Új hozzászólás Aktív témák

  • F.csaba

    csendes tag

    válasz Dalai Láma #9336 üzenetére

    Persze! Utánna hosszabban gondolkoztam a kérdésen!
    És mindeketten ott tévedtünk talán, hogy mindegyőnk a másik esetleges hibázástól féltette az embert!

    Én talán attól, hogy...le is írtam, amiként feltételezem a te személyedet és te talán attól, hogy pszich. módozatok ismererte nélkül többet ártok mint használok!

    És később, a hosszabb témalubickálásom során, arra jutottam, hogy Istennek mindenhol vannak emebrei!
    Talán nem is tudunk róla, nem is gondoljuk és mégis ott vannak azok az emebrek! Talán még ők maguk sem tudják, de a szükséges pillanatban, egy konferencián, egy döntéshozatal előkészítésekor, egy megnyilatkozáskor, talán még a maguk szigorú önkotrollja ellenére is, hirtelen és nagy bátorsággal, megmagyarázhatatlan nyugalommal és lelki erővel, egy kijelentéssort jelenítenek meg, amelyik talán szokatlan tőlük, de mégis, Istennek képviseletét jelent az adott helyzetben!

    És sem előtte, sem utánna, de akkor és ott Istent képviselték! És addig, meg utána is, éltek nagy egykedvűségben, csendes szemlélődésben!

    Én magam is tanuja voltam egy ilyen esetnek, amikor az egyik önkormányzati kéépviselő szólásra emelkedett és megemelt hangmagsságon, mintegy átszelleműlten rázendített: felszólítom a képviselőtársamat, hogy a szegéyneket képviselje a gazdagok ellenében a vízdíjak megállapításánál!
    Te, a te környezetedben, én az enyémben tesszük amit tennünk kel és amit tudunk!

    Úgyhogy nem kell itten nekünk saját szerepünket ecsetelni, meg bizonygatni, hogy általunk is Istenhez kerülnek közelebb az emebrek, mert úgyis tudjuk egymásról, hogy ez nem is lehet másként!

    Ezért persze mi nem várunk jutalmat, elismerést, bármilyen vállonveregetést és még savanyú cukorkát sem, hanem csak arra gondolunk, hogy igen ezt az egyet segítettük, de mennyit hagytunk ott künn a harcmezőn!!!

    Természetesen senki sem bántja a lélekbúvárokat! Sok nagyszerű emeber, meg galád félember is él közöttük! Szokványos társaság!

    Hanem én személy szerint is ott látom a veszélyeztettségüket, ha tanult tudományukat magasabb rendűnek gondolják mint Isten tanítását!

    HA azt gondolják, hogy Isten ellen bárki-BÁRKI!- bármi rosszat is tehet, ha Isten nem akarja azt! Ha nem engedi meg!

    Ha azt gondolják, hogy a tudomány felette áll Istennek!

    Gondoljunk csak bele! Jézus tanítványai az elsők között halász emebrek voltak! A koldusok után a második legszegényebb réteg! És gondolom ennek megfelelően képzettek is!

    És semmi akkori tudománnyal nem törődve, de annál bátrabban hírdetve, ezekre a tudatlan emebrekre bízta Jézus az evangéliumát!

    És még javukra is vált, amikor vádolván őket, olyan bátorsággal és Istentől szájukba adott bölcsességel szólták védelmüket, és dícsérték Isten nagyságát Jézusban, hogy az okos tudósokat éppen ez hozta zavarba és döntöttek mentesítésükről!

    Ha tehát Isten igéjének terjesztésében jónak találta a mi mesterünk a szegény és egyszerű halászemberek képviseletét, hát mi se vegyük már el senkinek a kedvét, aki Istent akarja hírdetni, hogy ne tegye mert esetleg árt vele amaz embernek!

    De ha valaki nem úgy hírdet, ahogy azt az evangélium megkívánja, hát szóljatok egymásnak, tanácskozzátok meg a kérdést, döntsétek el, hogy mely álláspontnak legyen elsőbbsége és aszerint cselekedjetek!

    És most mi itt, ezen a fórumon is ezt teszük!

    És tegyük ezután is ! Tegyük bátran, gyugodtan és szereteben egymás iránt! Isten is legyen Velünk

    ÚGYLEGYEN!

Új hozzászólás Aktív témák