Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz F.csaba #9335 üzenetére

    Még egy nagy veszély, ha a fórumtárs pár mondatából próbálunk rá messzemenő következtetéseket levonni. Nyilván sem időm, sem energiám nincs leírni mindent, amit egy adott témáról gondolok.

    konkrétan: "Ugyanakkor ha te példássan élsz, és mindenapok poklából kihúzod magad, a másik ember közösségétől távol tartod magad, mert ahogy pár mondatodból érzékerlem, te ez a tipus vagy, akkor csak hiszed, hogy mindent megtettél Istenért! "

    Volt már rá példa, hogy ismerősöm csatlakozott kiváncsiságból egy közösséghez, aminek én a része voltam. Addig nem foglalkozott hittel, vallással túl mélyen. Azóta elkezdődött valami nála, a kapcsolata is szorosabbá vált Istennel.

    A mindennapok poklából csak szeretném kihúzni magam, de benne vagyok. Nap mint nap követek el olyat, amit vagy már előtte, vagy utána megbánok. Amit tenni tudok, hogy törekszem kerülni a bűnt. 100%-os sikerről viszont messze nincs szó.

    A pszichológia nagyon fontos, szerintem valamennyi ilyen ismerettel mindenkinek kellene rendelkeznie, aki emberekkel foglalkozik. Ismerni az ember alapvető működését. Nagyon hasznos tud lenni. És ennek nem sok köze van egyes pszichológusok és vallásokat képviselők közti ellentéthez. A pszichológia önmagában nem rossz, és nincs ellentétben a hittel sem. Jézus például láthatóan tisztában volt sok olyan pszichológiai jelenséggel, amit csak a XX. században írtak le.

    az megint más kérdés, hogy vannak olyan pszichológusok, vagy pszichiáterek akár, akik nem végzik jól a munkájukat. vonatvezetőkre is igaz ez, van ,aki vonatszerencsétlenséget okoz, de attól még a mozdonyvezetők nagyon fontos, és hasznos munkát végeznek, és nem lehet azt mondani, hogy a taxisofőröket kellett volna választani.

    Igazából sok mindent írhatnék még, de inkább csak annyit: Isten a szeretet.

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Új hozzászólás Aktív témák