Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz Borosz #10647 üzenetére

    Tudom, hogy nem tudod elfogadni. Volt már itt a fórumon korábban pár kolléga, akik hasonló cipőben jártak. Tőlük megtudtam, hogy a dínók kb. 6000 éve pusztultak ki, és az özönvíz esője mielőtt lezúdult volna, valahol az égben volt egy burokként.

    Nem sok értelme van annak, hogy a bálnának van hátsó lábszárcsontja. Pedig van neki. Az evolúció választ ad erre is. Ez csak 1 kis példa a milliárd közül. Vajon Isten miért tette volna tele a földet olyan csontokkal,amik olyan korból valók, ami elvileg nem is létezhetett? Miért gyártott Isten egy halom olyan nyomot, amik téves irányba vezetnek? Miért lenne ez a valóság ahelyett, hogy a Teremtés könyvének ezen szakaszát úgy értelmezzük,ahogy a szerző is szerette volna. Szimbólumokként, egy nagyon fontos, máig aktuális mondanivalót közölve.

    Mi értelme a hitnek ott, ahol már van TUDÁS is? Nem kell hinni abban, hogy a nap egy nagy tüzes szekér, vagy, hogy a villám egy hegyen lakó istenség haragja. Hiszen tudjuk, hogy micsoda. A hit oda kell, ahol nincs, és nem is lehet ilyen tudásunk. Ez pontosan az Isten és az ember közötti kapcsolat. Jézus isteni mivolta nem tudományos kérdés. A tudomány nem is vizsgálja ezt a kérdést, hiszen nem terjed ki rá a hatóköre. Ugyanígy a hit is értelmét veszíti ott, ahol van tapasztalati, kézzel fogható és tudományos alapokon nyugvó tudás.

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Új hozzászólás Aktív témák