Új hozzászólás Aktív témák

  • euchi

    aktív tag

    válasz Dalai Láma #6588 üzenetére

    "Annyi féle képpen lehet megélni a hitet, hogy sokáig sorolhatnám. És van, akinek mankóként szolgál. Sőt, ha úgy vesszük, mindenkinek. De akkor nem is mankóként, hanem sugárhajtóműként. Ez jobb hasonlat. De ez is változó, van, akinek tényleg mankó. Van, akinek járókeret, és van, akinek tolószék. Van, akinek fontos kapaszkodó. Ilyenből is jópár van, persze. És ez nem baj, mert ha segít nekik, akkor az jó."

    "Ezt csak azért mondtam el, hogy látsszon, a kép árnyaltabb. Egy ilyen mankó hasonlat igaznak tűnhet, de csak mert vannak emberek, akikre igaz. De csak annyira állja meg a helyét, mint az a mondat, hogy " az emberek IQ-ja 120 fölötti". Mert van ilyen ember, nem is kevés, de a legtöbb ember mégsem ebbe a kategóriába tartozik. (írhattam volna pulzust, vérnyomást ,szemszínt, magasságot, bármit)."

    Kondolkodtam, hogy szóvátegyem-e, mert már korábban is láttam, hogy önmagadnak mondasz ellent ugyanabban a hsz-ben, és jól össze is vesztünk akkor. De csak nem bírtam megállni. :B Nekem úgy tűnik, nem tudtad eldönetni, hogy mi legyen az álláspontod. :U
    Ezt a mankó hasonlatot hagyjuk egy időre. Tekintsük úgy, hogy "a hit segíthet a hívőknek" (a feltételes módot szándékosan haszálom). Most akkor segíthet minden hívőnek, vagy a többségnkek, vagy néhány hívőnek, de a többség nem?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák