Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Miska0330
tag
Sziasztok!
Kecskeméten meg Lajosmizsén mióta érhető el a UPC?
A főoldalon ha lefelé görgetünk van egy Fejlesztünk oldal.
https://www.upc.hu/fejlesztunk/?intcmp=?intcmp=nyito-txt-int
Ott van a Magyarország kép mellett, hogy ''Legmodernebb hálózatota legtöbb otthonba!
Már Kecskemét is csatlakozott a korlátlan
UPC szolgáltatásokkal bíró településekhez!'' -
veterán
válasz mikung #48251 üzenetére
Én írtam nekik kemény hangnemben, de kultúráltan. Tegnap jött a sablon válasz, köszönettel vettük véleményét, továbbítjuk az illetékeseknek, nem tudják, lesz-e másik box a jövőben, blabla. Ennyivel el is intézték, ahogy várható volt.
Arra a kérdésemre, hogy mire cserélik ki, ha elromlik a mostani Cisco boxom, azt válaszolták, hogy a készlet erejéig másik Cisco-ra. Namost ebből is az derül ki, hogy nagyon jól tudják, hogy a Kaon egy ipari hulladék, és kevesebbet tud összességében, ezért inkább még régi boxot adnak a cseredarabként a "renitenseknek", amíg lehet. Más kérdés, hogy szerintem már rohamtempóban kidobálták az összes régi boxot, és mindenkinek az "új" hulladék jövőboxából adnak már.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
Csabusman18
tag
Sziasztok! Van egy kis gondom. Egy előfizetés, 3 TV kártyával, 2 TV-én megy a digitális műsor, a 3. TV-én az analóg bejön, de digitális nem. Kábel ellenőrzését kéri. Mi lehet a probléma. Köszi.
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Csabusman18 #48256 üzenetére
Üdv!
Lehet gyenge a jel.
Nézd meg milyen osztóval van elosztva a koax és van-e bekötve Fam/Attenuator feliratú csillapító.
Modem értékek milyenek? -
Csabusman18
tag
válasz kabelmania27 #48257 üzenetére
Egy PCT-IT1W-06 osztó volt bekötve.
-
4Grider
nagyúr
válasz Csabusman18 #48256 üzenetére
A digitális csatornák behangolásához nincs szükséged a kártyára. Tehát anélkül is keresheted őket. Ha nem találsz digitális csatornákat annak több oka lehet, az egyik csak a jelerősség. Ha viszont az analóg csatornák rendes minőségben bejönnek, akkor én másra gyanakodnék. Ilyenek: Nincs a tv-ben DVB-C tuner. Van, csak hibás. Van, de az automatikus mód rosszul van indítva, így a UPC csatornákat részben/nem ismeri fel. Utóbbi esetben próbálj meg a http://ugyfelszolgalat.upc.hu/app/answers/detail/a_id/381/~/mediacard-frekvenciat%C3%A1bl%C3%A1zat alapján kézzel egy mux-ot felismertetni a tv-vel.
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Csabusman18 #48258 üzenetére
Remélhetőleg a bejövő van az in-be kötve.
Modem vagy a tévé megy az out kimenetre?
Milyen tipusú modem van nálad?
Próbáld meg amit 4Grider írt, ha dvb-c tuner van a tévében bejönnek az adások.[ Szerkesztve ]
-
Csabusman18
tag
válasz Csabusman18 #48261 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz Csabusman18 #48262 üzenetére
Próbálj meg válaszolni Kábelmánia kérdéseire, különben elég egysíkú lesz így a beszélgetés...
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Csabusman18 #48262 üzenetére
Ha a másik tévén rosszabb lesz a vétel akkor ezt az osztót cseréld ki kettes splitterre.
Ezen kívül van mást osztó?
Ha net előfizetés is van akkor nézd meg milyen tipusú modem van nálad.[ Szerkesztve ]
-
Csabusman18
tag
válasz kabelmania27 #48264 üzenetére
Csatlakozó csere megoldotta a gondom. köszönöm a türelmét mindenkinek.
-
Akinek új horizon box-a van, tenne egy kísérletet?
Felprogramoz egy felvételt, majd nézi másik kedvenc csatornáját. Mikor elindul a felvétel, gondolom átkapcsol a felvételre kiválasztott csatornára. Most jön a trükk: Ekkor be tudja hívni az EPG-t, és a visszatekerős választékból, el tudja indítani azt amit eddig nézett?Tehát arra vagyok kíváncsi, hogy miközben veszi a dvb-c stream-et, képes-e a szerverről lejátszani egy másikat?
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
gduck
addikt
-
tomp
félisten
Az új csoda boxon HDMI-n nincs 5.1! Sőt! Konkrétan bitstream nincs. Csak optikán tudja. Na ezt nevezem a "jövő megérkezett" dolognak. Hétfőn rendelem meg személyesen de már akkor lesz 1-2 nagyon szép mondatom ezeknek...
Párhuzamos rögzítés nincs, bitstream hdmi-n nincs. Csoda, hogy színesben adja a képet ez a hulladék.
Következő box csak monoban fogja adni a hangot?? -
kezo0
addikt
Ha ennyire utálod ( = pont annyira, mint én), akkor nem értem, minek akarod magadat kínozni vele. Én, ha rajtam múlik, ezt még próbaképpen sem engedem be a lakásomba, hiszen mindent tudok már róla, és ez nekem nem kell.
Ez, hogy odamész, és már akkor beolvasol nekik, amikor átveszed, kicsit olyan, mint amikor a nyuszika végre odaér a medvéhez, és azt mondja neki, hogy "b* meg a fűnyíródat!"
(Azért szívesen ott lennék ennél a jelenetnél...)Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
Uthenger
aktív tag
Normal hasznalat mellett nincs vele semmi baj...
Akinek eddig nem dvr-os boxa volt, annak ez valoban elorelepes,
Felteve hogy a modem a box kozeleben van es nem gond az utp.Akinek extra igenye van, 5.1 hang, 3 csatornat felveszek, a 4.csatornat meg nezem,
azoknak ez valoban visszalepes\ipari hulladek.Ugy lenne fair, hogy premium szolg eseten normalis boxot kap az ember.
De gondolom a cel a vissziranyra hasznalt savszel felhasznalasa netre,
ha mar mindenkinel kaon van.Fekete, full cover üvegfóliák Xiaomi, Huawei és Samsung telefonokhoz. OE-KVK, BMF-KVK (Kandó) tankönyvek. Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/uthenger
-
tomp
félisten
válasz Teaway #48272 üzenetére
Az új jövő box a Horájzon box.
Ma a dolby hangsáv ne hogy már extra legyen. Ha veszek egy műsort akkor ne legyen már ultramegabrutál extra, hogy egy másik csatornát nézek. Ezt az ezred forduló előtti VHS is tudta.
2 ismerősöm akiknél Pace HD box van, eszük ágában sincs váltani mert elesnek a videótártól és a dolby hangsávtól... -
kezo0
addikt
válasz Uthenger #48271 üzenetére
Kinek mi a "normál használat". Szerintem az még nem extra igény, hogy lehessen egy tetszőleges (!) másik csatornát nézni, miközben rögzítek egyet. Ez a box ill. a vele járó szolgáltatás (7 napos visszanézés, korlátokkal) még ezt sem tudja. Márpedig ezt a boxot nem az alap boxok, hanem a felvevős Cisco utódjának szánják. Ehhez képest felvenni is csak azt tudja, amit nézel, és azt is csak kiegészítő eszköz csatlakoztatásával, amiért (ha tőlük bérled) még van arcuk plusz havidíjat elkérni. Vagyis ebben az esetben még többe is kerül a kisebb tudású box, mint most a nagyobb tudású Cisco HD DVR önmagában...
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
ztsoft
őstag
válasz Uthenger #48271 üzenetére
Nekem is van extra igényem (5.1), pedig csak sima box-om volt/van. Egy 2005-os Sony erősítőm (7.1) van, nincs HDMI rajta, de boldogul a 6.1-es kódolással (Dolby Digital EX, DTS-ES Matrix 6.1, DTS-ES Discrete 6.1). Szerintem elvárható egy "mai" box-tól, hogy az 5.1-et ne csak optikán, hanem HDMI-n is kiküldje. Ezek alapján tényleg ipari hulladék.
Nem beszélve a visszanézésről, olyan mint a mesében, hol van, hol nincs, főleg mióta hivatalosan elérhető a box (szerintem ezt sem gondolták át rendesen, hálózat, szerver terhelés).Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
törölt tag
válasz -=RelakS=- #48277 üzenetére
Nekem is Cisco dobozom van és megy rajta a Dolby HDMI-n, semmi gond vele. -
veterán
A Cisco-n megy a Dolby HDMI-n nálam is.
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
-=RelakS=-
veterán
válasz #54715584 #48278 üzenetére
Akkor csak engem tisztel meg azzal, hogy a tévéből már csak stereo jön ki? O_o
BD-et úgy nézek, hogy HDMI-n küldöm ki az 5.1-et a tv-nek, és onnan megy az erőlködőbe, szóval tv gond nem hiszem, hogy lehet...Azért megnézem még egyszer
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
tomp
félisten
MTV Live HD-n 2.1
Discovery Showcase HD azt hiszem 5.1Anno volt a Cisco boxnál egy szoftver hiba ami miatt nem küldte ki a box a dolby-t. Se hdmi-n se optikán. Akkor mint megtudtam a upc-től sokan jelezték a hibát. Azaz van rá igény.
Lehetséges, hogy a fosboxon is csak szimpla szoftveres elavultság miatt nem megy hdmi-n. -
törölt tag
válasz -=RelakS=- #48280 üzenetére
Melyik csatornákat próbáltad? Kevésnek van Dolby hangja.
Miért a TV-be megy a box, ha van erősítő?Más, kérdés: kipróbáltam a műszaki tesztet, 5x indítottam el. Ebből 2x futott le sikeresen. 3x tudta elindítani a videotárat, de egy esetben kifagyott és kikapcsolt közben. 2x a videotár teszt előtt fagyott le.
Kezdjek aggódni és cseréljek, amíg még van régi box?(#48281) tomp Igény szerintem lenne rá. Nagyon kevés csatornán adnak eredeti Dolby hangot.
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
Pedig lehet annak a sara, mivel sok esetben a TV-k sztereóra butítják a hangot. Kösd közvetlenül az erősítőbe!
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
-=RelakS=-
veterán
válasz #54715584 #48282 üzenetére
Nna,
Az erőlködő egy Logitech z906
Tv-n át küldve:
Számítógép, DTS hang, "Decode" felirat mellett virít a led
Doboz, Dolby Digital hangsáv az HBO-n, az egyik "Stereo" mellett virít a led.
Optikán dobozból: Megint csak a "Decode" felirat mellett virít a led.Évek óta így használom, hogy közvetlenül az aktuális dobozból az erősítőbe viszem a hangot, de gondoltam, hátha meg lehetne spórolni egy kábelt.
Most LG tévém van. Korábban volt Philips, azzal is így állt a helyzet, illetve Panasonic, na abból külső forrásból az istennek nem jött Stereo-n kívül más
-
törölt tag
válasz -=RelakS=- #48284 üzenetére
Nem akarok vitát szítani, de ez a rendszer nagyon kevés jó indulattal nevezhető még akár erősítőnek is.
Feltételezem a Decode lenne az, amikor a benne lévő dekóder dekódol, de ilyenkor kellene szólnia az összes hangszórónak is.
HBO jó választás, van pár természetcsatorna is, ahol Dolby még a magyar hang is.
De az is lehet, hogy a TV beállítást kell megnézned, hogy ne sztereó jöjjön ki belőle. -
-=RelakS=-
veterán
válasz #54715584 #48285 üzenetére
Igen, Decode alatt a "bögreszett" magának végzi a dekódolást.
A tv beállításait átnéztem, semmit nem találtam. Viszont mint említettem, ha számítógépen játszok le valamit, és "S-PDIF"-en keresztül küldöm a tv-re, akkor átjut az 5.1Mind1, akkor használom így tovább
-
matt22
tag
Nagyon ritka kivételnek számít az olyan TV ami képes dolby passthrough üzemmódra, a főszabály az hogy a saját alkalmazások (pl. médialejátszó, Netflix, egyéb smart funkciós alkalmazások) hangját kiadják 5.1ben, de a HDMIn érkező surround jelet már csak sztereóban továbbítják kifelé.
-
törölt tag
válasz kabelmania27 #48289 üzenetére
490 dBmV a feltöltési erősség.
A csillapítót nem tudom leszedni a kábel végéről még fogóval sem.
Modem értéket hol látom? Van ilyen ebben a szervíz menüben? -
Topikgazda
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz #54715584 #48290 üzenetére
Próbáld meg wd40-el, fogóval megfogod és ráütsz kalapáccsal vagy 1221-en jelentsd be hogy nem működik a videótár, technikus kimegy levágja az egészet és cseréli az osztót és a csatlakozót.
Modem jelszintet Gubek-Einste által leírt módon tudod megnézni, hgw esetén admin párossal lehet belépni, kivétel cisco3925 esetén mindkét mező üresen marad.[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
Hali!
Évek óta van a vezetékes telefon szolgáltatás, ami régen 590ft/hó volt, és mos már jó régóta 799/hó.
Kérdésemre (régebben), akármit csinálok, nem lehet újra 590/hó, mert az csak új előfizetők részére van, én már meglévő vagyok, ez van, fizessem.5let esetleg, miként csökkenthetem újra 590ft/hó-ra?
Nem fillérbaszás, csak undorítónak tartom, hogyha újra hűséget kötök, marad a 799-es ár, nem úgy van mint T-nél..és sajnos a T nem opció, elterjedt itt a UPC, és a család többi tagjával így tudnak olcsón beszélni..[ Szerkesztve ]
havri
-
pkaresz
őstag
Sziasztok!
Ránézne valaki, ha szépen kérem, a modem értékekre?
Köszönettel!Üdv: Karesz
Model: Cisco EPC3212
Vendor: Cisco
Hardware Revision: 1.0
MAC Address: 54:d4:6f:8d:ae:c6
Bootloader Revision: 2.3.0_R1
Current Software Revision: e3200-ESIP-16-v302r125562-130611c_upc
Firmware Name: e3200-ESIP-16-v302r125562-130611c_upc.bin
Firmware Build Time: Jun 11 11:11:07 2013
Cable Modem Status: OperationalCable Modem State
DOCSIS Downstream Scanning: Completed
DOCSIS Ranging: Completed
DOCSIS DHCP: Completed
DOCSIS TFTP: Completed
DOCSIS Data Reg Complete: Completed
DOCSIS Privacy: EnabledDownstream Channels
Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: 7.6 dBmV 39.4 dB
Channel 2: 7.9 dBmV 39.2 dB
Channel 3: 7.6 dBmV 38.9 dB
Channel 4: 7.7 dBmV 39.3 dB
Channel 5: 7.6 dBmV 39.0 dB
Channel 6: 7.4 dBmV 39.4 dB
Channel 7: 7.2 dBmV 39.1 dB
Channel 8: 7.2 dBmV 38.9 dBUpstream Channels
Power Level:
Channel 1: 41.2 dBmV
Channel 2: 40.7 dBmV
Channel 3: 40.9 dBmV
Channel 4: 40.2 dBmV"Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"
-
-
havri1
félisten
válasz kabelmania27 #48296 üzenetére
+(#48295) 4Grider
Csak ez az egy szolgáltatásom van, és ez is csak azért, mert mint mondtam, a csalás többi tagja UPC-s, és így a legolcsóbb a telefon.
Tényleg nem a 200 ft, csak az elv bosszant
Köszi az infót.[ Szerkesztve ]
havri
-
tjb007
nagyúr
Tegnap jöttek bekötni, de másfél óra szórakozás után vitte is a szerelő amit hozott, mert nincs jel. Legalább a kábelezés megvan. A doboznál állítólag minden rendben, lehet, hogy a folyosón lévő kábellel nem stimmel valami, de azzal azt mondta ő nem tud mit kezdeni. Majd jönnek az illetékesek és megnézik mi lehet a gond, de remélem nem fog hetekig elhúzódni a dolog.
-
törölt tag
válasz Gubek-Einste #48291 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Videós, mozgóképes topik
- Futás, futópályák
- Elite: Dangerous
- PlayStation 5
- Crypto Trade
- Spórolós topik
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest