Új hozzászólás Aktív témák

  • ponix

    aktív tag

    válasz Dalai Láma #4386 üzenetére

    "Teremtés könyvében leírtak az emberi tulajdonságainkról adnak mai napig igaz és érvényes képet."

    Eddig egyet is értünk!

    "És bizony keményen tele van szimbólumokkal, ami lehetővé teszi, hogy minden korban ugyanolyan érvényes legyen a történet."

    Abban az esetben ugyanolyan a történet, ha a szimbólumok értelmezése teljesen azonos, a különböző korokban! Ez nem így van, ráadásul az évszázados torzulások a szimbólumokra is érvényesek, ahogyan az értelmezésükre is szerintem! Megmásított szimbólum, megmásított értelmezésének, semmi köze az eredetihez! Nem hiszem, hogy Isten ne tudná, hogy a szimbólumok önkényesen értelmezhetők, és csak azért is így kommunikált az emberrel! Részemről nem foglalkozok a bibliai szimbolikával, míg teljesen be nem bizonyosodik, hogy helyes út lenne! Ergó számomra nem hiteles, és sokkal inkább tartom a megmagyarázhatatlan dolgokat, valamiféle kitalációnak, amit valaki valamilyen érdekből beleépített a bibliába! A harmonikus, egybetartozás, és a logikára épülő szerkezet marad számomra hiteles! Szimbolikával meg foglalkozzanak a szabadkőművesek, az-az ő területük! Szerintem Isten egyértelműen fejezi ki magát, a problémákat a fordítók és hamisítók, és a történet írók okozzák!

    "Isten nem törikönyvet írt"

    Konkrétan semmilyen könyvet nem írt, de az tény, hogy a biblia történeteinek jó része igazolható történelmi tény! A többi legenda, költemény, az emberi kreativitás terméke! Természetesen a történetek globális mondani valója, számomra is ismert tény! Talán itt felvillan egy kicsit a szimbolika, de szerintem azzal kell foglalkozni ami világos és egyértelmű! Az újszövetségnek is ez az üzenete! Megtörtént eseményeket írnak le, benne bemutatva különböző élethelyzeteket, és hogy azokat az apostolok hogyan kezelték, milyen volt a világgal a viszonyuk! Konkrét, megtörtént eseményeken keresztül, és nem valami homályvilágon keresztül! A szimbolizmus egyébként is a bálványimádás kategória, most jöttem rá, hiszen a bálványok maguk is szimbólumok, amik jelzik Istent, de nem azonosak vele! Nem, a bibliában fellelhető szimbolizmus, biztosan nem szolgálja Isten ezáltal az ember megváltással kapcsolatos ügyét! Persze lehet azt mondani, hogy de bizonyos szimbólumok bálványimádást szolgálják, de mások meg nem! De hát erre Jézus szavaival válaszolva "nem szolgálhatsz egyszerre két urat" vagy az élő Isten konkrétumát szolgálod, vagy az Istentől távol álló, őt csak jelző szimbólumokat, bálványokat! Isten bizonyosan nem feladványokkal szórakoztatja az embereket tanítás címszóval! Persze Jézus példabeszédei ennek kissé ellentmondanak :DD Na ezen még törpölök egy kicsit

    "A teremtés történetből ugyan mit hagytak volna ki, és mit változtattak meg szánt szándékkal, és vajon miért?"

    Hát ha tudnám, akkor ismerném az eredeti valós változatot! Nem volna semmi kérdésem :DDD

    "A valóságtól ilyen szempontból olyan távol áll, hogy semmilyen utólagos toldozással-foltozással nem lehetne történelmileg és biológiailag hiteles írománnyá tenni"

    A dolog fordítva áll szerintem! Éppen, hogy a hamisításnak az volt a célja, hogy ennyire értelmetlenné megismerhetetlenné tegyék a teremtés történetét! Nyilván nem az volt a probléma, hogy megettek egy almát, hanem, hogy az egyetlen tiltást is megszegték, csak az még a kérdés, hogy mi a bánatos francnak kellett az az egy tiltás? Minden a tiétek, de az az egy ott nem! Szerintem éjjel nappal azon járt az eszük ami tiltva volt! De vajon így volt? Mert a szimbolika csak akkor megfejthető, ha a kódolt verzió autentikus, tehát hiteles! Mi van ha nem is volt semmiféle tiltás? Akkor nem volt alma (tiltás) nem volt kígyó (ellenség), nem volt kiűzetés (büntetés), a teljes szimbolika felborul! Nem ez nem illik a képbe Ez a teremtés történet szerintem nem igaz, illetve teljesen el van torzítva!

    "Ez a történet így kerek, így egész"

    A te meglátásod szerint, mi a mondanivalója a teremtés történetnek?

    A bölcs alkot, de művét, nem birtokolja, cselekszik, de nem ragaszkodik, beteljesült művét nem félti, s mert magának nem örzi, el se veszíti!” Tao Te King

Új hozzászólás Aktív témák