Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mpierre

    veterán

    válasz DigitXT #46120 üzenetére

    Ez a "ventiszabályzó". Nem vga pwm jel, hanem cpu pwm jel alapján szabályoz. A vga tényleg idegbajos tud lenni, de az megoldható msi afterburnerrel... pl. Bár a bios talán jobb, mert ha 0 rpm-t kap visszajelzésként, akkor vinnyoghat a csipogó lapon.
    Majd durrantok egy aida64 stressztesztet és akkor látjuk pontosan, mi hova mászik. ~100rpm-s lépcsőkben történik a léptetés (bios default rpm vezérlése), tehát ez 2 lépcső volt.

    Az e5 1650 v3-t szépen megfogja a víz, de az aidában igen fura - 24-28°C - hőmérsékletet jelez ki alapon, miközben a magok 38-48°C között ugrálnak. (tudom, hogy van köztük delta t, de eddig nem ennyi volt, vagy a TRUE az enermax high pressure ventivel jobban tartotta "együtt" ezeket a hőfokokat...) Majd ránézek hwinfóval is. Egyelőre ezt tekintsük - prt sc-ig - feltételezésnek, mert csak 30 perc terhelést kapott a rendszer cpu oldalról, meg 1 óra vga terhelést. A végén 36,x°C volt a vízhőfok az aquacomputer usb-s flowmeter alapján. (Nem is tudtam, hogy abba a kis dobozba, még egy belső hőmérőt is raktak, nem küzdöttem volna egy külső, usb high flow kütyüre ráköthető hőmérő beszerzésével... :DDD Mert most a kis usb flow meter a felső radi előtt, míg a külső hőmérő a felső radi után van. :((( )

    Az igaz, hogy a terhelés megszüntével visszavesz. Hamarabb lesz csönd. :K A cpu, meg a vga sem fog megharagudni érte, mert pl 30-35°C víz mellett minden egyes alkatrész melegebb, mint a víz. Tehát azok tovább hűlnek - nálam a d5 tartja a 69l/h (ennyit tud a rendszeremben egy 2-es szabályzott D5) valamit. Tömegáram, átfolyás? Ezt most passzolom. Reggel van. Ami miatt ugyan víz lassabban hűl le, de ha jól tudom, nagyobb víz hőmérséklet mellett jobb a rendszer hőleadó képessége. Talán így nem bukik sokat a sem a réven, sem a vámon.

    @seniman: Eddig intel stock cpu hűtővel tapasztaltam ilyet. Az tényleg ugrál.

    [ Szerkesztve ]

    #### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk

Új hozzászólás Aktív témák