Új hozzászólás Aktív témák

  • djadji

    senior tag

    Hello!

    Két kérdést szeretnék feltenni.
    Az egyik az, hogy hol kapok olyan csatlakozót, ami nem befelé menetes, hanem kifelé? Sajnos nem tudom rendesen leírni, ezért mellékelek egy rajzot, hogy mire is gondoltam.
    [link]
    Tud valaki ilyen csonkról? És sose találtam, pedig biztos vagyok benne, hogy van. Az ilyen csonk nem foglalna sok helyet a vízesblokkon belül, így kisebb, laposabb is lehetne a blokk. A menet nem befelé húzná a csonkot, és így nem szükséges egy vastag fal, amibe kapaszkodhat, hanem (mint a jobb oldali) kívül lenne a menet, és kifelé húzná a belül széles peremet, így a tető akár egy vékonyka lemez is lehetne. Kívül lenne egy anya, ami megszorítaná. Persze az ilyen csonkot belülről kell kifelé bedugni, vagyis nyitható kell legyen a blokk.
    (a rajz olyan amilyen, bocsi, most dobtam össze)
    Tud valaki ilyen csonkról? Látott már valaki hasonlót?

    A másik kérdés már az előző vízhűtésemnél is felmerült, de nem tudtam rá választ keríteni. Az elképzelésem az lenne, hogy a vizesblokkot, nem külön rézből vagy aluból készíteném el, hanem gyári blokkot alakítanám át. Hogy rövid legyek: fogom a Chipset léghűtés bordát, rakok rá fölülről egy aluminium dobozt ami zárttá teszi a bordákat, lesz egy lezárt kockám, amin belül vannak a bordák. Már csak vizet kell bele vezetni, és kész is.
    A dobozt lehetne forrasztani, vagy ragasztani... bár nem vagyok meggyőzve ezekről a fémragastókról,. de azt mondják nagyon erősek, és nagyon ellenállóak.
    Próbálkozott már valaki hasonlóval? vagy tapasztalat? Légbordából vizesblokkot készíteni?

    http://djadji.fw.hu

Új hozzászólás Aktív témák