Új hozzászólás Aktív témák

  • leviske

    veterán

    Sziasztok!

    Adott egy workstation (nem bányász, kutatási gép), aminek az összeállításában aránylag szabad kezet kapott a banda. Ott tartunk, hogy csak a CPU és GPU össz csúcs TDP-je ~1700W lenne. Mivel egyelőre az (E)ATX formátum került szóba, én bátorkodtam merészen bedobni a vízhűtés ötletét. Viszont annyira nem vagyok járatos ebben a témában, hogy konkrétumokat tudjak.

    Az EKWB oldalán össze konfiguráltam egy rendszert, ami szerint két EK-CoolStream XE 480 radiátor elég lehet. Ez szerintetek mennyire reális? És létezik olyan ház, ami ezt képes fogadni? :DDD

    Általánosságban mennyire karbantartásigényes egy vízhűtés? Ha tőlünk egy témában még kevésbé jártas/érdeklődő emberhez kerül, mekkora eséllyel nyírja ki a gépet pusztán a használattal? Léteznek bolondbiztos újratöltési megoldások? Lehet nagy eséllyel egyéb baja a rendszernek, ha alapvetően megfelelő folyadék típussal van után töltve (gondolom kell néha) és ártó fizikai hatások (rázkódás, napfény, stb) nem érik?

    Ezeken felül még az érdekelne, hogy vízhűtést milyen formában érdemes tesztelni, hogy tuti failsafe legyen? Szívesen futtatjuk akár egy hónapig is üresen, ha cserébe biztos nem vágja tönkre a gépet egy szivárgás. Bár a kártyák blokkal együtt volnának, így azt nehézkesebb volna külön tesztelni. Bár ebben az értékben valószínűleg vennénk a fáradtságot leszerelni és később újra pasztázni, ha szükséges.

    Előre is köszi a segítséget. :R

    u.i.: Idő közben még van rá sansz, hogy elvetjük a vízhűtés ötletét, csak az a 3 slotos hűtők miatt fájna eléggé.

Új hozzászólás Aktív témák