Új hozzászólás Aktív témák

  • F.csaba

    csendes tag

    válasz andrea.lois #9498 üzenetére

    Igen-igen! de ehhez, még tudnunk kell, hogy nem mindenkit és nem feltétlen kell szeretnünk! Hogy úgymondjam: az ördögfiakat nem kell szeressük.

    Mármost a megtérésenk több útja van mint ahogyan azt te írod! Persze az is az! Bizony! Meg annak az ellenkezője is lehet!!

    Mert ha Isten akarja, a tag megtér akárhogyan is! Esetleg pont a kényszer, erőszak árán!
    Ha valakinek ISten elrendeli a leki újjászületést-bizonyos értelemben a megtérését- az újjá fog születni! De ahogyan én tapasztalom, Isten adja nekünk a szabad választás jogát! És ha mi a szeretet hívó szavára fogunk megtérni, hát könnyebb lesz a megszületésünk ! Vagy a nagy megrázkodtatás hatására térünk meg - esetleg valami nagy szörnyűségek bekövetkezte után - az lesz a rázósabb, nehezebb út, nyögvenyelős szülés!

    De még úgy is meg lehet térni mint Saulus Pállá tért meg! És még úgy is, mint a jobb oldalon megfeszített, az utolsó pillantban, keserű kínok között! De nem érdemes addig várni azt gondolom.

    Megtérni annyiféle képpen lehet, ahány megtérő ember létezik! Nincsen ilyen, vagy olyan klisézett forma és menetrend! Van valóban a kit a szeretet, a vígasztaló, a megkönnyító, az oltalmazó, a boldogító szeretet a szent lélek megelevenító szeretete áthat és ennek következtében felismeri: milyen jó is itt!

    ÉS van aki másként tér meg és csak ezután érzékeli Istennek végtelen szeretetét!

    Talán te írtad másikban, hogy vannak akik hazudják színlelik a szeretetet: Biztosan vannak ilyenek is!
    Ugyanakkor látni kell ezeket az új tipusú tapsikálós gyülekezeteket, ahol a zenei élményt, reppes tánci-boncit, a közösségi kultúrigyényt tévesztik össze a szent szellem szeretetével!

    Aztán, künn az életben, meg az első lépéseknél elbotlanak! ÉS még Istentagadóvá, Istenben kételkedőkké, Istent leminősítőkké is válnak és ha csak tehetik, más utakat keresnek Istenhez!

    Itten is írogat egy olyan! De én tudom róla, hogy ha Isten akarja, ki nem hagyhatja ő a megtérés útját!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák