Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kymco

    veterán

    válasz FehérHolló #11821 üzenetére

    Nálunk kiscsoportos biblia köri alkalmak vannak, és a politizálás nem pártok vonalában zajlik. A politizálás alatt azt értsed, hogy gyülekezeti szinten részt veszünk a város alkoholista mentő, drog prevenciós programjában, pontosan a város magáénak tekinti a kék kereszt körünk világi céljait, és az alapítványunk által szervezett drog prevenciós programjainkon megjelenik pártállástól függetlenül.
    A kiscsoportos alkalmaink 8-12 fővel zajlanak, kötetlen hangulatban, van úgy, hogy nem is a templomban, hanem egy-egy tag lakásán, házban.
    Szomorúan olvasom, a soraid, és nem győzök hálás lenni Istennek, hogy én eddig mindkét gyülekezetemben élő, szolgáló közösség tagja voltam, és csak lakhely váltás miatt kellett gyülekezetet váltanom.
    Tudom, hogy fontos a jó gyülekezet, de olyat nem fogsz találni soha, ami tökéletes lenne. Mivel senki sem tökéletes, előbb-utóbb mindenhol fel lehet fedezni hibákat. Ez kicsit olyan, mint a párválasztás. A párunk sem tökéletes, a hibáit lassan ismerem meg, és el kell fogadnom őket, és ő is elfogadja az enyéimet...
    A mi gyülekezetünk sem tökéletes, ezt onnan tudom, hogy én is tagja vagyok, sőt presbitere, és én sem vagyok az. De meg lehet élni a közösséget Krisztussal, a gyülekezetben és ez elfedezi a tökéletlenségeket. Imádkozom azért, hogy találj magadnak közösséget, hogy ne ess abba a hibába, hogy gyakorlott, éles szemeddel, a hibákat fürkészd csupán, mint amikor egy tökéletesen passzoló és kinézetű cipőt keresel a boltban, mert a gyülekezet nem szolgáltatás.
    Ne érts félre. Megértem a problémád, sok testvértől hallottam már hasonló vívódást. Nálunk is ragadtak már le notórius keresők, de voltak akik tovább vándoroltak. De sajnos ott a veszély, hogy az otthonkeresés átcsaphat a sok kudarc után cipőbolt effektusba, ahol is magamhoz keresek olyan gyülekezetet, ami nekem a leginkább megfelel... és amikor túl sok a "nekem", az "én", a "magam" egy érvelésben, akkor ott baj van... ott a hívő életem már rólam szól, és nem Krisztusról.
    És most meghasonulok, mert ezeket írom úgy, hogy gyülekezeti szinten el vagyok kényeztetve, és nem is ismerlek valójában téged. Amennyiben teljesen falsak a gondolataim, ne haragudj rám, csak továbbvittem a te történeted...

    www.refujvaros.hu

Új hozzászólás Aktív témák