Új hozzászólás Aktív témák

  • cucka

    addikt

    válasz hallari #12257 üzenetére

    Akkoriban azonban a nemzet továbbélése volt a tét, így a reálpolitika döntött.
    Öö, és így akkor rendben van a keresztény értékrend szerint?

    Inkább hálás lehetnél, hogy Róma felé fordult a politikai vezetés, nem pedig Konstantinápoly irányába, mert akkor kb. egy ukrán/orosz szisztémájú államrend + gazdaság valósult volna
    Ezt honnan tudod? Lehet, hogy egy harmadik út valósult volna meg.
    Magyarországon csak az utóbbi 150 évben volt 2 forradalom, 2 elvesztett világháború, kétfajta diktatúra, királyság és köztársaság is. Miből gondolod, hogy egy 1200 évvel ezelőtt történt esemény megváltoztatásának a lehetséges hatásait meg tudod jósolni?

    Arról nem beszélve, hogy a magyar nemzet is eltűnt volna, és most valamilyen keverék szláv nép élne itt.
    Na és? Ha megszűnt volna a magyar nemzet, akkor te most nem beszélnél erről a tragédiáról, mert nem lennél magyar. Egy csomó barbár nép beolvadt valamilyen európai népcsoportba, ennélfogva senki nem is sajnálkozik az eltűnésük miatt (mivel ugye már nem léteznek, mint népcsoport)

    Érdekes, az ateisták valahogy sose kérik számon a diktatúrákon, hány keresztényt öltek meg
    A népirtást mindenképp számon kérik. Igazából a múlt század diktatúrái nem voltak kifejezetten keresztényellenesek, a keresztényeknek nem volt saját holokausztjuk, akármennyire is szeretne pár nagymellényű keresztény áldozatként tetszelegni.
    (Várjunk csak, mit is tett a Vatikán a holokauszt idején? Gondolom akkor is a reálpolitika döntött. :U )

    ami annál is furcsább, mivel ők kezdték.
    Mit, a népirtást? Szerintem ez egyidős az emberiséggel. Igazából a Biblia egy része pont erről szól, tudod, a történet, amelyben a zsidó nép kivándorolt Egyiptomból majd letelepedtek ott, ahol most is élnek. Na, hát ott sem fogadták őket felebaráti szeretettel, a letelepedés lényegében egyet jelentett a férfiak megölésével és a nők/gyerekek elhurcolásával. Az ókori élet kőkemény volt, bizony. (A baj nem ez, hanem hogy ma az erkölcs önjelölt lángoszlopai lóbálják az ember arcába a Bibliát, amiben egyebek mellett ilyen kedves történetek szerepelnek)

    A XX. században tömegeket végeztek ki/lehetetlenítettek el a hitük miatt elsősorban a kommunisták, ezt sem ártana felhánytorgatni.
    Számok? Hány embert végeztek ki a kommunisták amiatt, hogy keresztény volt? Na és hány volt ezek közül a békés templombajáró, aki amúgy nem akart keresztbe tenni a rezsimnek?
    Érdekes, én egy romániai, román többségű városban nőttem fel, ahol a Ceausescu diktatúra alatt (mi Európa kevésbé vidám barakkjai közé tartoztunk) simán el lehetett menni római katolikus templomba magyar nyelvű szentmisére. Igazából a te fejedben emiatt már rég hősi halott kéne legyek. :D

Új hozzászólás Aktív témák