Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
olivera88
veterán
válasz Timoboy #21152 üzenetére
Szia!
Mit takar konkrétan a rövidre zárás?
Nem jártam még így sose, és elég bosszantó.
Ami az érdekes h legelőször működött az én gépemen is, aztán jött az ütés, és azt hittem az okozott valamit , de ezek szerint mégse.LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
Timoboy
tag
válasz olivera88 #21153 üzenetére
Hát véletlenül, akár szabad kézzel, akár ronggyal, ami statikus volt, hozzáértél a laphoz.
Ez egy feltevés, egyáltalán nem biztos, hogy így van, hiszen (helytelenül) mindannyian csupasz kézzel piszkáljuk a gépet belül.Azt esetleg próbáld meg, hogy táp + a csupasz alaplap, és indítsd. Tehát ne legyen benne RAM, SSD, semmi...
"...néha a kevesebb több..."
-
olivera88
veterán
válasz Timoboy #21154 üzenetére
Elvileg ha hozzáérek kivűl a gépházhoz az semlegísti a statikus elektromosságot, illetve ha be van dugva a hálozatba az is képest elvezetni.
Igen csupasz kézzel szereltem, az se tudom milve kellene, sima latex kesztyű nem jó állitolag.
A táp alatt ventilátor szellöző nyilását töröltem mikroszálas kendővel, mert poros, és pöszmetes volt.
Olvastam olyat is hogy probáljuk ki közvetlenül fali konnektorhoz csatlaktoztatni szgépet, ne hosszabitóhoz/ túlfeszültségvédőhoz csatlakoztassuk.
Na majd szerintem hétvégén, mert most nem nagyon tudom mellőzni a gépet.
És tegyük fel úgy semmi néklül elindul akkor mi megoldás? Kiszűrni melyik hardver okozza a problémát?LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
yrkalla1
csendes tag
válasz Timoboy #21151 üzenetére
Köszi a választ. A régi rammal a régi gépben is produkálta ez a kékhalált és onnan csak a táp meg az SDD/HDD lett átmentve az új gépbe, a RAM teljesen új. Ez egy Chieftec ECO 500W-os táp, mindenféle túlfeszültség védelem stb van benne, azt hittem ez jó táp. Mi a baj vele úgy általában és mit javasolsz helyette? Nem volt olcsó, asszem 11-13 ezer Ft körül volt az ára. Max 15 ezret adnék egy új tápért. AsRock B450M Pro4F alaplapom van, ahhoz milyen táp csatlakozó kell?
-
Timoboy
tag
válasz olivera88 #21155 üzenetére
"És tegyük fel úgy semmi néklül elindul akkor mi megoldás? Kiszűrni melyik hardver okozza a problémát?"
Igen, ha úgy elindul, akkor proci és alaplap hiba kizárva. Utána egyesével tedd vissza a dolgokat. VGA, aztán memória... a memória modulokat se egyszerre tedd vissza, hanem egyesével. És így tovább.
Jelezz majd, kíváncsi vagyok, hogy sikerül e."...néha a kevesebb több..."
-
Timoboy
tag
válasz yrkalla1 #21156 üzenetére
Nézd, ezeknek a belseje (finoman szólva, nagyon finoman) nem minőségi cuccokból van összerakva.
Egy Seasonic, EVGA... ezek azért mind minőségi alkatrészek, és nem utolsó sorban le is adják azt a feszültséget, ami meg van írva.Nézd meg ezt. Ennyi pénzért moduláris tápot nem kapsz, de ez legalább egy minőségi táp, ehhez a konfighoz.
De vissza a kékhalálhoz... Milyen típusú (pontosan!!) ramot tettél ebbe az alaplapba? Ellenőrizted a kompatibilitását?
"...néha a kevesebb több..."
-
KillerKollar
őstag
Hali!
Tegnap este vettem észre, hogy miután kikapcsoltam a gépet a billentyűzetem háttérvilágítása (alapban több színben világít, most csak a fehér) még nagyon enyhén villogva világít. Azt tudom, hogy kikapcsolás után még ad némi áramot a táp az alaplapnak, mert pl a ROG logo is mindig világít rajta, illetve az egeremen a DPI beállítást jelző gomb is mindig világít. Viszont a billentyűzet világítása normál esetben lekapcsol, ez is olyan enyhén világít, hogy ha nem lett volna koromsötét akkor nem vettem volna észre, meg nem is így villog amikor be van kapcsolva a gép. Ez lehet tápegység hibára utaló jel? Esetleg alaplap? Vagy maga a billentyűzet? Annál előfordul pl, hogy nem mindig veszi be amikor leütök egy gombot, meg van, hogy duplán-triplán is de nem hiszem, hogy van összefüggés.
Táp: Corsair HX1200 (másfél éves kb)
Alaplap: Asus ROG Strix Z390-H Gaming
Billentyűzet: Trust GXT 865 AstaElőre is köszi!
-
Horri_
csendes tag
válasz KillerKollar #21159 üzenetére
A tápegység még kikapcsolt állapotban is ad áramot az alaplapnak (5v, 5v standby). Az, hogy ezzel az árammal mi lesz ,azt már az alaplap dönti el. Esetleg nézd meg a biosban, hogy van-e valami beállítás, hogy ne adjon a perifériáknak kikapcsolt állapotban áramot. Ha úgy van beállítva és mégis ad, akkor az alaplap hiba, nem táp.
Az, hogy a billentyűzet néha nem vesz be gombokat nem hiszem, hogy összefüggésben lenne az előzővel. Lehet hogy valami baja van a billentyűzetnek vagy az USB csatlakozónak, de abból kiindulva, hogy Trust a billentyűzeted, szerintem az lesz. Nekem kb 5 Trust termékem volt, ismerősömnek 2. Kivétel nélkül az összes tönkrement 1-2 év után, valami nagyon egy ... márka.[ Szerkesztve ]
-
KillerKollar
őstag
válasz Horri_ #21160 üzenetére
Azóta nem csinálta, minden este figyelem, igazából az engem nem zavar, ha áramot ad az egérnek és a billentyűzetnek, nem hinném, hogy ez jelentős fogyasztással járna, csak maga a jelenség volt kicsit ijesztő mert normális esetben a billentyűzet semmilyen világítást nem ad kikapcsolt állapotban. Ha a billentyűzet szarik be még az a legkevesebb, mindig is ilyen 1000 forintos tescos billentyűzeteket használtam, ez kicsit drágább mert mechanikus, de a mechanikusak között nagyon olcsó, soha nem éreztem szükségét, hogy ilyen 50-100ezreket verjek el egy billentyűzetre.
[ Szerkesztve ]
-
Horri_
csendes tag
Nem fogyaszt valami sokat. kb 0.5 és 2 watt közöt lehet a fogyasztása, pontosan csak wattmérővel lehetne megmondani. Magyarországon kb 36 forint körül van 1 Kw(1000w) áram. Ha a rosszabb végletből indulok ki, hogy 2 Watt/ órát fogyaszt, akkor az 48W 1 nap, 17520 Watt 1 év alatt. Ez 1 év alatt 630 forintnak felel meg, ha 0-24 kettő wattot fogyaszt. Egyébként nekem is Asus alaplapom van, gyári alapbeállítás mellett nekem is világított minden, külön ki kellett kapcsolnom a BIOS-ban ezeket.
-
Repsol600
addikt
Hello
Fsp 250-60hen táppal lenne megint problémám: üresen bekapcsol zöld+fekete összezárással, feszültség értékek jók, de terhelésre pl ha rádugok egy hdd-t kikapcsol. Mi lehet a gondja? -
Doom
aktív tag
Sziasztok!
Régi probléma, de most megint arra gondoltam, megpróbálok utánajárni: [link]
A leíráson annyit bővítenék, hogy a billentyűzet néha kap áramot, néha nem (van rajta led, ebből tudom). Ha kap, akkor sima Ctrl+Alt+Del újraindítja. Ha nem, akkor csak power gomb hosszú nyomással tudom kikapcsolni.
A hardver azóta is változatlan. Ahogy olvasgattam, a táp probléma is gyanúsan esélyes. Tudtok mondani valami módszert, amivel kideríthető, hogy a tápnak van-e baja? Nem vagyok valami hozzáértő, szét pedig nem szedném, mert elvileg még garis.Előre is köszönöm, ha van tippetek.
