Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpierre
veterán
A fene esne a monoblokkba. 1 hete megy ~180 l/h-n a rendszer, de az a bubi b@szik kigyünni a bal felső sarokbúl...
Na majd jól fejre állítom a gépet.#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Laraxior
titán
válasz mpierre #63551 üzenetére
Nem nyeri ki a zoxigént a vízbűl mi?
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
mpierre
veterán
válasz Laraxior #63552 üzenetére
Azt nem, de az átfolyás miatt most már látszik, hogy a vga blokk kilépő fittingjében elnyírtam a 2 db O gyűrűből az egyiket a plexi cső bemasszírozásakor. Szépen kackiásan beállt az áramlás irányába.
Eddig ugye a sárga lötyi ápolt és eltakart, most a víztiszta nem...
@Pakmara: Minjá" rátolom'a 230-at.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
jones965
Modder
válasz mpierre #63554 üzenetére
Sajnos sokan nem fordítanak a merev csövezésnél kellő figyelmet a csővégek megfelelő mértékű külső él letörésére. Az alábbi képen jól látszódnak, hogy ez milyen gondokat tud(na) okozni. Az O gyűrűk belső élét szó szerint képes levágni, így gyakorlatilag a tömítés meg is szűnik. Az első képen egy 16/12-es csővég látható.
[ Szerkesztve ]
-
DonDennis
senior tag
válasz jones965 #63556 üzenetére
Én anno emiatt vettem PrimoChill RFB, tökéletes erre is illetve arra, hogy mm-pontosan tudja az ember a csőnek a hosszát alakítani.
"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman
-
mpierre
veterán
Nos igen. A szép az, hogy minden csődarab 45-50° körül le van csiszolva 120-as csiszpapírral, majd 250-sel finomítva, hogy kellően sima legyen.
Nem azt a szokásos 3 pengés sorjázót használtam, ami barázdákat vág 45-50° -ban a plexi cső végébe, mert az szépen szét is kapja az O gyűrűt. A petg csövet lehet nem b@ssza szét annyira.
@DonDennis: Kár, hogy a PrimoChill RFB nincs 10/13-as csőhöz...
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
TESCO-Zsömle
félisten
Bíz' minden merev csőnél fontos a megfelelő kalibrálás és mindegyiknél pontosan ugyanezen oknál fogva. Legyen szó réz, PETG/akril csövekről, vagy éppen egy fűtési rendszerben levő 3 vagy 5 rétegű PEx csőről, ha gumigyűrűs idomokkal szerelik őket (van ameliyket nem) akkor elkerülhetetlen.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
mpierre
veterán
válasz TESCO-Zsömle #63559 üzenetére
Vagy éppen kpe csőről.
[ Szerkesztve ]
-
LGG555
aktív tag
-
nagyúr
Nincs fent hirdetés, de ha esetleg valaki megszabadulna egy DDC-től, tetővel együtt, én jelentkeznék rá.
Esetleg más, kompakt, csendes pumpa (PWM) is érdekel.Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
Madai95
tag
Sziasztok, mi lehet ez a nedvesség a kártya alkatrészein, mindenhol ott van ahol ezek a thermal padok vannak, lassan 10 órája szárad de semmi, mi lehet ez a folyadék, ti tapasztaltatok már ilyet?
Válaszotokat előre is köszönömi7 12700k@5.2Ghz / D5 / MO-RA3 / 16Gb 4400mhz/Evga Rtx 3080ti / 2TB HDD/ 3tb SSD
-
mpierre
veterán
válasz DonDennis #63562 üzenetére
Pedig van. Az alphacool gyártja a fittinget hozzá. Valahogy jobban tetszett a 1,5 mm falvastagság. [link]
A csövet pedig a mindenki által ismert plexis boltban vettem, ami elköltözött a IX. kerületből a X.-be.
[ Szerkesztve ]
-
Madai95
tag
Köszönöm gyors válaszotokat, csók a családnak
i7 12700k@5.2Ghz / D5 / MO-RA3 / 16Gb 4400mhz/Evga Rtx 3080ti / 2TB HDD/ 3tb SSD
-
SzaZso007
tag
Karanténos Jó napot Urak! ...és Hölgyek!
Véleményetek szerint:
- Lian Li O11DXL, vagy
- Fractal Design Define 7 XL ???
(...esetleg e kettőn kívül másik hasonló paraméterekkel?) -
KAMELOT
titán
válasz perecKING #63524 üzenetére
Ezen csodálkozom én is, hogy a vizet amúgy is 1x rakod össze és fittingeken akarunk spórolni 1-2€ miközben a komplett gép 2-3000€ környékén van.
Ha valami tetszik akkor kiadom érte a pénzt persze megnézem hol olcsóbb, nem szórom a pénzt.
Amit lehet megoldok használtan, ami meg nincs akkor újat. 4 éve van vizem azóta csak 1x volt gond. Cpu blokkot kellett takarítani + csöveket cseréltem.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
DonDennis
senior tag
válasz MPowerPH #63576 üzenetére
Mi van?! Nekem a sima o11-be fölül van egy 60mm/360 ,alul egy 30mm/360 mind ezt vertical gpu val, sima gpu-val alul is férne egy 60mmeres, és hátul is egy 30mm/360 ez számításom szerint 3db 360mm radi. Ami azért nem kevés és gondolom az XL változatba se fér kevesebb.
zsolszabo: Én a LianLi-t mondanám, és ha akarsz hozzá majd ek/lian li distrot akkor nekem lesz hozzá eladó nemsokára, ek 3.1 pwm ddc vel és ek 3.2 pwm ddc-vel."Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman
-
DonDennis
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #63578 üzenetére
Igen van már hozzá, mondjuk nem olcsó de legalább d5-ös, bár néztem róla már pár képet meg buildet, mert van itthon egy r6-om és ahoz is jó de baszki ahoz képest hogy distro úgy túl van bonyolítva... látszik, hogy nem igazán distro barát az a ház, nem véletlen, hogy jó rég óta kint vannak már ezek a Fractal házak és csak ppcs csinált hozzá distrot azt is kb. fél éve először.
"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman
-
aktív tag
Sziasztok!
M-atx setuphoz keresnék valami kis pofás házat. Van 2db 30x240 radiátorom + egy 40x240 + meg egy 25x140 es. Véleményeket, tippeket várnék.
amit néztem:
thermaltake core v21
fractal design node 804
Köszönöm -
MPowerPH
félisten
válasz DonDennis #63580 üzenetére
Also radi szepen teleokadja a hazat meleggel, ami atmegy a VGA -n es az alaplapon is, majd a meg melegebb levego atmegy a felso radin is.
Hatul alatt mit ertesz? Azt nem vettem szamitasba, mert en egy distribution plate -el kezdenek.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
DonDennis
senior tag
válasz MPowerPH #63586 üzenetére
Mért okádja tele? Nekem kifelé fúj, nyilván megemeltem a házat hogy legyen helye távozni, de ha leveszem a ház oldalfalát és berakom a kezem akkor nincs hőség. Vga, se tud 50 foknál tovább melegedni 4 óra játék alatt se. (és itt jegyzem meg messze van az ideálistól a gép helye, nagy szálú padlószőnyeges szoba, ahol a gép a sarokban van egy L alakú beépített íróasztal alatt, mikor teszteltem és kint volt a szoba közepén a gép akkor átlagban -4 -5 fok volt) Amúgy vannak rég óta front distrok integrált d5-el és akkor nem kell lemondanod a hátsó radiról sem, nyilván nem olcsón.
-
MPowerPH
félisten
válasz DonDennis #63588 üzenetére
Az also kifele fuj, meg a felso is? Amiket lattam buildeket ezzel a hazzal, mindenhol pull -ban voltak fent a fentik az also radin.
Front distro mondjuk eleg fain lehet, azzal siman en is bevallalnam ezzel a hazzal. Rohadt jol mutathat. Nekem D5 sem kellene hozza, mert a 2db Next -et valahogy azert csak bevarazsolnam.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
carr
őstag
Megjavult. Kicsit mozgattam, takarítottam, hagytam állni, fujkáltam, stb, azt egyszer csak felbőgött. kapott színnek pár cl pink faszállót. Így marad. kissé hangos, de ingyé vót. Még nézelődök valami 6k lélektani határvonalon, alternatívát találjak, kompakt részlegen. Nem árt, ha nem hangos, és működik.
360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz MPowerPH #63586 üzenetére
Keresztkérdés: Ha a víz abszolút maximum 40°C lehet a rendszerben ökölszabály szerint, akkor honnan lesz a házban meleg?
Főleg akkor, ha normál logika szerint először a felső, aztán az oldalsó/elülső radiba kering meg a víz és csak utóljára az alsóban.
Szóval nem teljesen értem a logikát...Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Demo07
aktív tag
válasz abridabri #63593 üzenetére
Tyúúú ez nagyon ortó, bazári kinézet ha fizetnének érte sem tennék ilyet a gépembe...
De kinek mi... bár sajnos a vérpistikéknek erre áll fel, mert az +2 FPS ha van RRGGBBéé
Én inkább megmaradok a funkciónális résznél...
Folyadék tartályt világítssa át fehéren, és ha gebasz van, áramlás csökkenés vagy magas vízhő miatt, akkor vadul pirosan villogjon, a hang riasztás mellett!
Amúgy is csak 2 napig érdekes ha a fejed mellett világít a gép mint a karácsonyfa utána úgy is kikapcsolja az ember, vagy statikusan 1 színre álltíja és csók.[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz TESCO-Zsömle #63592 üzenetére
A 40 fok az nem szamit melegnek? Ahhoz kepest, hogy joforan vizzel es rendes szellozessel szobaho kozeli a homerseklet a hazban.
Volt ilyenem, nekem is a felso radi volt elore kotve, az elso utana es okadta a meleget az SLI -re. Soha tobbet. Raktam be egy csunya plate -et, ami az elso radirol bejovo levegot egybol a fenti radira vezette. A gephaz pedig ugy szellozott, hogy oldalt volt egy 20cm -es venti, hatul meg a 14 -es.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz MPowerPH #63596 üzenetére
Nem, nem számít. Se a VGA-nak, se semmi másnak. A CPU-nak számítana, ha levegővel hűtenénk, de az víz alatt van.
SLI meleg-pite, ha nem vízzel hűtöd, ott a nagyobb probléma nem a 40°C-os levegő, hanem a két kártya egymáshoz való közelsége. Ha meg vizezed és a hő zömét elviszed azzal, akkor meg már édesmindegy, hogy 20 vagy 50°C-os levgő megy a kártyákra, mert nem az végzi a hűtést.Sub-Dungeoneer lvl -57
-
MPowerPH
félisten
válasz TESCO-Zsömle #63597 üzenetére
Szoval a VRM -nek nem szamit? Memoriaknak, foleg a B-Die -nak? Ott az SSD is, ami szinten eleg forrofeju fajta, meg a passziv bordaval is lazan megegeti a kezed.
Az sem mind1, hogy a VGA nyakja hatul mennyire forro, de ez mar csak szorszalhasogatas.Ha mindent vizezel, akkor persze edes mindegy.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
proci985
MODERÁTOR
multiGPU csucskartyakkal eleve a "meghuteni barmi aron" kategoria volt. a ket 290X a HEDT Intellel nalam olyan szinten okadta a meleget, hog vizkoron belul volt vagy 10-12 fok kulonbseg, meg mondjuk a 22 fokos szobaban a felso radinal 40-45fokos meleg dolt a gephazbol ugy, hogy ahogy szamolgattam ilyen percenkent minimum 3-4szer lett a gephazban teljesen kicserelve a levego a legszallitasi adatok alapjan. 30 fok folotti szobaban meg igazabol mar 45 fokon megfogni a viz legmelegebb pontjat is muveszet volt.
50-52 fok az meg realis, ugy 55 fok fole en a vizet mar nagyon nem mernem engedni mert minden 60 fokig van hitelesitve, meg ott kb minden hataron lesz, ertsd 70 fokos CPU meg 85 fokos GPU realisan. igaz mondjuk 25 fokot tolni a vizhon az ambienthez kepest ugy, hogy a radiatorok szepen leadjak a meleget es van rendes aramlasi sebesseg, azert ahhoz nagyon durva fogyaszto kell.
mondjuk 900W konnektorbol az tenyleg mikro alacsonyabb fokozaton volt hotermelesre.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
KAMELOT
titán
Azért szoktak a két kártya végére egy 14cm ventit tenni, mert így is segítik a hűtést.
Sima léghűtés esetében a felső vga 5C volt melegebb nekem.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest