Új hozzászólás Aktív témák

  • lao ce

    aktív tag

    válasz kymco #4485 üzenetére

    "Ha Isten létezik, nem hinném, hogy ennyire eltolta volna a magáról szóló megnyilatkozásokat, és hagyná, hogy ekkora legyen a szórás a róla való hitben."
    ha isten letezik akkor sem tolt el semmit, a megnyilatkozasai tokeletesek kellettek hogy legyenek, es ha szoras van rola akkor o maga akarta a szorast. es az nem kifogas hogy az emberi felfogas miatt van szoras, hiszen a felteteles isten termeszetesen tisztaban van ezzel.
    a vallasoknak nincs homlok egyenest ellentmondo istenei, csak lenyegtelen reszletekben van elteres - mar ha a termek a lenyeg es nem a csomagolopapir. de ha meg lennenek is ellentmondo reszletei akkor is ha isten letezik akkor o akarta igy.

    ha tobb isten van akkor tobb is lehet mindenhato. ahogy nem tudod felfogni a mindenhatosagot sem ugy a ket mindenhatosagot sem, hat meg azok relaciojat. az, hogy szerinted kompetencia problemak vannak az csak a sajat korlatoltsagodat mutatja - pont ugy ervelsz mint az a ficko a felemelhetetlen kovel meg hogy emelje csak fel szepen :)

    nicht kompot

Új hozzászólás Aktív témák