Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
addikt
ugyebár bekapcsolt állapotban nem nyúlkálsz a gépben, szóval ez erősen tárgytalan. ha meg nincs bekapcsolva akkor csak az 5vsb-n van feszültség, de az itt ugye alul van, illetve a PWRON-on van szignáljel a.it ha földre zársz legfeljebb egy pillanatra elindul a táp.
szóval még egyszer, ezzel semmi gond nincs.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Laraxior
titán
válasz fatpingvin #73501 üzenetére
Ki nem nyúl a gephez bekapcsolt állapotban? Egy SSD cserere, vagy venticserere nem kapcsolom ki bizony
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
fatpingvin
addikt
válasz Laraxior #73502 üzenetére
sok sikertt konzumer lapon a PCIe hotwaphez...
egyébként tartom az álláspontom hogy ez egy nagyon rossz gyakorlat amit nem kéne propagálni a fórumon.
amúgy meg miért ne kapcsolnám ki? én is kikapcsolom pedig nekem vagy 4 perc a boot idő.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
senior tag
válasz fboldog #73347 üzenetére
Igérem, ez lesz az utolsó flow írásom mostanában, de ezt még ide dobom. (cc: @Pakmara)
Mennyit számít egy top és egy blokk ellenállása.
A sorrend ugyan az. Az értékek pedig pumpa PWM teljesítmény, LPH.Innen indultunk:
DUAL Heatkiller D5 top , EKWB D5 G3 + AC Cuplex Kryos Next + Bykski 6700XT
50% -> 79
60% -> 115
100% -> 315DUAL EK XTOP, EKWB D5 G3, AC Cuplex Kryos Next, Bykski 6700XT
50% -> 93
60% -> 136
100% -> 371DUAL EK XTOP, OLD D5 PWM + AC Cuplex Kryos Next + Bykski 6700XT
60% -> 128
100% -> 376DUAL EK XTOP, OLD D5 PWM + AC Cuplex Kryos Next + EK 6800XT
60% -> 144
100% -> 423üdv.: Boldog Ferenc
-
RockHaRD
addikt
No mindjárt bombázom szét az egész cuccost.
Tegnap gondoltam előkészülök, és "feldobom gyorsan" a 9 db ventit a radiátorra, hogy ma ezzel is előrébb legyek... Mhm... Kicsit gáz, hogy egy ilyen árú radiátornál nekem kell menetvágóval helyrehozni az M3 meneteket a kereten, mert nem megy bele a csavar. Rögtön 2 óra elment a ventikkel, meg a kábelezésével. Ha pedig nem veszem meg külön az univerzális alphacool lábat, akkor a sarkokba nem lehet csavart rakni, mert M3x30-at adnak, ami szimplán nem ér el a menetig. Szerencsére a lábhoz adtak 35mm hosszút. Rendeltem egyébként 100 db 35 mm hosszú csavart, és a P14-ekhez teli gumi alátétet 20 darabot, ami alapból 2-3 mm vastag. Már most előkészítem a rendszert a dupla soros ventihezJó lesz akkor úgy is bekötve a külső radiátor, hogy lent megy be a víz, és fent távozik?
[ Szerkesztve ]
-
Pakmara
őstag
válasz fboldog #73504 üzenetére
Durva. Főleg az első és utolsó közti eltérés. GPU blokk akkor kb így néz ki ellenállás tekintetében EK<Bykski<Alpha, annyi csalással hogy nem ugyanarra a kártyára de ránézésre hasonló kialakítás márkán belül. A top eltéréseket nem igazán értem, hogy lehet ekkora hatása.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz RockHaRD #73488 üzenetére
haznal van egy olyan problema is, hogy ha tulzottan ki van vagva minden, akkor a strukturalis integritas lesz rossz.
mult heten szereltem egy Fractal Define 7et: legnagyobb meglepetesemre a tap / also negyed takaroelemet nem lehet teljesen kiszedni, de jobban megnezve evidens volt, hogy az adja az integritasat, mivel annak meg a teteje is cserelheto.
nalam pl az NZXT 630 belseje is epp elfogadhato ugy, hogy gyakorlatilag a viz miatt ki van belezve.
ami megoldas (lenne) az egy 10 kilos belso acelvaz.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Laraxior
titán
válasz abridabri #73515 üzenetére
Van sima fekete is, nekem is azok vannak a radin levo ventikhez, hogy elerjenek az alaplapig phobya talan.
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
válasz abridabri #73518 üzenetére
Hja, de hasznalom mindennek, amire eppen kell. Volt mar ketpines hőszenzornak is a hosszabbítója.
-
DigitXT
nagyúr
válasz abridabri #73515 üzenetére
Kívül lévő cuccot nem kell belső kábellel csatlakoztatni...
Az USB az USB, a csatlakozó fizikai formájától függetlenül.(Nekem hátlapi panel van a külső házban belső, külső csati
átalakításra, a 2 ház között meg egy USB-A-USB-A kábel.) -
senior tag
válasz abridabri #73521 üzenetére
Pont az az USB-A kábel kell neked, amit linkeltél te is és ha a 2m hosszúság nem elég, akkor USB hosszabító kell neked (pl. alza).
Én konkrétan így használom a Quadrot, amikor komponenseket tesztelek és egy notebookra kötöm rá.
Molex hosszabbítót meg akár lehet csinálni is méretre. Én pl. magamnak csináltam(, amúgy szerintem még van itthon csatlakozó hozzá).üdv.: Boldog Ferenc
-
gery14
senior tag
Most mosom át ocool 360as radiátoraim zsír ujjak és kék szinezek jon ki belőle még a reszelékek is kékek wut
[ Szerkesztve ]
// EKWB Custom Loop/ I9 13900K / Rog Strix Z790-E Gaming Wifi /Inno3D 4090 X3 OC /Trident Z DDR5 RGB 6800 cl34 32GB KITT /Masterwatt Maker 1500W Plus TITANIUM /Viper Ultimate/S23 Ultra 512GB 5G//Civic TypeR FK8 Turbo// BMW 35D Stage3 E91Stanced //FirebladeSC59//
-
gery14
senior tag
Így hirtelen erre nem is gondoltam johos
// EKWB Custom Loop/ I9 13900K / Rog Strix Z790-E Gaming Wifi /Inno3D 4090 X3 OC /Trident Z DDR5 RGB 6800 cl34 32GB KITT /Masterwatt Maker 1500W Plus TITANIUM /Viper Ultimate/S23 Ultra 512GB 5G//Civic TypeR FK8 Turbo// BMW 35D Stage3 E91Stanced //FirebladeSC59//
-
RockHaRD
addikt
Most azért kicsit ingerült vagyok. 2 órája nem tudom a pumpát rögzíteni, mert nincs leírás sehol hozzá. Normális szerintetek, h megveszel egy 70 ezres pumpa- tartály kombót, meg külön hozzá a 120 milis rögzítő keretet, és nem adnak leírást, csak egy zsák csavart, aztán old meg?
Pár kép:
nagyjából már látom, h hogy kéne, de ennyiért nem kellene legalább a lyukaknak nagyjából stimmelni? Fel tudom erőltetni, ahogy a képen is látszik, de a kis gumi emelok nélkül lehetetlen, azokkal meg rohadt hülyén áll, mert a lyuk a közelében nincs annak, ahol lennie kellene... -
RockHaRD
addikt
válasz flashpointer #73529 üzenetére
Köszönöm, nagyon nagy segítség voltál. Nyilván én is tudom, h mit hogy kellene, de amikor a pumpa, és a kerete 55x55milis lyukakkal van szerelve, a külön hozzá vásárolt keret pedig 55x58, akkor azért vakarja az ember a fejét. Azt fotóztam éppen, h milyen hülyén áll, miután össze van erőltetve. De ha van esetleg értelmes tipped, v látsz a neten egy útmutatót, szívesen veszem.
-
senior tag
válasz RockHaRD #73528 üzenetére
A webshopban lévő képek alapján rossz rögzítőt szeretnél hasznáni.
Az L alakút akkor kell, ha egy vízszintes ventillátorra szeretnéd a talppal lerakni.Illetve lehet, hogy rossz adaptert vettél.
(Sőt, szinte 100%)
Amúgy nem tudod a úgy rögzíteni, hogy a két felső csavar tartsa és az alsók meg támaszkodnak? (Simán elbírják addig, amíg megjön az új adapterl)
Vagy fursz pár plusz lyukat a rossz adapterre. ;)
[ Szerkesztve ]
üdv.: Boldog Ferenc
-
RockHaRD
addikt
válasz fboldog #73531 üzenetére
Nézd meg a tartozékok között amit én vettem. Azt írják a d5 nexthez. Amit te linkeltel, ott a képeken sincs csak a sima d5 ultitube. Annak kerek az alja, bele tud ülni a másik keretbe. Sikerült egyébként rogziteni, csak vicc, h nincs leírás sem. Most éppen ott tartok, h a high flow 2 leírásában ott van, h a 2 meg 3 pines kis saját csatijukat dugjam be a d5 nextbe, aminek van egy 4 meg egy 5 pines csatlakozója.
-
gery14
senior tag
válasz Dreamie #73536 üzenetére
Az a baj ahányszor felszalad a víz 1 hónap alatt sem lenne kész semmi akkor
#73535RockHaRD Ha van affinitásod csinálj egy saját konzolt// EKWB Custom Loop/ I9 13900K / Rog Strix Z790-E Gaming Wifi /Inno3D 4090 X3 OC /Trident Z DDR5 RGB 6800 cl34 32GB KITT /Masterwatt Maker 1500W Plus TITANIUM /Viper Ultimate/S23 Ultra 512GB 5G//Civic TypeR FK8 Turbo// BMW 35D Stage3 E91Stanced //FirebladeSC59//
-
törölt tag
válasz Walter_White #73539 üzenetére
Kár volt szerintem kukázni a merev csöves tervet.
-
KAMELOT
titán
Szép lett! Az alsó CPU csövet azért hosszabra hagytam volna!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
törölt tag
Grat, hőfokok?
Milyen rendszert raktál össze, látom a ddr5-öt. -
Walter_White
senior tag
válasz KAMELOT #73541 üzenetére
Köszi, én se vagyok kibékülve vele, csak kell majd egy 90 fokos és 45 fokos fitting, és egy hasonló ívet akarok mint a kimeneten.
-----
Cshavez
Z690 Aorus Master - 12900K - 2x16GB Kingston 5200.
Proci max terheléssel 78 fok - viszont ezt teljesen nesztelen ventikkel, nyugodtan aludhatok is a gép mellett - 1.24V - P5\E4Ghz - Ring 4.2 - Sajnos egy kicsit rosszabbat fogtam ki, mert 5.1- 5.2-höz már 1.32-35V kellene a stabilitás érdekében. Ott már azért elkezd fűteni (92-be is belenyal) és a ventiket is meg kell emelnem. De ha nem kimondottan 100%-os tesztprogramokkal terhelem, akkor síri csend, és 48 fokon tetőzik.[ Szerkesztve ]
-
vedini
őstag
Sziasztok,
4 ev porosodas utan, ujra beuzemelnem a vizhuteses asztali gepet...
Hogy csinaljam?
Mossam at a rendszert ha igen mivel?
Milyen folyadekkal toltsem fel a rendszert?Fiamnak igertem beuzemelem a szekreny melyen levo vasat, remelem talalok ajanlasotok alapjan 1-2 nap alatt folyadekot.
koszi elore is
[ Szerkesztve ]
workworkwork...
-
RockHaRD
addikt
Na ilyenkor mivan? Megtoltottem a tartályt, innen egyből a külső radiatorba menne a cucc, megivott kb fél tartálynyi vizet, azóta meg csak porgeti a semmit... próbáltam mozgatni a külső radiátort, de semmi...
-
nagyúr
-
senior tag
válasz RockHaRD #73546 üzenetére
Voltam hasonló helyzetben. Ilyenkor beszorul a levegő és dugóként működik.
Szerintem kb. az lehet a megoldás, hogy a radiátor kijovő ágát megbontod és elindítod a pumpát.
Vödröt, felmosót, papír törlőt készíts be.Illetve olyat is lehet csinálni, hogy feltöltés közben van egy köztes "tartály" (kb. bármilyen flakon) amiben van folyadék és mind a bemenő ág benne van (de nem ér bele a folyadékba), mind a kimenő ág benne van (bele ér a folyadéba).
Így látni fogod, mikor van már "körforgás".Lehet küzdeni nyomás/vákum felváltott létrehozásával is, de nem a leghatékonyabb.
üdv.: Boldog Ferenc
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest