Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsohi
őstag
Szerintetek mennyire épkézláb ötlet egy D5 pumpát direkten az OCTO-ról meghajtani? Az OCTO 100Watt-ig van hitelesítve és 25 Watt csatornánként, a D5 pedig 25W teljes terhelésen és 30W az indítási. Jó volna egyszerűsíteni a kábelezést a külső radin.
https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
-
dvd_R+
őstag
Sziasztok
valaki tudna segíteni, hogy a cpu blokkba csavart fittinget hogyan szedjem ki anelkul hogy eltornem a blokkot (akril) vagy a fittinget deformálnál el ?update: kozben megtalaltam a hozza valo imbuszt
[ Szerkesztve ]
Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
GNKING
tag
Normális vagyok a hangok is megmondták!
-
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok, szeretnék sajátot építeni (összerakni), így elsőre nem AIO-ra gondolok, így érkeztem ide. Lehet valami autós ventit + hűtőt moddolnék-fognék be, a fesszabályzást, fordulatot, hőmérséklet stb. dolgokat mikrokontrollerrel megoldanám (Arduino) automatizáltra. (Tehát gépházon kívüli motyó simán jó).
Vagy alternatíva még meglévő "sztenderd" nagy hűtőkből 2-3 egymás után kötve egymás mellett, és akkor őket meglegyezni valami naaagy alacsony fordulatúval, ne akarjon helybőlfelszállni, de hatékony legyen.
A kérdésem az lenne, hogy mondjuk egy ilyen nagyobb hűtő blokkhoz elég egy beváltnak írt D5 pumpa, vagy gyúgyjak itt is valami custom motyóra ?
Ahogy olvastam, a blokkoknak van belső ellenállása, kérdés, egy izompacsirta 230V-os szivattyúhoz mit szólna egy ilyen rendszer, vagy abszolút elég egy PC tápról hajtott klasszik "kis pumpával" meghajtani ? (Végülis úgy gondolom, hogy 1 hűtő vagy 3 hűtő, annyira nem oszt, nem szoroz, nem szűkebb egyik a másiknál, hogy az áramlást korlátozza annyira, de lehet tévedek).
No, ezek mentén agyalgatok. Ha pár támpontot tudtok adni, megköszönöm.
Nem world-record-ra hajtok, egy 7950X3D-t szeretnék kicsit jobban meghajtani, a lehető legcsendesebben egyébként, nagyon jó hatékonysággal.Ugyanitt fullréz blokk ajánlást megköszönök (ne törjön, ne fáradjon el, stb, műanyagot lehet átlépném, nem karácsonyfa a cél).
[ Szerkesztve ]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
gaben22
senior tag
válasz Dißnäëß #81706 üzenetére
Autós témában nem vagyok otthon szóval csak hangosan gondolkodom. Autós venti vajon halk lenne, ahogy te szeretnéd? Abban a közegben nem igazán számít ez, autós hűtők meg gondolom arra a légszállításra vannak kitalálva/optimalizálva, ami egy autónál előfordul, kétlem otthon akkora menetszelet szeretnél/tudnál előállítani . Az sem mindegy a hűtő azon része, ami hűtőfolyadékkal érintkezik miből készül, pl. ha alumíniumból akkor nagyon-nagyon meg fogod szívni a galvanikus korrózió miatt.
Ha meg PC hűtésre kitalált radiátort vennél, akkor ha megírod mit néztél ki többiek meg tudják mondani mi mire elég, radiátorok ellenállása viszonylag ismert. Itt meg itt tudsz kutakodni.
CPU block meg mondjuk ez kiindulásnak, elég régi review, azóta már vannak újabb blockok is, nekem amúgy Aquacomputer Cuples Kryos Next Vario Vision van. Nem rossz.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: GPU: Gigabyte Aorus Master 4090 + EKWB 4090 Nickel Acetal blokk
-
korcsi
veterán
Sziasztok!
Ilyen Alphacool folyadékot használok lassan éve megvan, mindig lefejtem majd újra használom:
És fél év alatt ilyenek lesznek a teljesen átlátszó csövek:
Új rendszerbe lett elsőre betéve, akkor a CPU blokk is megtelt kék trutymóval (réz oxid).Mostani szervizkor győztem a VGA blokkot ecettel takarítani mert csupa kék vízköves volt.
Sima ioncserélt víz - alkohol kombóval jobban járnék?
Válaszokat előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
gaben22
senior tag
válasz korcsi #81708 üzenetére
Új rendszert alaposan tisztítani kell(ett volna) pl. ezekkel. Hűtőfolyadék csere esetén pedig át kéne mosni a rendszert (pl. Superflush). Újrafelhasználni hűtőfolyadékot szerintem többszörösen nagyon rossz ötlet. Alphacoolt nem ismerem, de Aquacomputer és EK hűtőfolyadékjában van korrózió inhibitor ami megakadályozza a komponensek rozsdásodását, de az egyszer elfogy a folyadékból. Esetedben a csőből meg úgy tűnik elkezdett kioldódni a plasticizer. A rossz hír, hogy az benne kavarog az újrafelhasznált folyadékodban és valószínűleg rárakódott a microfinre és a radiátor falára.
Én ha így járnék, akkor csöveket, hűtőfolyadékot kidobnám, szétszedném a blockokat és addig sikálnám őket, amíg nem csillognak villognak megint, kicserélném a csöveket EPDM-re, összeszerelném és átmosnám Loop cleaner + SuperFlush kombóval a rendszert.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: GPU: Gigabyte Aorus Master 4090 + EKWB 4090 Nickel Acetal blokk
-
nagyúr
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
korcsi
veterán
válasz gaben22 #81710 üzenetére
Alphacool szettet vettem kompletten, nem volt benne ilyen mosó és öblítő folyadék. (nem is áll szándékomban ilyenre költeni)
Új cuccok ki lettek öblítve.A kérdés arra irányult volna, hogy tud e valaki valami konkrét problémáról a folyadékkal esetleg a csővel kapcsolatban?
"Esetedben a csőből meg úgy tűnik elkezdett kioldódni a plasticizer." Ez egy alphacool vízhűtésekhez "gyártott" cső, miért menne ilyen módon tönkre, vagy a csővel is baj van?
Van olyan cső ami tartósabb?
EPDM csövet nem találtam átlátszóba, így bizonyos értelemben azzal se vagyok előrébb.Nálam azért a (most megnéztem négy éve vettem) négyéves folyadékkal sem voltegyáltalán ilyen.
Egy év után a Barrow cpu blokk tiszta volt, nem volt eltömődve, stb.Akkor jelenleg úgy vagyok, hogy nagyon nincs hosszútávú megoldás az átlátszó csöves, maradjon is olyan hosszútávon dologra?
"szétszedném a blockokat" ?
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz korcsi #81713 üzenetére
Valaki sztem ezt itt írta már korábban.. Vagyis, hogy az áttetsző sem teljesen tiszta, hanem van benne valami cucc. Lehet, hogy tibcsi említette ezt még, de nem biztos.. Nem tudom már..
Talán azért mert a tiszta is uv reagens talán, de tényleg nem emlékszem p ontosan.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
tibcsi0407
félisten
-
korcsi
veterán
válasz tibcsi0407 #81715 üzenetére
De nem csak új korában mattultak a csövek.
Tavaly újra építettem a rendszert, a folyadék vizuálisan ellenőrizve tisztának színtelennek látszik. Új csövek hetekig jól mutattak, majd hónapok alatt szépen besárgul, megmattul.
Ha a csövekből származik az anyag akkor semmire nem megyek a mosással, pláne mivel évek alatt ami kioldódhatott a radiátorokból az már jó eséllyel megtette.
Mindegy, azt hittem lesz egyszerű megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
korcsi
veterán
válasz tibcsi0407 #81717 üzenetére
Maximum 45 fok, víz hőfokra vezérelt ventilátorok kergetik a radiátorokon a levegőt.
-
nagyúr
-
András12345
aktív tag
Vagy építs merev csővel, és nem lesz ilyen gondod
-
korcsi
veterán
válasz DroiDMester #81719 üzenetére
Igazság szerint nem kellett sose szétszedni ilyen okból kifolyólag, csak esztétikai problémát jelentett a mattulás.
András12345: Annyira nem vagyok megszállott, ez is csak egy hobbi gép lesz, mert majdnem minden adott volt hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz András12345 #81720 üzenetére
Jaja, üveg cső a legjobb, behajtogatom oszt csácsumi.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
tibcsi0407
félisten
válasz András12345 #81723 üzenetére
A réz nagyon menő. Állítható Bitspower fittingekkel.
utdetailing.hu
-
korcsi
veterán
Átlátszó folyadékra van ajánlás?
-
Laraxior
titán
válasz korcsi #81725 üzenetére
Alkohol + desztvíz.
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
törölt tag
válasz tibcsi0407 #81729 üzenetére
Dp ultra, de ha elfogy, vagy nem elég mehet bele a gyógyszertári desztvíz+alkohol utántöltésre, de kb egy árban van a dp ultrával.
-
aktív tag
Sziasztok.
Valaki nem tudja hogy a gtx 480-ból [ez] referencia nyákos?
Elvileg lenne hozzá blockom.
Előre is kösz a segítséget.http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=hellboy2387
-
hackeeeee
Jómunkásember
Érdeklődő kérdés.. csak agymenés, és gondoltam feldobom..
Néztem a sima 4080-as és 4090es Zotac blokkot.. Nézte a nyákot, hasonlóak, a GPU mérete miatt a vram chipek elhelyezése más, a többi hasonlónak tűnik. Vagyis mondhatni azonosnak..
Szerintetek az EK 4080 blokkja felmehet a 4090-re? Bontott képet nem találtam a blokkokról alulról, hogy vajon ott ugyan olyanok-e..
4080 Airo:
4090 Airo:
Véleményem szubjektív...
-
Laraxior
titán
válasz hackeeeee #81733 üzenetére
Nem. Tul sok a differencia
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Laraxior #81734 üzenetére
A GPU mérete miatt van a legnagyobb különbség ahogy elnéztem a képeket... Ezért merült fel a kérdés..
Arról nem beszélve, h caseking-nél azonos árban van a "sima" 4080-as 4090-es blokk.. csak vajon jó lehet-e..
Padok mások vannak a blokkokhoz, de az alap.. de az megoldható..
Véleményem szubjektív...
-
Laraxior
titán
válasz hackeeeee #81735 üzenetére
Az also kulonallo ramnál pl komplett eltér, meg azert hianyzik még par cucc a 4080rol ami rajta van a nagyobbon.
Az ara lehet egyforma, az kb lenyegtelen, elinditottak a gepet, legyartott a 4080ra x szamu blokkot, utana beallitottak a 4090re, azzal is lejott par darab.
De a hutes biztosan nem lesz megfelelo, az kb 100%.
Viszont a 4090é lehet, hogy jó a 4080ra[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Laraxior #81736 üzenetére
Igen igen persze, csak nem tudom, hogy nézhet ki alul a blokk.
Ez csak eszmefuttatás.. Ill amúgy lenne kéznél egy 4080-as blokk ha jó lenne, csak azért.
Igen cska ha mondjuk ott már nincs kontakt, a ram alatti résznél akkor meg mindegy lenne.
Véleményem szubjektív...
-
nagyúr
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz DroiDMester #81738 üzenetére
Ez kéznél lenne max ha le akarnánk vizezni, csak azért merült fel a kérdés.
Véleményem szubjektív...
-
korcsi
veterán
válasz DroiDMester #81738 üzenetére
Ha már alphacool blokk, van egy MSI RX 5700 XT GAMING X kártyám, ahogy látom csak az alphacool gyárt rá blokkot, de nem bonyolították túl a dolgot, VRM, memória, GPU.
Itt egy ábra arról, hogy még van 6 kisebb eszköz amik gyárilag kapnak padot:
Ezek az alphacool blokknál kopaszon maradnak, esetleg ha figyel az ember, a hátlaphoz tehet padot ezekhez.
Jó ez így?[ Szerkesztve ]
-
tibcsi0407
félisten
-
aktív tag
Sziasztok. Ennyire gyenge lenne az ek d5. Elvileg maxon megy mivel nincs szabályozva.
420x45 + 12x84+280x60 radi. 4gpu+cpu van rajta.
[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=hellboy2387
-
varmi2
nagyúr
válasz Hellboy2387 #81742 üzenetére
4 gpu fogja vissza.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Laraxior
titán
válasz Hellboy2387 #81742 üzenetére
Akkurva
Csinos motyó"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
aktív tag
-
Baryka007
őstag
válasz Hellboy2387 #81746 üzenetére
Akkor ott annyi kanyar van, hogy jó hogy nem téved el a víz benne
Biztosan az lassítja az áramlást, esetleg dupla pumpával? Push/Pullba, az egyik a vízkör elején, a másik meg a végén... -
korcsi
veterán
válasz Hellboy2387 #81746 üzenetére
Akkor ott a 4 GPU minden kanyarjával együtt párhuzamosan van kötve, az nem hiszem, hogy megfogná az áramlást.
Az a 1,5l/perc nagyon kevés. Biztos, hogy mérő készülék rendben van?
Hűtési hatásfok milyen?
GPU-nél be és kilépő hőmérséklet, akár kézzel megtapogatva, ilyen kicsi áramlásnál már jelentős lehet.[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
-
korcsi
veterán
válasz Hellboy2387 #81749 üzenetére
Az áramlás mérő más körben már működött jól?
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Formula-1
- Ukrajnai háború
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Házimozi belépő szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kupon kunyeráló
- Autós topik
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás