Új hozzászólás Aktív témák

  • SystemRoot

    őstag

    válasz kymco #3646 üzenetére

    "Nem mutatsz te be semmit sajnos vagy szerencsére... csak próbálkozol...
    Beszélsz egy olyan országról, és érvként hozod fel szenvedését, történelmét, amit láthatóan alaposan nem ismersz... Ezeket gondolod te példának?
    "

    Már hogyne mutatnám be? Legfeljebb nem bizonyítom ezzel. De egyébként megint csak fröcsögsz hogy nem ismerem eléggé a történelmet, hol rossz amit mondtam? Miért nem mutat ez rá a gondoskodás nem érvényesülésére? Hol érvényesül az Isteni gondoskodás Etiópia földjén?

    "Ezeket gondolod te példának?"
    Ezt gondolod te ellenérvnek?

    A nős példa: Nos ez megintcsak nagyon személyi dolog, egy olyan dolognak mint Isteni gondoskodás sokkal nagyobb volumenűnek kellene lennie, akármilyen módszertan szerint is választja ki kedveltjeit a teremtő, a nagy statisztikákat megfigyelve válik világosság hogy a az emberiség nagy halmazában nem nagyon észlelünk gondoskodást, és az ilyen sanyarú sorsú emberek közül igencsak ritka az aki Istennek hálálkodik hogy csak két lábát vágta le a vonat. Különösképp van ez így Etiópiában.:U (de ők igazából fel se fogják sorsuk szörnyűségét, mert csak ezt látják maguk körül)

    Egyébként hagy fűzzek hozzá egy gonosz de talán találó példát a Te példádhoz. Odamegyek ehhez a nőhöz és megkérdezem tőle mint ateista hogy szerinted melyikünknek van jobb élete? Jómódú családban élek, jó nevű egyetemre járok, csinos barátnő fekszik mellettem, van pénzem, lakásom, egészséges vagyok, sok a barátom, stb. Kinek kedvez jobban Isten? Nekem vagy neked? A Te sorsod szerencsétlen, levágta a lábad a vonat, temérdeket szenvedtél, könnyeidet ittad. Neked jobban kijárna az elégtétel mint nekem, nem tartom magam felsőbbrendűnek hogy én jobban megérdemelném ezt, nem tettem még semmit az emberiségért sem. Akkor miért én Istentelen vagyok boldog és könnyűéletű veled ellentétben? Miért én vagyok a boldogabb, amikor neked, azt mondod ott van egy Isten mögötted hogy segítsen vagy boldogságot ádjon. Melyikünk nevet majd felszabadultabban?

    Nade azt hiszem elég is ennyi ebből a példából, éreztettem amit kellett. Szerintem jó reakció az Isteni gondoskodást és az Isteni tudat boldogságában élő emberek szembehozása akárcsak az én hétköznapinál némileg jobb sorsommal.

    Üdv.

    [ Szerkesztve ]

    Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.

Új hozzászólás Aktív témák