Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
HF77
őstag
-
LLKobe
veterán
válasz kabelmania27 #135501 üzenetére
Üdv!
Köszi a választ!
Ha megkérlek 1-2 mondatban összefoglalnád ez mit is jelent?
Félek ha felhívom őket és visszakérdeznek hogy ugyan mit is akarok pontosan, csak elhajtanak a fenébe...Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
LLKobe
veterán
válasz kabelmania27 #135504 üzenetére
Telekomos területen vagyok, tehát telekomos optikai hálózaton van voda bérelt vonalon a net. NET L vario csomagom van.
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
LLKobe
veterán
válasz kabelmania27 #135504 üzenetére
Illetve egy kérdés: a vodától kaptam egy PDF-et a nem működő vowifi panaszomra, nagyrészt nesze semmi fogd meg jól. De van egy része amit nem igazán tudok értelmezni:
Az IPSEC engedélyezve van, de mi ez a port átirányítás rész, mik ezek az IP-k?
Te tudod ezt esetleg értelmezni, hogy még is mi a brét kéne beállítanom?Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz LLKobe #135506 üzenetére
A porttovábbítás vagy portforward azt jelenti, hogy ezeket a portszámokat a szolgáltatói eszköz továbbítja, a lan hálózatban, erre bizonyos programok miatt van szükség. Elvileg ezeket kellene beállítanod, beállításhoz be kell írni az ipcímet és a portszámot mindkét oldalra.
-
LLKobe
veterán
válasz kabelmania27 #135507 üzenetére
Sorry, nem fogalmaztam elég egyértelműen. Tudom mi a port forward, csak azt nem értem mik ezek az IPk.
Ha létrehozok egy portforwardot, lásd:
Az 1.87 a telefonom IP-je, és annak vannak megnyitva az említett portok, minden irányba WAN oldalról. Akkor mik ezek a külső IPk?
WAN oldali külső IPt nem is tudok sehova beírni.[ Szerkesztve ]
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
LLKobe
veterán
FYI most beszéltem a vodával, hogy kapcsolják ki az IPV6-ot...
A mókus szerint a telefonban nekem olyan modemem van, amihez az IPV6-ot nem is lehet engedélyezni, és nem is volt eddig sem... Tehát ugyanott tartok ahol eddigThrough the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
mcll
senior tag
válasz LLKobe #135508 üzenetére
Te magad is leírtad, azok az IP-k a telefonod IP-je, azaz amit kifele meg akarsz nyitni. A fenti rule azt mondja hogy MINDEN a WAN oldalról érkező forgalmat (TCP/UDP) ami az 500-as és/vagy a 4500-as portra jön mint kérés, azt küldje tovább a belső 192.168.1.87-es IP-re azaz a telefonodra, illetve annak 500-as és/vagy 4500-as portjára.
[ Szerkesztve ]
"Microsoft gives you Windows... Linux gives you the whole house."
-
LLKobe
veterán
válasz kabelmania27 #135511 üzenetére
Ez eddig sem volt kérdés
A kérdés az, hogy fent látható port forward rule-okba hogy is illesztendőek be ezek a külső ipk...Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
mcll
senior tag
válasz LLKobe #135512 üzenetére
De milyen külső IP-k? Ha dinamikus IP-d van a szolgáltatónál és nincs semmilyen DNS mögötte, pl dyndns-nél, akkor kívülről bárhonnan a hálózatod WAN oldali IP-jével tudod meghívni a telefonod. De akkor tudnod kell hogy a szolgáltatód épp milyen IP-t osztott neked ki. Ha ezt nem tudod akkor az egész semmit sem ér.
-
mcll
senior tag
válasz kabelmania27 #135514 üzenetére
Ja most már látom. Azokat az IP-ket írd be a routerbe, NE a telefonod IP-jét. Ezt is írta neked a Voda. Ezen a két IP-n keresztül fog menni a szolgáltatás, a második IP (255) az pedig broadcast cím. Routerbe írd át az IP-ket erre a kettőre, és felejtsd el a telefonod IP-jét, azt majd a routered lekezeli. Bár nem ismerem a vodának ezt a részét.
-
válasz LLKobe #135516 üzenetére
Tehat az összes WAN pontról érkező 500-as portra érkező kérést átdobja egy külső IP címre. Ennek így se füle se farka.
Semmi routeres portfoward, vagy egyéb varázslat nem kell a VoWiFi-hez. [link]
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
A VoWiFi független az internet szolgáltatótól. Ha így lenne akkor a tájékoztatóban nem "publikus internet" elérés lenne említve, hanem "Vodafone internet" szolgáltatás.
Plusz miért kellene átirányítani egy az internet felöl érkező kérést a Voda szerverére? Ennek milyen hatása van a belső hálózatra csatlakozó telefonra? Semmilyen! Ilyen beállítással a telefonnak lövése nincs milyen portokat teker el a router, mivel nem befolyásolja azt, hogy a telefon mikor mihez kapcsolódik.
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
mcll
senior tag
válasz cigam #135520 üzenetére
Eleinte én is furcsálltam a dolgot de mivel pl a 255-ös végződésű IP egy broadcast cím, a 254 meg az utolsó kiosztható cím, ráadásul explicite ezt írta neki a Voda hogy ezeket a portfwd-t írja be a routerbe, ebből arra következtetek hogy valami speckó beállítás ami kell ott náluk azon a területen a VoWiFi-hez. A router meg be tudja azonosítani a telefonokat amik csatlakoznak rá. és ezen a routingon keresztül megy a VoWiFi. Főleg hogy azt is írták hogy az IPSec Passthrough legyen bekapcsolva így ez a tunnel kell hozzá.
-
LLKobe
veterán
Kedves Uraim, mindenkinek köszönöm a hozzáadott értéket.
A lehető legrövidebben összefoglalom a dolgot, hogy mindenkinek világos legyen a szitu:
- Csak hogy mindenki értse: nálunk a házban nincs térerő, nulla, nem lehet használni a telefonokat. Ezért a vowifi MUST HAVE.
- Az előző Vodafone-os szolgáltatói modemem (SAGEM) megdöglött. Jelezném, ezzel tökéletesen működött a vowifi szolgáltatás a telefonjainkkal, amiket csak azért vásároltam közel 200e forintért, mert bennevannak a vodafone oldalán a vowifi támogatott eszközök listájában.
Szóval minden happy volt, mindkét telefonon 10-ből 10 wifi csatlakozásnál egyből megjelent a vowifi ikon, és működött is hibátlanul. Csak ez az eszköz meghalt.- Kihozták az új eszközt (KAON) ezzel eleinte 10-ből 3-4 wifi-re csatlakozásnál megjelent a vowifi ikon, és működött is. Nagyon random. Most már egyáltalán nem megy.
- Felhívtam a vodát, hogy egyszerű a képlet: az előző eszközzel hibátlanul működött, a mostanival nem. Az eszköz a hibás. Erre elmondtak pár hülyeséget a telefonba, aminek semmi köze a témához, majd a szakértő osztály kiküldte ezt:
Ezek után lényeg a lényeg: továbbra sem megy. Értsd nem tudnak minket telefonon elérni, és mi sem tudunk telefonálni, csak ha kimegyünk az udvarra.
És még egy észrevétel:
A voda honlapján:
Ez egy hülyeség. Ettől még nem működik a vowifi.
A működő vowifi ikon így néz ki:
-
LouiS22
veterán
válasz LLKobe #135522 üzenetére
Egy apróság: a TE készülékeden így néz ki az ikon, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy minden más eszköz is úgy jeleníti meg a VoWIFI-t, ahogy nálad látszik. Pláne Androidon. Szóval ezt felesleges felróni "hibaként" a szolgáltatói screenhoton.
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
garga01
őstag
válasz LouiS22 #135523 üzenetére
Annyiban igaza van LLKobe-nak, hogy amit a Voda kirakott kép az nettó baromság. Az az ikon a VOLTE-hívást jelenti, azaz 4G-n telefonálsz. Az én telómon is ott van ez az ikon, mert 4G-s hívást tud. VoWifi-t meg a telefonom és a csomagom sem támogat... mégis ott az ikon, mert ugye nem azt jelenti
Ettől függetlenül lehet van ami a wifi-s hívást is így mutatja, csak elég fura...[ Szerkesztve ]
Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
Ez maximum akkor érdekes információ, ha a kifelé menő forgalmat is tűzfal szabályozza (azt hiszem az Asus routerei is tudnak ilyet). Hogy a kliensek elérhessék a Voda VoWifi szerverét. Ugyanakkor valóban furcsa, hogy Broadcast címet is megadnak.
De!
Az előző szolgáltatói eszközön sem volt ilyen VoWifi-vel kapcsolatos portforward, akkor az új eszközön miért kellene?Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Toth_Jani
őstag
Nálam CB van egy Xiaomi routerrel, és a mobilom tudja a VoWifi-t, amit az olyan hívásnál a naploban is megjegyez HD hívás címkével.
De csak a Torrentnek van 2 nyitott port, amit a kliens magától intéz. -
grandegamer
csendes tag
Sziasztok,
hogy lkehet nat-olást beállítani a kaon PG2141N tipusu gpon-on?
https://ibb.co/R0Lprcq[ Szerkesztve ]
-
LLKobe
veterán
válasz Toth_Jani #135526 üzenetére
Kevered. A Volte és Vowifi 2 külön dolog.
Ahogy előttem is írták, a HD hanghívás a volte (voice over LTE) alias "HD hanghívás", amikor mobilneten keresztül telefonálsz, jobb minőségben.
A Vowifi (voice over wifi) az, amikor wifin keresztül telefonálsz, nem mobilhálózaton, azt a samsung telefonok így jelzik a hívásnaplóban:Valamint amikor be van kapcsolva és él a vowifi kapcsolat, azt az értesítési sávban is külön ikon jelzi (szintén samsung telefon esetén):
[ Szerkesztve ]
-
LLKobe
veterán
-
cocka
veterán
válasz Toth_Jani #135531 üzenetére
Igen, ezt már én is akartam írni, hogy azt értem, hogy a wifit a vezetékes hálózatról használná, de nekünk itt a VEZETÉKES topic-ban mi közünk ahhoz, hogy neki nem megy a Voice over Wifi szolgáltatása? Ahol a voice tudtommal csakis mobil hanghívásra vonatkozhat.
A másik megy vezetékesen, viszont, hogy ON is legyek: Olyat nem lehet valahogy, hogy a vezetékes telefon jelét wifin keresztül átvezetni a bázisállomásnak? (vagy minek hívják amire az amúgy vezeték nélküli telefont ráteszed)
Mert ugye az a probléma, hogy így csak ott lehet a vezetékes telefon, ahol a modem is van. Viszont ha valahogy lehetne egy vezeték nélküli összeköttetést létesíteni a modem meg a (akkor most hívjuk így, ha kijavítotok, azt megköszönöm) bázisállomás között, akkor a bázisállomás meg a kézibeszélő lehetne másik helyiségben is.
Tud valaki erre megoldást? Vagy csak a falfúrás marad az RJ11-es kábelnek? -
-
cocka
veterán
válasz LLKobe #135535 üzenetére
Miért, a voice over wifi szolgáltatásnál előírás, hogy milyen wifit lehet használni hozzá?
Gondolom a cél az lenne, hogy wifin keresztül a vezetékes hálózatot használd mobilbeszélgetésre. Magyarul akkor nem tök mindegy, hogy a szolgáltatói home gateway vagy a saját routered (ami szintén a szolgáltatói gateway-hez kapcsolódik) biztosítja a wifit?
-
garga01
őstag
válasz cocka #135532 üzenetére
Az ONtopik témára:
Lehet, megoldható. Legalábbis én meg tudtam csinálni, lehet vannak jobban erre kihegyezett hw-k, de nem bonyolult így sem (nyilván aki még nem látott router webif-et és nem tud fix IP-t kiadni annak felejtős).
Jól írtad, bázisállomás az ami szórja a jelet a DECT telefonoknak. A Fritzbox (és valószínű más is van ilyen, de én ezt a márkát ismerem) routerek közül nagyon soknak van analóg telefonvonal bemente. Ez általában egy kombinált RJ45 csati, amin az xDSL vonalat is rá lehet kötni. A lényeg, hogy ami ilyen router (tipikusan az xDSL modemesek, pl. 7390,7490,7590) az tud fogadni egy PSTN vonalat, amit utána "Voip" vonallá alakít és szór is DECT-ként (a legtöbb ilyen router DECT bázisállomás is egyben).
Azaz ehhez a "fő" routerhez tudsz csatlakoztatni DECT-en hagyományos dórtnélküli telókat WiFin meg okostelefont is bármilyen voip appal, de a Fritznek is van saját telefon appja. A dolog szépsége, hogy ha kinyitod a megfelelő portot a net felé, onnan is rá lehet csatlakozni, így akár bárhonnan lehet indítani/fogadni az otthoni vezetékesről hívást. Ha vki meg nem akar portot nyitni, van VPN szerver is ezekben a routerekben, így azon keresztül is műxik. És itt jön a trükk, kliens oldalon is berakhatsz egy ilyen rotuert (vagy bármilyen ATA adaptert, pl. Linksys pap2t és társai). Szóval Wifi kliens vagy mesh-be raksz egy második Fritzet és bekonfigolsz rajta egy voip vonalat, ahol a fő Fritz LAN IP-jét (vagy neten keresztül dydndns címét) adod meg és máris van ott is vonalad rajta (ált. 1 vagy 2 analóg RJ11 van rajta). Meg persze az is tudja DECT-en szórni a jelet. Szóval a határ a csillagos ég kb. Nálam 1 "master" van, amihez neten több családtagnál lévő Fritz csatlakozik, így ha bármi gond van egymást tudjuk hívni tök ingyen.(Belső hívásként, nincs is már vez.teló előfizunk... ) Minden DECT/kábeles/net-lan-os userhez egy belső számot rendel a cucc.Bocs a hosszú posztért Nyilván ezt nem egy nap alatt lehet megtanulni belőni, de ha megvan, nagyon f.szán műxik. Ha valaki meg több mint 2 (külön) végponti vezetékes telót akar kötni vagy elosztókkal megoldja, de akkor azoknak azonos a számuk, vagy még ISDN terminál adapterrel lehet plusz 2-4 analóg vonalat létrehozni, mert a drágább Fritzeken van egy S0 ISDN busz csatlakozó is...
[ Szerkesztve ]
Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
-
LLKobe
veterán
válasz Tomix24 #135537 üzenetére
Dehogy ennyi... Mint mondottam: a telefonok teljesen egyformák, és az előző eszközzel 100-ból 100 alkalommal instant működött a vowifi. Mióta az új eszköz van, azóta néha működik, de többször nem. A telefonoknak semmi baja.
-
jobarat01
tag
Sziasztok
Ha a vario csomagokat nem dobja fel a weboldal a címemre, akkor nem tudok előfizetni rá? Jelenleg telekom optika van. -
Fehérsólyom
aktív tag
Sziasztok!
Lemondtam az előfizetésem. A minap megérkezett az utolsó számla, ami túlfizetést mutat.
Van-e valakinek tapasztalata azzal kapcsolatban, hogy a túlfizetést hogyan lehet visszakérni vagy visszautalják-e automatikusan? -
kabelmania27
Topikgazda
válasz grandegamer #135528 üzenetére
Üdv!
