Új hozzászólás Aktív témák

  • kymco

    veterán

    válasz D1Rect #13361 üzenetére

    A hozzászólásod első felét nem értem, és remélem, hogy kicsit jobban részletezed... én írtam az istenképűségünkről, de ezt nem keverném azzal, hogy az ember, hogy ki tudja fejezni magát az Istent antropomorfizálja... De nem igazán jön le, hogy mire akarsz kilyukadni... várom a részleteket.

    A katolikus hitvallás a Bibliát egynek tekinti a több kijelentés közül. Egyenértékű számukra a szent hagyomány, amit évezredek alatt építettek ki, és a pápa kinyilatkoztatásai. Ha utóbbi kettőt kivesszük, amit mi a Biblia tükrében nem fogadunk el egyenértékűnek... még egyszer: a hagyományt és a pápa kijelentéseit.... akkor nincs is olyan nagy különbség.

    Az evangélikus és a református hitvallás pedig teljesen átjárható... szívesen olvasgatok Luthertől, Lutherról, együttműködik a teológiánk is tudtommal az övékével... Az meg senkit nem hat meg, hogy náluk van kereszt a templomban, nálunk nincs, de az sem, hogy nálunk kenyér az úrvacsora egyik eleme, nekik ostya.
    A mi gyülekezetünk (református) havonta helyet ad az evangélikus testvéreknek, mert nincs templomjuk, így nálunk tartanak istentiszteletet. Jövő héten ökumenikus imahét lesz, ahol együtt szolgálnak a református, katolikus, görög katolikus, baptista, szabad keresztény gyülekezetek lelkészei a város lakossága előtt.
    Nekem a felekezet ismeret tanárom azt mondta, hogy azért van annyi féle felekezet, mert sokféle habitusú, kultúrájú népcsoport van a világon. Más vérmérséklet, más hangsúly, de a ha a lényeg Krisztus, akkor nincs igazából különbség... és ezt én megélem a környezetemben...

    www.refujvaros.hu

Új hozzászólás Aktív témák