Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • h-1-i

    lelkes újonc

    válasz MageRG #27519 üzenetére

    Nem hiszem, hogy cáfolatot hoztam fel valamire. Eszem ágában sem volt ilyet tenni. Világképről sem beszélek. Tapasztalati valóságról beszélek.

    Beszélgetni viszont csak úgy lehet, ha egy adott valóság van a szavaink mögött. Ha nem így teszünk, akkor, mint esetünkben is, egyszer csak ellentmondásra fogunk jutni. Mégpedig egymással. Akkor beakad a lemez, és csak azt fogom Tőled hallani, hogy "én ebből annyit értek, hogy ... elkezdtél hinni valamiben, ami szerinted sosem lehet hamis." Én pedig folyton próbálok majd rámutatni arra, amit látnod kéne, mert jelen van, de amire nincs érzékszerved. Itt illik megállapítani az érdemi párbeszéd végét, hogy ne raboljuk egymás idejét. Úgy értem, földi idejét, ami még nekünk, hívőknek is véges.

    Egyébként miért is van szükség a becsületes szkepticizmushoz közvetítőkre? Két név is elhangzott már itt, de ígérem, egyiket sem fogom elolvasni, mivel én sem közöltem itt híres igehirdetők prédikációgyűjteményét. Kíméljük meg egymást ezektől. Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindent elolvassunk. Feltéve, persze, ha nincs örök életünk. De azt is hiszem, hogy nem fog minden írás fennmaradni az örökkévalóságig.

Új hozzászólás Aktív témák