Új hozzászólás Aktív témák

  • Márton

    nagyúr

    válasz Tuninger #18727 üzenetére

    "teljesen felesleges a köztes codec"
    Persze, épp erre való a frameserver ;)

    Az egy dolog, hogy testre tudsz szabni minden paramétert resolve-on belül, az meg egy másik dolog, hogy ebből milyen minőség jön ki, főleg alacsony bitrátán! Na itt parádézik a handbrake , ripbot264, stb. És ha van egy 1 órás eseményvideód, amit így is kérnek, akkor nagyon nem mindegy, hogy a fájl 4GB vagy 15GB, nemcsak a letöltési nehézségek miatt, hanem mert a nagyobb esetén majd megy a sírás, hogy miért nem tudja a frissen formázott 16gigás pendrive-ra másolni. Hát a fat32 miatt, amit megint magyarázhatsz, hogy hogy is állítsd át a wint, hogy hajlandó legyen ntfs-re is megformázni pl. :W Vagy feldarabolom és 20 perces részekben adom át a videót, de az sem az igazi.

    "50p-t nem adunk, az homevideós."
    Hát nem tudom. 20+ éve vagyok a szakmában, a VHS korszak óta, ami szintén 50 (fél)képet tudott. Azóta is szeretem a sima mozgást, hidd el lehet azt profin is csinálni :) Rengeteg visszajelzés, megrendelés érkezik olyan szöveggel, hogy "szuper hogy nem akadozik a videó, úgy mint egy mozifilm" :DD
    A mozikamerás 24/25p valahogy más tészta. Digit 25p-t ritkán látni jót, ami nem vibrál. És ez nem attól függ, hogy 2x-e a záridő az fps-nek. Analógon valahogy máshogy kenődik a fény, mint egy ccd/cmoson..

    Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

Új hozzászólás Aktív témák