Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoli62
addikt
válasz cocka #122099 üzenetére
Ez azért érdekes, és nem te vagy az egyetlen, akinél tiszta IPTV van, miközben a Vodafone helpdesk szerint koax kábel kell a boxba is, nem elég a modemet utp kábellel összekötni az stb-vél. Technikai internet ott kell a VTV-néz, ahol nincs internet szolgáltatás a Vodafone-tól, mint ahogy nálunk is .
[ Szerkesztve ]
-
Speederer
senior tag
A múlt héten már "elsírtam a bánatom" a frissen bekötött bérelt vonalas (telekom optikás) internet és tv előfizetésemmel kapcsolatban, de csak hogy lezárjam a sztorit, leírom mi történt.
Múlt kedden odaért a technikus (1 hónappal a telekom általi kábelbehúzás után) és a 2,5 órás procedúra után ugyan még mindig nem volt net meg tv sem, azért estére legalább a net elindult.
Internetes rendelés lévén volt 2 hetem kipróbálni és eldönteni, hogy megfelel-e minden követelményemnek, bár végül ma visszavittem az eszközöket és lemondtam a szolgáltatást. Az okok pedig a következők:
- a (Telekomos) VoWifi nem működött, mint kiderült ehhez a roueteren az IPSec passthrough-t engedélyezni kellene, viszont ilyen beállítás nem volt a router menüjében.
- ezt a problémát át lehetett volna hidalni úgy, hogy a Vodafone-os eszközt csak modemként használom, mellé pedig rakok egy saját routert
- mint kiderült ez a KAON típusú (álló) modem nem támogatja a saját router használatát, vagyis nincs rajta PPPoE passthrough funkció
- külső egyedi IPv4 címet ugyan kap az eszköz (tehát nincs NAT-olás), de a port átirányítás mégsem működött
- ismerősnél kipróbáltam ezeket a funkciókat, ahol ugyanúgy Telekom optikán Vodafone internet van csak éppen Sagemcom eszközzel, ott vígan megy minden a fentiek közül
- gondoltam kicseréltetem én is Sagemcom-ra, de olyat már nem adnak, max egy ugyanilyen típusú KAON eszközre tudják cserélni
Mint megtudtam a Telekom amúgy is tiltani akart pár dolgot a Vodafone-os eszközökön, csak a régi Sagemcom-okon nem volt még erre lehetőség, ezért azok "fullosak", míg az újakon (KAON) már meg van oldva ez a néhány tiltás.Ja, a jelszó és eszköz csere miatt 3-szor hívtam az ügyfélszolgálatot. Általában 5-10 perc alatt sikerült beszélnem valakivel, de mikor megtudta, hogy bérelt vonali szolgáltatásom van meg kellett várnom míg máshoz kapcsol. Az első 2 alkalommal kimaxoltam a 2 órát, vagyis a 1270 bontotta a vonalat 120 perc után. A 3. alkalommal 56 perc után értem el az illetékest, tehát összesen 5 órát csesztem el erre... még jó, hogy ingyen hívtam.
Szóval inkább visszaadtam az egészet. Tegnap megrendeltem a Telekom-tól a netet, hétfőn jönnek bekötni. Bár drágább lesz, de remélem legalább simán megy majd minden.
A vodafone-os tévéért amúgy kár, egy ezrest simán megért az a ~60 csatorna. Ráadásul Telekomos hálózatra dugva is ment, tehát mondhatjuk hordozható volt.
A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!
-
kucsia87
csendes tag
Sziasztok!
A vodafone 1 Gigabites internettel kapcsolatban lenne egy problémám, amiben hátha tud valaki segíteni.
Régi UPC-s ügyfél vagyok, alapvetően meg vagyok elégedve a Vodafone otthoni szolgáltatásával, de az utóbbi időben olyan problémám van, ami miatt valószínűleg kénytelen leszek váltani.
Korábban is előfordult, de az utóbbi egy hónapban már elfogadhatatlan szintre került, hogy a modem állandóan újraindul (ilyenkor a saját routeremet és sokszor a tv boxot is újra kell indítanom). Reggelre szinte mindig, de nap közben is véletlenszerűen (van, hogy egy órán belül 4-szer is).
Már elfogyasztottam kb. 5 technikust, az összes kábelemet bevizsgálták, állítólag a jelszinten is emeltek, és a modemet is kicserélték (legutóbb tegnap), de csak nem akar megoldódni.
A tegnapi szerelő azt mondta, hogy a jelszint már jobb is mint kellene, a modemcsere után minden szuper lesz, de ma is már 3-szor indult újra. Azt is mondta, hogy ha nem lesz jó, akkor áramellátási gond lesz (2 hónapja lett az összes elektromos vezeték cserélve és semmilyen egyéb eszközzel nincs problémám, szóval nem hiszem). Most azért átdugtam egy másik konnektorba, de nem oldotta meg.
Valaki találkozott már ilyen problémával? -
jety91
őstag
válasz kucsia87 #122107 üzenetére
Mit értesz az alatt hogy újraindul? Többen is azzal szenvedünk, hogy 1-1 percre "kihagy" a modem, majd mintha semmi sem történt volna van újra internet. Ilyenkor elérhetetlenné válik majd 1-2 perc múlva újra működik. Nekem fekete connectbox van és amióta a vodafone által brandelt FW van rajta azóta jelentkezik ez a probléma. Nekem az ügyfélszolgálaton csak hümmögtek meg küldenek technikust de kitörölhetem a seggemet vele ha szoftveresen többeknél és több eszközön ue. a hiba van...
-
Zekkk793
csendes tag
Sziasztok,
a minap vásároltam egy LG OLEDC1 televíziót, de nem tudom beállítani, hogy a távirányítója vezérelje a Vodafone mediaboxot. Próbáltam a televízión (univerzális távirányító beállítása), de nem listázza ki a Vodafone-t mint szolgáltatót, a UPC kiválasztása után pedig nem működik. A mediabox új (nem kaon-horizon), a beállításai lehetőségei között pedig nem találok semmilyen csatlakoztathatósági opciót. Mindenképpen a tv távirányítójával szeretném irányítani a boxot, nem a boxéval a tv-t.
Nagyon megköszönném ha tudnátok segíteni.
Üdv,
Ármin -
kucsia87
csendes tag
válasz jety91 #122109 üzenetére
Bocs, hogy csak most válaszok, de éppen újraindult a modemem. Mintha kihúznám és bedugnám.
Mintha láttam volna valakitől olyan bejegyzést, hogy a Telekomos internetre van a vodafonos tv box rákötve. Lehet ilyet? Mert a tv szolgáltatása a vodafonnak tök jó és nem szeretném a telekomosra cserélni, de az internet miatt lépnem kell. -
pkaresz
őstag
Sziasztok!
Sajnos az újraindulás, nálunk is napi probléma, megoldást nem találtak még rá.
Lehet én is ezért váltanék, a legnagyobb gondunk ilyenkor nem a net, hanem a vezetékes telefon.
Édesanyám s anyósom nem tud ilyenkor felhívni, illetve mi sem őket.
A jobbik eset ha mi akarnánk velük beszélni, mert akkor tudom, hogy megint modem "gond" van s késöbb pár perc múlva már lehet.
Ők sajnos ezt nem tudják, ilyenkor van bosszúság, mindíg meg nem hívhatom Őket, hogy nem kerestetek véletlenűl?Üdv: Karesz
"Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"
-
ptotti14
csendes tag
válasz Zekkk793 #122110 üzenetére
Szia!
Én a szolgáltatónál azt hiszem a Vodafone Germany-t választottam ki, és így működött vele, szintén C1-en. Ha azzal nem megy, van elvileg egy másik Vodafone opció is, már nem emlékszem, hogy pontosan melyik volt, viszont most már nem a Vodánál vagyok, így csak ennyit tudtam segíteni.
Üdv
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Sziasztok! Idáig 7990-et fizettem, elméletileg nem tudok arról hogy változott volna díj (szeptemberben jár le a hűség) de megjelent egy extra ezres a számlámon. Ez mi?
- Internetszolgáltatás vezetékes hálózaton 1 db 952,38 61.10.4 5% 952,38 47,62 1.000,00
Köszi!
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
atika88
senior tag
Sziasztok!
A Vodafone a 29-es körzetben (volt UPC) Csévharaszton hogyan, milyen körülmények között köti le az utcai optikai szálról a szolgáltatásokat? Tudna valaki milyen eszközállományt, szerelvényezést, telepítési útmutató szerint kötnek be/le?
Azért lenne fontos, mert családi ház épülget most és fontos lenne a szerelvényezés, kábelezés végett. De a Vodafone weboldal alapján nem jutottam dűlőre eddig.
A terv következő: bejön optikai szálon a Voda szolgáltatása egy háztartási helyiségbe (itt van minden más fityfene: villany, biztosítékok, hőszivattyú beltéri, puffer, padlófűtés stb stb.) Ide ha bejön az optika, azt szeretném tovább vinni szétbontva 4 fő egységre. 1 db Nappali és 3 db Szoba végpontokra (ahol tévé és lan net kiállás is lenne a falból). +a Voda router WiFije, amiben annyira nem bízom
Milyen erősek a mostani Voda Wifi Routerek egyébként? 80 m2 lakásba menne kb lakás középre a rovuter és onnan lenne lanon szétosztva a net minden szobára. Csak nem tudom pontosan milyen eszközöket ad majd a Voda
Köszönöm szépen a segítségeteket! -
kabelmania27
Topikgazda
válasz atika88 #122121 üzenetére
Üdv!
Az optikai kábel végére kerül egy mininode (az eszköznek szükség lesz áramra) amiből kijön a koax kábel amit elfognak osztani négyfelé, egyik kábel megy a modembe, három pedig a tévékbe. Három tévén tudod nézni az előfizetett adásokat, első médiacard vagy box ingyenes, a második és a harmadiknak van díja. Átlagos használatra megfelel a szolgáltatói eszköz ha mégsem milyen routert témában tudsz router vásárlással kapcsolatban segítséget kérni.
Téma összefoglalóba le van írva pár dolog, ha további kérdésed van nyugodtan írjál új hsz-t.[ Szerkesztve ]
-
atika88
senior tag
válasz kabelmania27 #122122 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors válaszod!
Máris előrébb vagyokA szolgáltatói router elegendőnek tűnik, a Wifi miatt lesz érdekes, hogy 1-2-3-4 válaszfalat mennyire visz át? Emelet padlás nincs. Mert a routerbol célszerű lenne lanon tovább vinni mindent, később ki tudja mit mennyi eszközt tenne rá az ember a szobákban...
Ami nekem új, hogy ezek szerint lehet olyat is kérni hogy Gigabites net és mediacard / vagy settopbox? Gondolom mediacard esetén a tv veszi át a settopbox szerepet is egyben? Már csak az egyszerűség végett kérdem. Lehet csak mediacardot kérni? Vagy kötelező legalább 1 box? Nem tudod véletlenül?
(Időközben meg is van, már olvasgatom is az összefoglalót)
[ Szerkesztve ]
-
ForestFox
csendes tag
[kép] Üdv! Sügér vagyok a témához, de pár órája elment teljesen az otthoni netem (vodafone, bérelt telekom hálózaton, sagemcom modem). Újraindítás megvolt, kábelek ellenőrzése is. A legfurcsább, hogy kb. 1 perc 50-51 másodpercenként újraindul. Csak a router felületére jutok be, de az is megszakad, ahogy letelik az említett idő. Ügyfélszolgálaton hümmögtek egy sort....
[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz atika88 #122123 üzenetére
Vezeték nélküli kapcsolatot a szolgáltatók nem garantálják, ezért célszerű utp kábeleket is kiépíteni. Mivel a tévé csatornák többségét kódolják egy eszközt mindenképpen kell kérni ami lehet box vagy médiacard, boxot és a modemet netkábellel össze kell kötni, hogy az interaktív funkciók is működjenek, de a műsorokat koax kábelről veszi. Nem kötelező második és harmadik eszközt kérni, ez esetben a kódolatlan csatornákat fogod tudni nézni
Médiacardnál nincs szükség boxra, mert a ci+ modul fogja dekódolni a csatornákat.
500-as netcsomagnál cb modemet adnak, gigabites esetén Arris tipust.[ Szerkesztve ]
-
SFU
tag
válasz kucsia87 #122107 üzenetére
Szia!
Nálam ˇ~ 22 éve van/volt UPC, de ma már csak történelem. Sorry, hogy ismétlem magam:
És ez csak annyiban változott, hogy most már napközben legalább négyszer történik ez, NAS-om van, ezek után kb. használhatatlan távolról, keresem az új szolgáltatót, viszem a mobiljaimat is. (őket meg legfeljebb az ellenségeimnek ajánlanám)
Üdv!
[ Szerkesztve ]
„A játszma végén a Király és a Gyalog ugyanabba a dobozba kerül”
-
SFU
tag
válasz gyemipapa #122130 üzenetére
Sok választás nincs, Telekom lesz, de erőteljesen gondolkodok azon, hogy csak net, + előfizetéses streaming csatornák + egy literes gépet kiteszek a TV mellé, hogy a felvételekből a reklámokat át lehessen tekerni, és ami így sincs, arra ott lesz a magtár.
A mobil előfizetéseket is viszem, lehet, hogy a T tudja kezelni azt, hogy egy háztartásban van telefon és net szolgáltatás is, a számlázásról nem is beszélve (meglévő, rájuk engedményezett számláról, neadjisten csoportos beszedési megbízás alapján díjat rendesen leemelni, időben könyvelni, nem pedig a levonást nem eszközölni, behajtással fenyegetőzni, e-pack kedvezményt elvenni, és ezt hónapokon keresztül, stb, stb, stb,)
Szerintem ha a T ezeket tudja, nem lehet elég drága (nekem, természetesen ahogy látszik egy kicsit már ki vagyok borulva ettől a [@đz cégtől)
Elnézést kérek a hangnemért, de ez már kikívánkozott, az UPC-ről évtizedeken át azt sem tudtam, mennyibe kerül, automatikusan kötöttem az újabb hűségidőt, sokkal jobb kondíciókkal, újra meg újra, ez meg...........
„A játszma végén a Király és a Gyalog ugyanabba a dobozba kerül”
-
Soma01
veterán
Sziasztok!
Az Arris Touchstone TG3442DE milyen sebességet tud max. WiFi-n? Úgy olvastam, hogy AC-s. De olvastam olyat is, hogy 4x4-es. Biztos, hogy Wave2, de tényleg 4x4? -
ForestFox
csendes tag
válasz kabelmania27 #122127 üzenetére
Se osztó, se csillapító. Az ügyfélszolgálat 72 órán belül ígért helyreállítást, gondolom, ez a sablonszöveg. Csak ez a fura újraindulás, nem tapasztaltam még ilyet. Jobb híján várok.
-
MODERÁTOR
válasz Zekkk793 #122137 üzenetére
Sajnos a UPC / Vodafone egy külön állatfaj ilyen szempontból. Nekem egy LIDL-s Silvercrest univerzális távirányítóm van már sok év óta, és mindig mindennel szépen össze tudtam hangolni. Ha típuskód szerint nem is ismerte az adott eszközt, akkor szembefordítva a két távot learning módban egyenként be lehetett tanítani. A T-Home SatTV boxtól a különféle TV-ken át a hangfalakig, régebben a VHS magnóval, ventilátorokkal, szóval mindennel kompatibilis volt, kivéve a UPC médiaboxokat. Ott sem típuskód alapján, sem tanítva nem működött, mert úgyis csak annyit írt, hogy "error". Vodafone korszakból nincs tapasztalatom, mert leléptem tőlük még a UPC érában.
[ Szerkesztve ]
-
Zekkk793
csendes tag
válasz Intruder2k5 #122139 üzenetére
Szörnyű.. ez a másik véglet: egy 400 ezer forintos tv távirányítója ami minden létező szolgáltatóval (pl telekom, digi, mindigtv, tarr) és eszközzel (pl playstation) működik, egyedül a vodafone-al nem.. Ha tehetném váltanék, de a második kerületben nem szolgáltat a címemen a telekom..
-
ptotti14
csendes tag
válasz Zekkk793 #122138 üzenetére
Amikor a beállításoknál kéri, hogy próbálj csatornát váltani a TV távirányítójával, ott nekem egyáltalán nem működött, ezért hagytam az egészet és kiléptem a setupból. Erre utána meg mégis tudtam vele irányítani a mediaboxot. De ha jól emlékszem, akkor talán a 4. vagy 5. csatornaváltási opcióig (Típus 4 vagy mi a neve - nem emlékszem már sajnos) próbálkoztam vele és utána léptem ki.
De még nem adtam le a boxot, holnap megnézem, hogy meg tudom-e újra csinálni.
[ Szerkesztve ]
-
ptotti14
csendes tag
válasz Zekkk793 #122141 üzenetére
Megnéztem neked gyorsan.
A beállításoknál a keresőbe beírod hogy voda, ott a sima Vodafone-t válaszd majd ki. Menj tovább és amikor megjelenik a CH fel nyíl, nyomd meg a passzoló gombot a TV távirányítón, de a kis ablakban, ami a vodabox képét mutatja ott nem fog történni semmi. Ekkor rámész a CH-ra, és kérdezi, hogy működött-e vagy sem, és nekem ekkor váltott csatornát a kis ablakban. Itt menj rá értelemszerűen az igen-re, és innentől kezdve működnie kell. -
Zekkk793
csendes tag
-
Zoshi85
aktív tag
Kíváncsiságbol át dugtam a VTv boxot digis netre. Meglepett hogy működik. Én úgy tudtam hogy Telekom- tol bérli a hálózatot, de így effektív akkor bárhol elérhető, csak net legyen. De gondolom ez csak nekem új.. De meglepett..
Xbox Series X - XLive: ZoshiSXHUN // PlayStation 5 - Psn: ZoshipsHUN https://linktr.ee/Zoshi85
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest