilyen gpu block-t, aki esetleg tud benne segíteni, kérem jelezze.Normális vagyok a hangok is megmondták!
-
aktív tag
-
nagyúr
válasz Hellboy2387 #81188 üzenetére
Az mióta desztillált víz?
ráadásul tele van adalék anyaggal(öblítő) sz.tem rosszabb mindha sima csapvizet raksz bele!
ha van klímád, gyűjtsd abból a kondenzvízet, az legalább tényleg desztillált és sokkal tisztább(ha megvolt az éves karbantartás és nincs penész telep benne) mint a szárító gépbe lévő!
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz DroiDMester #81189 üzenetére
Hát pedig az, más kérdés mennyi nem oda való cucc van benne
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=hellboy2387
-
nagyúr
válasz Hellboy2387 #81190 üzenetére
sz.tem meg nem az, de legközelebbi szárításnál rámérek mennyire szennyezett, van kalibrált TDS mérőm
-
aktív tag
válasz DroiDMester #81191 üzenetére
Kíváncsi leszek. Az elv ugynaz. Persze nem 100% tisztaságú.
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=hellboy2387
-
veterán
-
boskorelli
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Most készültem el a vízhűtésemmel, nem vagyok biztos benne hogy jól kötöttem-e be a pumpát és a ventillátorokat.
MB: Gigabyte Z390 Aorus Master
Egy Alphacool VPP Apex Pumpa bekötése a cél.Az alábbi [kép] alapján jól értem, hogy a Sys Fan5 - 6 ra kötöm a pumpát és a CPU_OPT-re kötöm a ventillátorokat?
Sajnos nem a legjobb az angol tudásom...
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv Ádám.
A sikeres üzlet után illik értékelni!
-
gaben22
senior tag
-
veterán
Utána olvastam még pár dolognak és végül Úgy döntöttem le cserélem a kártyám is, ha már be vizezem a gépet. Egyelőre csak soft tube és egy körös lesz a rendszer. Kártya ZOTAC lesz, mert ők vállalnak garanciát vizezes után is plusz öt év garit adnak ami megint nem rossz.
Szóval itt van osszerakva amit ki néztem, valaki egy áldást tud adni rá vagy éppen, ha valami ki maradt azt mondani?The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
nagyúr
válasz gaben22 #81195 üzenetére
nekem is cuplex kryos NEXT VARIO-m van, igaz nekem a .925 Silver verzióm van, de nem hiszem hogy hűtés szempontjából számítana hogy orvosi ezüst bevonat van a blokk talpán.
a vario csavarokat meg nem mertem el tekergetni, még gyári állásba vannak!
igen kár hogy nem tesztelte ezt a verziót, lehet 1-2.fokot rá vert volna a győztes Alphacool Core 1-re még!
[ Szerkesztve ]
-
gaben22
senior tag
válasz DroiDMester #81197 üzenetére
Nekem is ugyanez van, de kár volt azért többet fizetni. A cold plate ezüst és a "bevonat" nikkel. Viszont a .925-ös ezüst az egy ötvözet, a tiszta ezüst hővezető képessége jobb mint a rézé, de mint a legtöbb kémiai elem így az ezüst sem teljesen stabil, ötvözni kell, hogy javítsák bizonyos tulajdonságait. Főnök megmérte és arra jutott az .925-ös ezüst nem jobb a réznél. A tiszta ezüst az lenne papíron, de azt meg problémás lenne alkalmazni. Legközelebb majd gyémántot veszek .
-
nagyúr
válasz gaben22 #81198 üzenetére
ennyit biztos nem adtam volna érte!
mélyen ár alatt vettem(még bő ~2.évvel ezelőtt), és eredetileg LGA2011.es foglalatra való felfogatású volt.
Aztán fél éve vettem hozzá LGA1700.as kittet És azóta használom teljes elégedettséggel!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Milyen TV-t vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Építő/felújító topik
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- DIGI internet
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- KERÉKPÁR / BRINGA / ALKATRÉSZ beárazás
- AliExpress tapasztalatok
- Gumi és felni topik
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest