Új hozzászólás Aktív témák

  • Pista0001

    addikt

    Sziasztok!

    Gyorsan átfutottam a topikot hogy azért legyen fogalmam a dolgokról. Egyszer régen egy messzi galaxisban építettem teljesen házi vízhűtést, de most egy kicsit színvonalasabb dolgot szeretnék megvalósítani, és nem mellékesen barkács lehetőségeim sincsenek mostanában annyira.

    Ami biztos az a proci, egy i5-760. Az is biztos hogy lesz később VGA is, de még nem tudom hogy milyen. Mire sorra kerül addigra valószínűleg 7870. Hogy a P55-ös PCH bekerül-e a rendszerbe az még a jövő zenéje, de más biztos nem lesz vizezve.

    Amíg csak a proci lesz hűtve addig valószínűleg radi is csak egy lesz, ha összeáll az egész akkor maximum 2 db radiátort tudok elhelyezni majd, egy szimpla és egy dupla 120-ast. A radinak HW Labs Black ICE Radiator GT Stealth-eket néztem ki, innentől viszont jönnek a bonyodalmak.

    Prociblokknak 2 választás van eddig, az egyik a Swiftech Apogee HD, a másik az EK Water Blocks EK-Supreme HF full réz változata. Ezek kb egy árban vannak, dizájnban nekem a Swiftech talán egy ici-picit jobban tetszik, viszont olvastam róla olyat hogy hajlamos elhagyni a lamelláit, ami annyira nem szimpatikus vonása.

    Amivel viszont inkább bajban vagyok az a pumpa. Ott vannak egyrészt az EK pumpák, amik kifejezetten olcsók, aztán a gyári DDC, DDC valami tuning kupakkal, valamint a D5. Először a Swiftech MCP35X-et néztem ki. Nekem DDC-nek tűnik, csak egyedi házban. Előnye hogy van hozzá rászerelhető tartály is, és igazából nem tűnik drágábbnak mint egy DDC+tető páros. De! az MCP35X-el egy árban kapható felénk az MCP655, ami viszont már D5-nek tűnik. Van valakinek tapasztalata a sima D5-el?

    Egyelőre még csak agyban megy az építkezés, de a nyár folyamán szeretném meglépni a dolgot. A CPU blokk, a dupla radi (talán a szimpla is vele együtt, majd meglátjuk hogy lesz pénzmag) biztos, ezekhez kéne pumpát választani ami a későbbi VGA-s (jó eséllyel full cover) kiegészítést is bírja.

    Ja igen, a VGA. a 6870-es full cover blokkok jók a 7870-re?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák