Új hozzászólás Aktív témák

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz kymco #4692 üzenetére

    Tökéletesen egyetértek. Nem is gondolom másképp. Ahogyan a teremtéstörténetnek is egy fő mondanivalója van: a világot Isten teremtette. 6 nap, szemkivájás, tékozló fiú; mind a megértést segítik.

    Tudományos szempontból érdekes, hogyan keletkezett a világegyetem, a miértre viszont a hit ad választ. Viszont a hit szempontjából meg a hogyan a mindegy, mert csak az lényeges, hogy Isten által. Így aztán vallásos szempontból fölösleges a 'hogyan' boncolgatása.

    Szó szerint venni sokszor értelmetlen. Az üzenet viszont annál fontosabb. És akár lehet mindig más is. Mást jelent egy igehely más-más élethelyzetekben az ember számára. De mindig lehet belőle épülni.

    És nem azzal kell foglalkozni, hogy kit zárjunk ki a körből, mi az, ami már nem fér bele a Krisztus-követésbe. Ez hadd legyen a Jóisten dolga. Ettől még saját elképzelésünk lehet, és élhetünk aszerint.

    Szóval nekünk, embereknek nem kell kirekesztőnek lennünk, úgysem a mi kezünkben dől el. (ezt a 2 bekezdést nem is neked szánom, mert tisztában vagy vele, sőt a feljebbi bekezdésekkel is ez a helyzet. )

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Új hozzászólás Aktív témák