Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz kymco #10769 üzenetére

    Igen, egy olyan elmélet, amit bizonyos dolgok alátámasztanak, mások nem. Érdekes, ahogyan ezt megfogalmazod. Én úgy írnám, hogy milliárdnyi bizonyíték van, ami igazolja, és vannak esetleg olyan dolgok, ami az elmélet finomítását teszik szükségessé, de nem állnak vele ellentmondásban, azaz nem cáfolják.
    Tehát nem úgy áll a képlet, hogy néhány bizonyíték mellette, és néhány ellene.

    "És ha valaki tudományosan, kutatóként nem látja kellően alátámasztva ezt az elméletet, akkor hazugság lenne a szájában az, amit az előbb Noddy szájába adtál..."

    És vajon létezik ilyen, hogy tudományosan nem látja megalapozottnak? Ez elég szubjektív, ahol valószínűleg belejátszik a vallása, a hite is.

    Az éter mire lenne jó példa? Étert nem látott még senki, az evolúciót pedig igen. Tehát evolúció van, létezik, és meg lehet figyelni. Igaz nem könnyű, mert lassú folyamat, de el lehet kapni kis mázlival a fajok egymásból való átalakulásának döntő időszakait.

    Az éter egy tudományos(?) elmélet volt. Van millió elmélet, de döntsd el, hogy te az elméletről, vagy az evolúció tényéről beszélsz-e. A modellről, ami biztosan nem tökéletes, vagy arról a folyamatról, ami megfigyelhető, csak emberi léptékkel szinte észrevehetetlen, mert lassú folyamat.

    Az evolúció elmélete azért zseniális, mert a megfigyelések igazolják. Amit látok, azt az elmélet meg tudja magyarázni. Vannak még homályos foltok, igen. A jelenséget viszont ismerjük.

    "Nem téged hazugozott le... a szájából lenne hazugság, szvsz így kell értelmezni őt."
    Tudom, én sem így értelmeztem. De köszi, hogy a szavait magyarról magyarra fordítod :t Abszolút érthető volt, amit írt :)

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Új hozzászólás Aktív témák