Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz zzolika #8350 üzenetére

    Sokszor ha épp csak 1-es keresztmetszet volt kéznél, akkor azt használták.
    Ha épp a panelok összeillesztésénél kissé megsérültek a vezetékek, akkor "nagyügy" címszóval mielőtt felkapcsolták az ampert, lehúztak egy pálinkát, nehogy megijedjenek.
    A legnagyobb probléma, hogy az alumínium vezetékek a kötési pontoknál előregednek, simán fél terhelésnél is. Ez főként a nulla vezeték esetén súlyos gondot okoz, akár a berendezés tönkremenetelét. Valamint a földelés hiánya, pláne gyerekes családoknál nagyon nem egészséges.
    Nem ússzátok meg a teljes cserét, lehetőleg még festés előtt csináljátok meg, az 500k egy standard alapszerelés ára, nem írtál lakás méretet, de ha 50+m2 akkor maga az ár korrekt lehet, kérdés hogy pontosan mit tartalmaz. De legalább biztos lehetsz benne hogy nem fog nullaszakadás miatt elszállni a TV-d, amire a biztosító nem fizet.

    Egyelőre ha legalább az elosztót cseréltetitek, új ÁVK bele és a klímának is egy saját ÁVK továbbá új 3x2,5-ös kábelt építetek ki, falon kívül kábelcsatornában, akkor az jó kezdet. Azért vastagabb tápot a klímának, hogy később akár második klímát is rá lehessen kötni, pl szomszéd szobában.

    Az elosztó cserénél kérjél azért legalább 24 modulos elosztó szekrényt, egyrészről a szaki lehet megijed hogy "lehet hogy értesz hozzá?".
    Másrészről későbbi bővíthetőség miatt is jobb ha nem a legalapabb 12 modulost rakják fel, anyagköltségben nincs nagy különbség, munkadíjra ugyanannyi, mert azt csak a ténylegesen belerakott leágazások alapján számolják, nem maga az üres helyek miatt.

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák