Új hozzászólás Aktív témák

  • Noddy

    senior tag

    válasz llll #16435 üzenetére

    Ha így látod akkor szerintem nem egy dologra gondolunk rendezettség alatt.

    A fizikai, kémiai, biológiai törvények mindig azonosak. Ha egy bolygó vagy elektron nem tartaná be a szabályokat akkor beszélhetünk rendezetlenségről, de nem teszik, mindegyik pontosan aszerint mozog. És e szerint mozog, működik az egész univerzum. Attól, hogy neked az egész egy szemétkupacnak tűnik mégis képes vagy kiszámolni bármilyen változását (ezt teszik a fizikusok, csillagászok). Lehet neked értelmezhetetlen, rendezetlen de ha megkérdezel erről egy fizikust akkor ő leírja neked hogy mi miért történik. Ugyan ez igaz egy nyári zivatarra is. A hőmérséklet eloszlás, pára tartalom, stb, stb és lehet hogy nagyon nagy kavarnak tünik mégis prediktálható az egész.

    És megint előjön a kis egód :) ("sztem pont annyira rendezett, mint 1 bombarobbanás"). Lehet hogy szerinted az, de a valóság tőled független. De én is szeretek önző módon gondolkodni, de talán meggyőzhető vagyok :)
    Szerintem nem csak Istent kezeled antropomórf módon, hanem azt gondolod, hogy az van amit te kitalálsz, vagy jónak tartasz a felkínált dolgok közül.

    [ Szerkesztve ]

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Új hozzászólás Aktív témák