Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grózi
Topikgazda
válasz TESCO-Zsömle #63300 üzenetére
Azért ezek már vízvezeték szerelőnél is gázosak,minimum egy Loctite szalag a 21.-k században..
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
tomcat78
őstag
Tudod Te mennyi gáz dolgot lehet látni az építőiparban, így a 21. században? Ez max elavult...
Képzeld el pl azt a tetőt, amit szilikonnal, dróttal, pvc csővel és purhabbal szervizeltek.... Na az tényleg kókányolás...."Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
MPowerPH
félisten
Regiek erre eskusznek. A mostani generacionak pedig ott a Loctite csomenettomito zsinor...
Egyebkent annyira nem gaz meg a koc, sokan arra eskusznek, foleg nagyobb meretu csocsatlakozasoknal... Pedig azzal a legnehezebb dolgozni. Viszont egyre ritkabb ez, most mar a roppantos es a push fit a meno, azokkal jobb legozni.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz MPowerPH #63304 üzenetére
És akkor a menettömítő folyadékokat meg se pengettük, amit csak felkensz, összetekered és kész. Kóc legnagyobb előnye, hogy tud dagadni. Ami pesze hátrány, ha túltoltad, mert pl a rezet simán szét tudja hasítani.
Azt kell megérteni, hogy a kóc nem elavult, hanem szakértelmet igényel. Az épületgépészeti csőszerelés nem a szar irányából megy a jobb irányába, hanem a lassú, szakértelmet igénylő irányából a gyors, hülyebiztos felé.
Aminek sosincs vége, mivel az univerzum sértésnek veszi, ha valamit hülyebiztosra csinálsz, és jobb hülyéket csinál, hogy az egyensúly helyreálljon.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Grózi
Topikgazda
válasz TESCO-Zsömle #63306 üzenetére
Hát nekem továbbra sincs semmi létjogosultsága a kócnak egy 21.-ik századi vízhűtéses pc-ben-de lehet bennem van a hiba,részemről ennyi.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Demo07
aktív tag
Sziasztok!
A hétvégi merevcsövezésnél elővettem a "tartalék" aquacomputer high flow-t amit még anno az aquaeroval 5xt-vel ütöttem ebay-en..
lényeg a lényeg... előző gazdája a belső mentete megtépte olyannyira hogy nem lehet most rendesen lefixálni, és a tömítés mellett ereszt... ennyi a baja...Kérdés.. a sérült furatot, ha kiöntöm epoxy-val és utána abba fúrok új menetet akkor az segíthet?? POM anyaga ami sérült... Persze ez nem szerepelt a hirdetésbe annó
Sérülés.... [kép] [kép]
Másik kérdés mivel ezt is sajnos számításba kell vennem... melyik aquacomputer flow métert ajánjátok?
A jelenlegi High flow ami a gépembe van, már pár évet(~6) lehúzott másnál, hibátlanul mér, de zörög mint a fene már ilyen 90-100L/H-tól hallgató, 140L/H-tól már zavar fejhallgatón keresztül is hallom. A tengely vége tű hegyes és a műanyagot szépen lassan kúposra húzta, majd gomobostűhegyni lyukat csinált már rajta. [kép]
3-4 flow méter között megy most a matek..
-Aquacomupter High flow
-Aquacomupter High flow USB
-Aquacomupter mps flow 200
(mps flow 200-ról több rosszat olvastam, valóban ennyire gatya az a típus?)
-Aquacomupter mps flow 400
Felmerül a kérdés a mps flow 400 mivel jobb?
Számottevő eltérést nem látok rajta kívülről... csak a mérési határa magasabb a 400-as típusnak (80-400 L/H)D5next pumpán 1monsta + 1x-flow radi meg GPU blokk lesz... valószínűleg 200L/H fölött lesz max áramlási sebességem.Kinek melyikkel flow meterrel van tapasztalata,mióta megy? PRO/Kontra jöhet, sőt kérem!
[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Demo07 #63311 üzenetére
Szia.
Nekem lassan két éve van Aquacomupter mps flow 200-asom. De tapasztalatom nincs vele, mert dobozában...
Elvileg az a legpotosabb, mert nyomáskülönbség alapján mér, de az elvet már nem mondom meg, mert nagyon rég volt suli... Repülőkön a pitot-csöves mérés is arra a hatásra/elvre épül.Sub-Dungeoneer lvl -57
-
mpierre
veterán
Usb high flow van nálam. Valahol 2016 december vége és 2017 áprilisa közt raktam be a rendszerbe. Dolgozik. Kussban van, nem zörög, méri az átfolyást, meg a hőmérsékletet is (merthogy van benne belső hőmérő). Az biztos, hogy stabilabb, mint a magyar királyi, konvertibilis valuta...
Pontosságot nem tudom meghatározni, mert nincs mihez viszonyítanom.
De van itthon egy be nem épített alphacool nyenyergő is. Plexi, piros laptokkal. Ennyit tudok róla.
(Valami olyan anyaggal dolgozz, ami a POM-ot ragasztja. 100%-osan. És megszilárdulás után kellően kemény egy menetfúráshoz, mert ugye a beöntött anyag jelentős részét ki fogod fúrni....)
Szerk.: És ha egy tessauer anyát fúrsz be a helyére? Azt tuti be tudod ragasztani. Fém a belső menet, a külső meg kapaszkodik a POM házba. Van belőle peremes, meg perem nélküli változat is... Oké. Nem egyszerű mutatvány, mert baromi pontosan kell befúrni a házba, hogy a belső menet megfelelő helyen legyen és ne feszüljön.
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
mpierre
veterán
válasz mpierre #63314 üzenetére
Kicsúsztam: Ja és ne aluból legyen a tessauer anya.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
MPowerPH
félisten
-
Laraxior
titán
Ez jó az enyémhez ugye? Nem kell semmi mást vennem hozzá?
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
anubis6
aktív tag
válasz MPowerPH #63304 üzenetére
A mostani generáció már a loctite 55-öst tolja (szilikonos kóc), de réz cuccoknál (főleg alacsony fal vastagságnál és kis átmérőnél), inkább a loctite 542-es menettömítőt javaslom (15 perc alatt terhelhető és simán oldható, ha mással nem, egy kis melegítéssel.. még az olajnyomást is bírja, nemhogy az ilyen kis fing cuccokat.. 150 fokig hőálló, szóval kb. ágyúval verébre, de ez 1x nem hagyott még cserben, pedig autoklávokhoz (2 bár+135 fok) és kompresszorokhoz is használjuk, amiből némelyik 10 bár nyomást is tol), nem egy mágnesszelepünk háza repedt szét a "csodás" kócos megoldásoktól
Még a fűtésrendszerünket is ezzel raktam össze, és talán megfelel az ipari cuccot kedvelőknek is[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/@anubiszthedj https://soundcloud.com/anubiszthedj
-
anubis6
aktív tag
Bocsi a dupláért..
Nehéz ügy, mert gondolom még szét szeretnéd szedni párszor a későbbiekben..
Szerintem inkább próbáld meg ezt a menetet megmenteni, a furat vagy a menetvágás úgyis kikapná belőle az epoxyt.. repedések megállításához jó a dolog (repedés végét megfúrni és kitölteni epoxyval), de ha van ilyen menetvágód, menj rá párszor, vagy csavard bele "jól" (pontosan, lassan, precízen, megfelelő szögben) a saját csavarját és szedd ki a sorját ha tudod, kötözővel szorítsd össze a felületeket amit összefogna, majd csavard be érintőre a csavart egy kis oldható menetrögzítővel a menetén (ha repedés is van a menet mellett akkor inkább menettömítő), várd meg míg megszárad a rögzítő és old ki a kötözőt.. ha nem emeli ki a menetből akkor nyertél, ott úgyis az O-gyűrűnek kell szigetelni, nem a menetnek, de ha már semmit nem fog a menet, inkább nagyobbra kéne fúrni, és új menetet vágni, bár úgy látom ehhez kevés az anyag
Vannak ilyen rézből készült, bordás külsejű menet betétek amit beleragaszthatnál, de szerintem ahhoz is kevés az anyag..
Ezután már "úgyis mindegy" alapon megpróbálhatod az epoxy-s kitöltést, csak alaposan tisztítsd meg a felületeket (pl. benzinnel), várd meg a teljes kikeményedési időt (ált. 24 óra), és lépcsőzetesen fúrd fel a megfelelő átmérőig, hogy a lehető legkevesebbet terheld az anyagot (menetvágásnál szintén)... de a legjobb az új alkatrész[ Szerkesztve ]
-
DonDennis
senior tag
válasz Alveus #63323 üzenetére
Engem az EK pasztel narancs szívatott meg így - nekem teljes szétszedés volt gpu és cpu blokk tisztítás, csövek tisztítása, pumpa tisztítás, distro tisztítás - utána pedig vettem színtelen folyadékot és azóta csak azzal használom. Fura mert első buildemben semmi gond nem volt a pasztel EK folyadékkal a másodikban pedig nekem is így kb. szétesett a folyadék meg lerakódásokat csinált...
"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman
-
mpierre
veterán
A D5-n menet közben is lehet fokozatot tekergetni? Vagy jobb, ha kikapcsolom feltekerem 4-esre és majd bekapcsolom?
-
mpierre
veterán
válasz proci985 #63329 üzenetére
Nem vario. Csak sima D5... nix pwm szabályzás.
-
-
DonDennis
senior tag
válasz Alveus #63326 üzenetére
Hát a cpu és gpu blokkot leszedve és szétcsavarozva én egy finom sörtéjű fogkefével és langyos szappanos vízzel tisztítottam meg majd desztillált vízzel átmostam és hagytam megszáradni, ha volt az akril részeken csúnyán száradt víz akkor pedig azt letöröltem. Nekem PETG merem csövem volt azt átmostam majd beletömtem egy zsepit és a szilikon csővel amit hajlításhoz használ az ember azzal átnyomtam rajta így minden dzsuvát lekapart a falról. A szivattyút meg csak szépen áttöröltem egy vizes ronggyal. Nem gyors játék szép szívás de legalább többet nem használ az ember színes folyadékot.
"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman
-
Blaustein
lelkes újonc
Sziasztok ! Mielőtt szétszedtek....
Gondoltam jó buli lesz , de csak gondoltam.Nektek tippetek esetleg ? 120” Radi Fordítás , fittingekel felfelé. Csövek ? Pumpa ? Csak Cpu kap vizet ! [kép][ Szerkesztve ]
-
Blaustein
lelkes újonc
Bocsánatot kérek ! Valóban nem fogalmaztam pontosan ! Tippekre lennék kiváncsi.Minden adott , nem lehet cserélni , nem lehet több radiátor bele rakni.Ezt tudva tippeket várok.Hova , milyen fokokat raknátok, hogy csöveznétek(12/10HT) Szóval ha lenne , jo tanács , meghalhatnám !
-
tomcat78
őstag
-
F e Z o
veterán
válasz Blaustein #63339 üzenetére
1. Ha a hátsó 120-as ventinek fent vannak a csonkjai, úgy könnyebb légteleníteni a rendszert.
2. A kérdésem az lenne, hogy ha olyan magasan van a tartály, hogy fogsz beleönteni folyadékot.
3. Ami Nálad lehetőség, külső radi vagy házcsere, mert ez egy snassz ház, ebből sokat nem lehet kihozni, max, ha a tetejét moddolod, s odaraksz egy 360-as radit.
4. Szerintem először kezdj lágycsővel, mondjuk 13/10-zel. Csövezés 3 részegységgel nem nagy művészet, csak a ki és belépőpontokra kell figyelni, hogy azok helyesek legyenek.
5. "Hova , milyen fokokat raknátok" : Itt sajnos nem tudom, pontosan mire is gondolsz.H2O über alles!
-
Blaustein
lelkes újonc
válasz F e Z o #63341 üzenetére
Mindenképp házon belül szeretném megoldani.Gondoltam a külső elhelyezésre ,de nagyon bántaná a szemem.Szóval két járható út maradt.Egy vékony 280 Radi , de akkor lehet a Pumpa helyzete kérdéses.Ebben a magasságban pont tudó tölteni.Csak úgye kisebb lesz a hely az alaplap,radiátor között.
Szóval ház csere lesz a biztos , de milyet vegyek ami matx ? -
lazlo16
aktív tag
Sziasztok kollégák! Adott töb kérdés .
Adott konfig: i7 8700k,gtx 1080ti stric oc ,asus z370e lappal.
Jelenlegi hűtés:
Proci blokk: Ek-Velocity D-RGB (nikel+plexi)
Radiátor: XSPC-Tx360
Pumpa+Tartály: Ek-Xres 140 Revo D5 RGB
Venti : Corsair ml120 3xAlapbekötés : radiátor->pumpa->proci->radiátor ...
Első Kérdés: Elöször is tavaszi tisztitás lenne. A mostani folyadéktól a tartályon van lerakódás . Mivel tisztisam ? Mossam ki szivaccsal majd vizzel körbe keringetni és mehet bele az új folyadék ?
Második kérdés : Ha már úgy is szétszedem bőviteném a rendszert a gpu-ra is. Egy EK Water Blocks EK-FC1080 GTX Ti Strix RGB -vel. Kell e nagyobb tartály ? Illetve egy 240 radiátor elég lenne bekötni a rendszerbe ?
Valahogy így képzelem el: 240 radiátor -> pumpa -> GPU -> 360 radiátor -> proci -> 240 radiátor...
Harmadik kérdés : radiotárra, hogy érdemes a levegőt kötni ? fujjon kifelé ? Magyarul alulról és hátulról a házba 1-1 12cm venti mozgatja be a hideg levegőt A felső 360 radiátorra és az első 240 radiátorra meg belólrül kifelé fujja/huzza ki a levegőt a venti az úgy ésszerű leehet ?
Válaszokat köszi előre is
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
Nem gyenge az Aquatuning... Penteken leadtam a rendelest, ma meg is jott... Gondolom kutya nem vasarol mostansag.
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
anubis6
aktív tag
válasz jones965 #63322 üzenetére
Önmetszővel azért óvatosan, ilyen falvastagságnál simán berepesztheti a műanyagot, ezért ajánlottam inkább a bordás külsejű menetbetét beragasztást, ahhoz csak egy furat kell, és nem feszítí az anyagot...
[link][ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
Van ember a foldon aki le tudta csavarni a D5 reztetejet? Mert nem nagyon akar megmozdulni....
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Politika
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Call of Duty: Black Ops 6
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Autós topik
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat