Új hozzászólás Aktív témák

  • cucka

    addikt

    válasz Dalai Láma #7188 üzenetére

    Az ID nem a 6 napos teremtéstörténetet veszi alapul, hanem a fajok kialakulását hosszú idők alatt.
    Általában véve ez a kreacionizmusra is igaz. A kreacionisták nem egységesek ebben a kérdésben, egy részük a 6 napos teremtésben és a fiatal, pár ezer/tízezer éves Földben hisz, a többiek pedig elfogadják a Föld tudományosan meghatározott korát. (Young Earth creationism és Old Earth Creationism címszavak alatt találsz erről több információt). Bármelyiket veszed, ellentmond az evolúciónak. Az evolúció véletlenszerű mutációkkal, az egyedek környezetükhöz való adaptációjával és a természetes szelekcióval magyarázza a fajok eredetét. A kreacionizmus/ID pedig valamilyen ismeretlen intelligencia szándékaival és céljaival magyarázza ugyanezt.

    Az ID nem tudományos elmélet, egyébként semmi baj nincs vele.
    Az egyetlen baj vele, hogy szeretnék az iskolai biológiaórákon is tanítani, ahol semmi keresnivalója.
    További probléma vele, hogy a tudomány és a tudományos élet képviselőinek csökkenti a társadalmi elfogadottságát, például azért, mert elterjedt retorikai fogás, hogy a tudományt az ateizmussal rokonítják (csak egy példa, sok retorikai és kommunikációs trükkel élnek, hogy növeljék társadalmi elfogadottságukat).
    Hogy megértsd, Amerikában az ateistákban bíznak legkevésbé az emberek. A vallásos emberek, a négerek, de még a melegek iránt is sokkal nagyobb a bizalom. (Négerek 80% fölött, melegekkel 70%, az ateistáknál meg kevéssel 50% alatt. Emlékezetből mondom a számokat, nagyságrendileg stimmelnek.
    Na ez az oka annak, hogy ennyire vehemensen támadják a tudományos élet képviselői a kreacionizmust/ID-t.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák