Új hozzászólás Aktív témák

  • Dany007

    veterán

    válasz JJános #7173 üzenetére

    De mitől hihetőbb? Ezt magyarázd el.
    Miért hihetőbb az, hogy jön egy mindenek felett álló entitás, aki teremtett, tervezett mindent, mint az, hogy jött egy idegen civilizáció, aki megtette mindezt?
    Tudod mi a különbség? Nem más, mint a tervező kiléte.
    Nálad Isten, az én storymban E.T.
    És ez pont, hogy nem evolúcióról szól. Pont az próbálom mesélni, hogy az ember nem az evolúció eredménye, hanem egy kívülálló sokkal sokkal fejlettebb civilizáció műve.

    Az evolúciónak ehhez semmi köze, pusztán technológiai fejlődésről beszélek, és az időről.
    Az ember, ahogy azt te is tudod, az elmúlt 5-10 ezer évben (ahogy tetszik) fejlődött idáig.
    Gondolj bele, pár ezer évvel ezelőtt az ember barlangokban élt. De ha ezt nem is hiszed el, akkor nézd meg az egyiptomiakat. Az is pár ezer évvel ezelőtt volt. És ma meg már űrhajókon repkedünk az űrben, a Föld körül. (ezt azért remélem elhiszed.)
    De mi van akkor, ha a 100 milliár x 100 milliárd naprendszer egyikében kifejlődött egy másik, hasonló civilizáció, mondjuk csak 10.000 évvel előttünk! Ha az optimális esetet vesszük, márpedig a 100Mx100M naprendszerben van esély egy ilyenre, akkor az a civilizáció 10 ezer évvel előttünk jár! Az a 10 ezer év a galaxis szemszögéből nézve semmi! Az ég világon semmi. A galaxisunk körbe forgási ideje 200 millió év. A dinoszauruszok is cirka 200 millió évet éltek mielőtt kihaltak, nem érdekes. De csak egy percig gondolj bele a lehetőségbe, hogy létezhet egy olyan civilizáció, ami 10.000 évvel előttünk jár! Szerinted milyen fejlettségi szinten lehetnek hozzánk képest? Mi cirka 50 év alatt eljutottunk a repüléstől az űrbe... 10.000 év?
    Márpedig ha Isten léte és minden vele járója elképzelhető, és hihető, akkor bizony ez is!
    Ha csak 1000 évet mennél vissza az időben repülőgéppel, helikopterrel meg lézerekkel, már akkor Istennek hinnének az emberek!
    Szerinted mi mit gondolnánk egy olyan civilizációról akik 10.000 évvel járnak előttünk?
    Azért ezen gondolkodj el :)

    @fordfairlane: sajnos semmit nem magyaráz meg. Próbálták tudományos köntösbe bújtatni, de esélytelen. Rámondani valamire, hogy ez túl bonyolult, hogy magától létrejöjjön és kész, az nem jelent semmit. Minimális alapja sincsen.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák