Új hozzászólás Aktív témák

  • kymco

    veterán

    válasz D1Rect #12310 üzenetére

    Én a teremtésben hiszek, de nem rengeti meg Krisztus hitemet, ha nem úgy történt minden, mint ahogy azt én elképzelem. A Biblia nem tudományos szakkönyv, nem azzal a szándékkal íródott, hogy fizikai, kémiai, orvosi szakkönyvként használják. Nem történelemkönyv, nem földrajzkönyv és nem jogászkönyv. Hibát követ el az, aki ezek közül bármelyik skatulyába belekényszeríti.
    A könyv célja alapján lehet a Bibliát megközelíteni. Az pedig az Isten és ember kapcsolatának helyreállítását célozta meg szvsz. Megismerhetjük az Isten és ember kapcsolatát, annak hiányának következményeit valamint a "titkát" a kapcsolat helyreállításának. E mellett persze van benne csomó olyan dolog, ami pld az orvostudomány a történelemtudomány esetleg a földrajz tudomány számára izgalmas momentum, de nem ez volt a cél. Ezért ezt én nem szeretem se párhuzamba se szembe állítani a Bibliát a tudománnyal.
    A Biblia kb olyan, mint egy szerelmeslevél. A szerelmeslevélnek sem az a lényege, hogy azon filózzunk vajona fiú fájó szívű elszakítottság érzésén segítene-e egy fájdalomcsillapító, vagy a vágyakozva szomjúhozást csillapítja-e a víz, vagy a lángoló érzelmeket oltja-e a porral oltó.
    Más műfaj, más üzenet, más hangsúly.
    Én hiszem, hogy mindannyian Isten teremtményei vagyunk, és nagyszerű teremtések is egyben. És hiszem, hogy mindannyian az Ő akaratából létezünk és szeretné rendezni a megromlott viszonyt mindannyiunkkal. Hiszem, hogy a fűszáltól kezdve a szupernóvákig, minden az Ő dicsőségét hirdeti.

    www.refujvaros.hu

Új hozzászólás Aktív témák