Application name-hez megadsz tetszőleges nevet.
Wan interface-t hagyhatod egyesen.
A trigger port és az open portnál a tcp-t állítsd át tcp/udp-re, majd mindkét mezőbe ugyanazt a portszámot írd be kettősponttal. Amennyiben nem működik a Port Forwarding menüpontban csináld meg ezt. -
pdr755
tag
Telekom területen vagyunk Voda internet+TV előfizetéssel. Kb 1-2 napja a TV használhatatlan (pár másodpercig megy aztán megáll), az 500as internet mellett kábellel csatlakoztatva a modem/HGWhez lehet mérni 30-40 megabitet miközben előtte mindig megvolt a 400+.
Mit lehet tenni? Mármint a 1270 hívásán kívül, van valakinek bármi ötlete hogy mi történt? Mivel eddig teljesen oké volt, az e hétre meghirdetett Telekom karbantartások után kezdett el rendetlenkedni és tegnap (szombat) lett teljesen KO.
Valahol azt gyanítom hogy a Telekom hálózatban történt valami, ezért nem tudom hogy ilyenkor a Voda ügyfélszolgálat mit tud csinálni (szombaton beszéltem velük először, nem jutottam sokra lehet hogy csak valami idiótat fogtam ki)
Jelszintet reggel tudok küldeni. -
cocka
veterán
válasz garga01 #135538 üzenetére
A Fritzbox (és valószínű más is van ilyen, de én ezt a márkát ismerem) routerek közül nagyon soknak van analóg telefonvonal bemente.
Magyarul akkor cserélhetem le a meglévő routerem azért, hogy egy Fritzboxot használhassak helyette? Gondolom nem nagyon van olyan hardveres "kiegészítő", ami ezt tudja.
Van egy 4G-s modemem, azon van telefonvonal-kimenet vagy hát legalábbis szerintem ugyanaz a funkciója, mint a kábelmodemen lévő RJ11-es portnak.Vagy ezek a telefonportok kétirányúak? Van külön csak bemenet és csak kimenet vagy bármelyik tud viselkedni kétirányúként?
És itt jön a trükk, kliens oldalon is berakhatsz egy ilyen rotuert
Hát, ahogy elkezdted írni, valahogy eddig is ez volt a fejemben, hogy akkor létezik egy olyan router, aminek van RJ11-es bemenete, arra rákötöd a modemet, az valahogy átalakítja a cuccot wifin, aztán egy másik szobában egy másik router fogadja wifin, de akkor annak meg kéne egy RJ11-es kimenet, amire a tényleges DECT bázisállomás a kézibeszélővel csatlakoztatható.
Vagy ezt most így túlbonyolítom? Amúgy nyilván azért nincs erről fogalmam, mert nem láttam még ilyet a gyakorlatban, így csak próbálom kipuhatolni, hogy hogy is működhet ez. Csak abból kiindulva, hogy netezni lehet wifin másik szobában, tévézni is lehet wifin másik szobában, akkor miért pont a vezetékes telefon ne működne? (megmondom őszintén a saját szobámba nem is kéne vezetékes telefon, de mivel itt van a modem, ide került)
vagy bármilyen ATA adaptert, pl. Linksys pap2t és társai).
Igen a VOIP adapterek néztem, csak nem vagyok biztos benne, hogy ezek megoldják-e az alapproblémát. (nem azért, mert kritikus vagyok, hanem mert nem ismerem)
Ha valaki meg több mint 2 (külön) végponti vezetékes telót akar kötni vagy elosztókkal megoldja
Biztos, nekem elég lenne annyi, hogy ne A szobában legyen a DECT telefon a modem mellett, hanem B szobában pl. 10 méterrel arrébb.
-
pdr755
tag
válasz kabelmania27 #135549 üzenetére
Itt vannak a jelszintek: [kép]
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest