Új hozzászólás Aktív témák

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz Noddy #10719 üzenetére

    A tudomány eredményei alapján meg tudnának győzni. Ami miatt nem megy, az te magad vagy.

    Egyébként az a jó az evolúcióval, hogy nem mond ellent a keresztény hitnek. Felmerülnek ugyan kérdések, de ezek a kérdések a hat napos teremtés mellett is ott vannak.

    Most olvastam egy jót: a kiúzetés a paradicsomból, mint szimbolikus kép megfelel annak a törzsfejlődés-beli szakasznak, amikor az emberszabásúaknak le kellett jönniük a fákról a szavannára. A fákon a gyümölcs csak karnyújtásnyira volt, egész nap lehetett heverészni, pihenni, és szépen majszolni a gyümölcsöket. De valami megváltozott, és lekényszerültünk a földre, ami miatt két lábra kellett egyenesednünk. Ez a változás, ez a kiűzetés indított el minket azon az úton, ami elválaszt minket a többi majomfajtól.

    Nagyon tetszik nekem, hogy egy évezredekkel ezelőtt élt ember szimbólumok segítségével olyan jól leír valamit, amiről nincsenek valós tudományos ismeretei. És még a célja sem ez, de mégis találhatunk benne ilyen megfeleléseket. Ezért is gondolom, hogy kár erőltetni a szó szerinti értelmezést. Ami egyébként szerzőnként változik, könyvről könyvre más.

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Új hozzászólás Aktív témák