Üdv,
D -
lorcsi
veterán
hello,
néhány hete nem akar bekapcsolni a pc (adataimnál lévő konfig)
tápom: Cooler Master Real power modular 520W)
egész pontosan bekapcsol és feláll a rendszer, de pár mp-n belül ki is kapcsol
ilyenkor kihúzom a tápkábelt és kikapcsolom a tápot is..2-3 alkalommal..
a 3.-nál már stabilan megy a rendszer..akár estig istáp hibára gyanakszom
szerintetek..mi lehet ez pontosabban ?
javítható?eladó: vadi új soundcore motion+
-
zombinyuszi
csendes tag
Sziasztok!
A tápegység (Gigabyte GreenMax 550W, http://www.gigabyte.com/Power-Supply/GE-X550A-C1) hűtője alig, vagy egyáltalán nem pörög. Okozhat ez olyat, hogy a gép teljesen váratlanul hirtelen kikapcsol (mintha kihúztam volna a konnektorból)? (Viszont nincs semmi más hibajelenség. Amikor megy a gép, az 5 és a 12 volt stabilan megvan..)
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
válasz zombinyuszi #21166 üzenetére
Ez nem félpasszív táp, tehát mindig kell pörögnie a ventinek.
protection for OVP/OCP/OPP/OTP/SCP. Az OTP (túlmelegedés elleni védelem) kapcsolja ki, meg lehet poros is már, elég régi. Vagy a többi hárombetűs. Ha valamelyik ezek közül kapcsolja ki, akkor pár percig nem engedi visszakapcsolni. Amennyire én tudom.
Nézesd meg szakival vagy kölcsöntáppal próba.[ Szerkesztve ]
-
Attila2019
tag
Hello.
Tekercs zümmöggést hallok a tápból amikor ki van kapcsolva a számítógép . Ez normális?Ha terhelés alatt van akkor ilyen éles szakaszos coil whine hangja van de csak akkor lehet ezeket hallani a fejem a táp mellett van .
Új 1 napos Corsair rm850x 2018 példány
-
Jani1970
csendes tag
Sziasztok!
Úgy néz ki van egy táp hibám! Gomb nyomásra nem indul el, csak nagyon ritkán!Kicsit nyomoztam! Ha a zöld vezetéket összekötöm a feketével elindul a PC! Viszont, a lila vezetéken a készenléti feszültség csak 4,1 V!! Ez lehet az oka, hogy nincs meg az 5V azért nem indul?? Érdemes javítani, vagy inkább cseréljem a tápot , vagy lehet alaplap hibás??Coolink kb 12 éves tápról van szó!! -
Horri_
csendes tag
válasz Jani1970 #21170 üzenetére
10+ éves táppal már nem érdemes foglalkozni. 5V ágon nem szabadna 4.1 voltot adnia. Ha a tápba van UVP( Undervoltage Protection) akkor bekapcsol ez a védelem és emiatt nem indul. ( Mivel pontos tipust nem írtál, így nem tudom megmondani, hogy van-e). Ha nincs UVP, akkor valami más okozza, nem ez. Ez max hosszútávon tönkrevágja azokat az eszközeidet, amik 5V-on mennek. (USB eszközök,ssd,hdd). Nem igazán éri megjavítani a tápot egyébként, inkább cseréld le.
-
bossvico
senior tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy EVGA Supernova 650 G5 Tápot, tegnap terhelés alatt lekapcsolt, vissza kapcsoltam erre elfüstölt a videókártyám. Van a táp hátulján egy led, ha áram alatt van egyfolytában világít zölden, ha beindítom a gépet lassan pulzál zölden, kialszik majd megin felmegy teljes fényerőre. Sajnos nem emlékszem hogy a lekapcsolás előtt is így volt e, nincs valakinek egy evga tápja aki megnézné, hogy neki bekapcsolva is csinálja, vagy ez valami hiba lenne? Nem találok erről sehol leírást. Van benne minden védelem, remélem nem lett baja, egy hetes. A gép azóta megy persze másik vga val.Itt egy videó erről: https://youtube.com/shorts/NPNcIiaG8J0?feature=share
[ Szerkesztve ]
R5 5600X AIO 240mm Cooler, MSI B550-A Pro, 32 GB Crucial DDR4, EVGA 750W, Sapphire Pulse RX 7700 XT 12GB
-
Ben.93
tag
Üdv!
Azt szeretném kérdezni, hogy a Be Quiet System Power 9 400W ventijéhez hozzá tudok-e férni, hogy a csapágyat megolajozzam? Nagyon kerreg és rettentően idegesít.
Pár YouTube videót megnéztem erről, anno már olajoztam egy noname tápot, ahol meg is oldottam ezzel a problémát, de nem tudom ezeknél a BQ tápoknál hogyan vannak a dolgok.
Ha nem a "matricalehúzós és ott van ami kell" történet, inkább nem látok neki és veszek másik tápot, mert nem vagyok egy túl nagy szaki...
Köszi!
-
konci79
őstag
válasz Ben.93 #21177 üzenetére
Ha garanciás, küld vissza. Fél év után , igaz másodjára csak, a gyártóhoz küldték ki az enyémet, mert az itteni kereskedő nem tapasztalta a hibát( kerregett szintén), amit le is videoztam . A gyár küldött egy 500W- ost, mert nem volt 400-as... Bontatlanul eladtam, és visszatettem a 6 éves Straight Powert, ami azóta is csendben megy... Abban még jó venti van..
Eladó DDR4 GSkill 2x8 GB 4000 MHz CL16
-
Werkly
őstag
Erre van valakinek ötlete? Tápomra ezt válaszolta az Alza:
Üdvözöljük!
Köszönjük a türelmét.
Az illetékes osztály vissza jelzése alapján sajnos a linkek a fórumról nem elegek ahhoz, hogy a problémát megoldjuk.
Kérjük küldje el részünkre hogy a gyártó hol tüntette fel a tápegység széria hibásságát és az adott termék szériaszámát, hogy utána tudjuk járni az ügynek.
Ha bármilyen további kérdése lenne, forduljon hozzánk bizalommal.
Akkor cseszhetem? -
Horri_
csendes tag
válasz Werkly #21181 üzenetére
Huhh, igen azoknak gyári betegségük volt ez. Szerencsére a Seasonic Supportja nagyon jó. Hivatalos cikket ugyan nem írt erről a hibáról a Seasonic, de, ha nyitsz a hivatalos Seasonic supportnak ticketet, ott már bevallják. Itt 2 opciód lehet. Az egyik, hogy beismeri neked privát üzenetben a hibát a hivatalos Seasonic support, aminek már elégnek kell lennie az Alzánál a gari érvényesítéséhez. A másik, hogy nem az Alzával csináltatod meg, hanem a Seasonicokkal.
[ Szerkesztve ]
-
Werkly
őstag
EVGA G6 szériának is vannak hibái? Vagy ez kammer csak?
-
Horn Ákos
csendes tag
Sziasztok!
Mennyire szokás házilag javítani tápegységet?
Van egy régebbi (kb. 10 éves) tápom, annak elég hangosan zúg a ventilátora. Egy kis fogyasztású 4. generációs intel gépet hajt meg, ami hetente legfeljebb 1-2 órát van használva.
Szerintetek megéri vele foglalkozni?
Abban bízom, hogy venti cseréje megoldaná a problémát, és még pár évig kiszolgálna.[ Szerkesztve ]
-
amol
addikt
Sziasztok! Mi lehet az oka annak, hogy egy bizonyos alaplap-táp kombináció nem működik miközben a lap bármilyen más táppal elindul és a táp is meghajt bármilyen más alaplapot?
GA-B85M-D2V+I3-4160, BQT E6-450W
Bekapcsoláskor nyiffan egyet a táp és leáll, majd újra próbálkozik.
Nincs semmilyen plusz fogyasztó.
Köszi -
Veleczki77
csendes tag
Sziasztok! Adott egy FSP Hidro G tápegység, ami el sem hajlandó indulni. Gépből kiszerelve megpróbáltam elindítani, de csak kattant valami, a venti fordult kettőt lassan és ennyi. Bedöglött volna?
-
Veleczki77
csendes tag
A jelek szerint ez a topic halott
-
VIPowER
őstag
válasz Veleczki77 #21188 üzenetére
Nem értem mit vársz. Kérdésedből ítélve nem értesz hozzá.
-
Veleczki77
csendes tag
-
VIPowER
őstag
válasz Veleczki77 #21190 üzenetére
Ez nekem nem március: 2022-06-20
Azt leírtad a táp nem jó, ehhez nem kell megerősítés.
Te most szervizest kerestél itt? -
VIPowER
őstag
válasz Veleczki77 #21192 üzenetére
És megjavította a tápot?
-
aktív tag
Sziasztok!
Van egy BeQuiet Dark Power Pro 1000W-os tápom. Eddig ment faszán, ám elkezdett produkálni egy olyat, hogy ha ki van kapcsolva a gép akkor a power gomb megnyomására nem indul el. Akkor sem indul el ha a tápon lévő kapcsolóval kapcsolom ki-be (biosban be van állítva h induljon el). Véletlenül jöttem rá, hogy tudom bekapcsolni, amíg próbálgattam.
Ha a tápon lévő kapcsolót bekapcsolom, nem történik semmi. Viszont ha elkezdem a kapcsolót visszabillenteni OFF-ba, de nem engedem átbillenni, hanem van egy pont ahol elkezd "zizeregni" a kapcsoló, és akkor elindul a gép.
Nem hinném, hogy ez egészséges lenne neki, de most ez van sajna (inkább kerülöm a kikapcsolást).
Mi lehet a baja a tápnak?[ Szerkesztve ]
-
VIPowER
őstag
válasz kenesei1982 #21195 üzenetére
Ez nekem kondihibának tűnik, esetleg érintkezési probléma is lehet valamelyik forrasztásnál, vagy a kapcsolónál.
-
Interceptor
addikt
Hello,
Nem tudtam hova írjam, gondoltam megpróbálkozok itt, hátha a táppal van baj.
Van egy érdekes, de ritkán előforduló jelenség. A nem rég cserélt konfigommal is előjött néha és a mostanival is eddig kétszer az 1 hét alatt. Szóval mikor bekapcsoltam a gépet, felpörögtek a ventik, elindult aztán hirtelen leállt a gép, kb 4-5 sec.
Próbáltam újra bekapcsolni, de nem lehet, mondjuk más is a nyomás érzet a gombon mintha be lenne kicsit ragadva, nem érezni a klikket. Szóval lehet be volt ragadva és úgy érzékeli a rendszer mintha benyomva lenne a kikapcsolás gomb folyamatosan.
Néhányadik próbálkozásra már elindul és akkor a gomb nyomás érzete is más. Menet közben sosem állt le a gép, de hangsúlyozom mindkét konfignál előjött nagyon ritkán, a régivel az újjal is. A ház bekapcsoló gombájára tippelek, volt már olyan hogy beragadt bekapcsolásnál. Persze nem zárnám ki a tápot, ami egy Cooler Master MWE Bronze 550W.
Annyit még hozzátennék, amikor az új konfiggal történt a bios jelezte, hogy safe módba kapcsolt a következő sikeres indítás után és be kellett lépjek a biosba, aztán ki, hogy utána el is induljon a boot.[ Szerkesztve ]
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
MMIX
addikt
válasz Interceptor #21197 üzenetére
Nem tudod hogyan kell bekapcsolni a gépet power gomb nélkül? Vagy billentyűzettel bekapcsolni (BIOS-ban engedélyezd)? Csavarhúzóval? stb. A power gomb vezetékét húzd le a teszt idejére.
Tedd át a reset gombra azzal kapcsold be. Ha úgy is csinálja, akkor nem a power gomb.[ Szerkesztve ]
-
totyika93
tag
Sziasztok.
Biosban a következőre lettem figyelmes, hogy a 3.3v-os ágon csak 2.9 v van.
Kimérni nem tudom jelenleg műszer hiányában így utalhat arra hogy mivel idős a táp már elgyengült?
Asus x570
Ryzen 5 2600
Kingston Hyperx Predator 16gb 2x8
Super Flower leadex silver 550w
MSI GAMING RTX 2060
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Robotporszívók
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- SkyShowtime
- Ukrajnai háború
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest