Új hozzászólás Aktív témák

  • Dalai Láma

    őstag

    Tanulnia mindenkinek sokat kell. Magamról is tudom, hogy néhány éve vallásban hol tartottam, és mi volt a véleményem. Abortuszról is volt egy véleményem. A bioetika kurzus elvégzése után kicsit más fényben látom a dolgokat. Ilyen kemény kérdések előjöttek genetika kurzus alatt is. És láttam, hogy a kérdés eldöntése nem olyan triviálisan egyszerű. Sok ember van, akik sok féle módon gondolkodnak. Vannak pro és kontra érvek, és vannak vallási és egyéb alapon nyugvó álláspontok. Ahhoz hogy eredményre jussunk, nem lehet a másik felet vízbe fojtani, persze így nyilván a mi álláspontunk győzne.

    A helyes értékrend visszaadása viszont olyan megoldás, amiben talán van lehetőség az egyetértésre. És csak ez az, ami a társadalom egészét a helyes irányba képes terelni.

    Egy másik megjegyzés: már embrió korban is milliónyi dolgot meg lehet tudni a majdan felnövekedő emberről. Nagyon sok minden legalább valószínűség szinten kódolva van bennünk. Ennek megfejtése pedig lehetőséget adhat az abortusz eszközével élve a szelektálásra. Szemszín, intelligencia, képességek, stb. Ha számunkra nem megfelelő a magzat, eldobjuk. A közeljövőben simán esély van egy ilyen világ létrejöttére. Félelmetes. És ha belegondolunk, hogy a magzat majdan választópolgár lesz... nagyon nem egydimenziós ez a kérdés.

    Lehet az anya oldaláról közelíteni, és a magzat oldaláról is. Vagy mindkettejükéről egyszerre. Az én álláspontom az, hogy ne lebegjen ott az abortusz lehetőségként. Az embereknek sokkal felelősségteljesebbnek kellene lenniük.

    Hozzászólhatnék képzetlenül a témához, nagy hangon bizonygatva, hogy csak úgy jó, ahogy én mondom. De nem árt előbb körüljárni a témát, és akkor kiderül, hogy ott egy magzat is van, egy emberi társadalom, anya, apa, felelősség, pénz, élet, stb.

    SR: én a 4055-ös hsz-edre gondoltam, a 4032-es tényleg mindenkihez szólt.

    [ Szerkesztve ]

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Új hozzászólás Aktív témák