Új hozzászólás Aktív témák

  • cocka

    veterán

    válasz #72445440 #109026 üzenetére

    MadMancs: Köszi, megvilágosodtam mi az a COD. Tényleg van a médiaboxnak olyan része, ahol konkrétan elvileg tévéműsorokat lehet egyenként megvenni és visszanézni, csak ezt a szeletet is sikerült a UPC-nek is az évek során módszeresen kigyomlálnia. Ma már a 90%-a ennek a résznek semmit nem tartalmaz, ami van az is fizetős.

    időjárás-jelentéstől

    Ja az AccuWeather médiaboxos verziójára gondolsz? Az azért volt gáz, mert azt vélhetően valami mozivászon méretű tévére tervezték, mert túl aprók voltak a betűi. Semmit nem lehetett elolvasni.
    Egy rövid időre volt Google Maps is, az is mozivászonra tervezve, irdatlan lassú volt és a felület valahogy sokkal részletesebb volt, mint a weben, tehát talán ezért is úgy laggolt, mint állat.

    beépített minijátékokon

    Igen azokra emlékszem. Azokról még youtube videót is találtam. Tán még értesítést sem küldtek róla anno, egyszerűen csak elvették.
    Ha jól rémlik volt valami piramisos számos, meg egy pasziánsz, de talán nem is mind volt túl gyors. Úgy meg nem olyan jó ezeket még próbálgatni se, hogy közben köhög a hardver. LOL

    A youtube-ra emlékszem, annak a megszüntetését viszont bejelentették. Addigra már mindegy volt, mert tudtam máshogy nézni youtube-ot a tévén. Mostanában is tudnék, csak egyre ritkábban a sok reklám miatt, meg ha elindul a reklám, az rendszerint mondat közepén, és mivel a lejátszóm sem valami acélos hardver marha sokat kell várni a visszatöltésre is... de a legjobb mikor konkrétan az egész lejátszó lefagy a hülye youtube reklámok miatt és újraindul. LOL Meg a youtube tré felülete miatt a visszatekerés is nehézkesebb, mintha mondjuk DLNA-n nézném ugyanazt.

    Az egyes csatornáknak volt saját videótáruk! Erre még a PhilipsHD és a CiscoHD boxomról emlékszem! Eleinte a saját tartalmaik csak ott voltak visszanézhetőek, nem voltak elérhetőek a közös műsorújságból!

    Igen írtam itt eme hsz.-ben, hogy még most is van, de a régi kínálathoz képest a nagyját elvették, ami maradt annak a nagyja fizetős, alig pár videó nézhető vissza ingyen. Ja és szerintem ezek nem klasszikus visszanézők csak részben, mert olyan tartalmakat is kínáltak, ami jellemzően tévéműsor volt ugyan, de vagy már lekerült műsorról (tehát 7 napnál régebbi) vagy soha nem is volt adásban.

    a TV adásokat (hacsak nem telekomos területről van szó) DVB-C-n veeszi, minden mást pedig interneten, külön Ethernet porton keresztül vesz.

    De mivel itt van egy rahedli adatcsatorna, valószínűleg először a DVB-C-n keresztül kell a boxnak kvázi "egyeztetnie", hogy milyen kommunikációt folytasson Ethernet porton.
    Ugye tudjuk, hogy a DVB-C-n Ethernet nélkül is folyik internetes kommunikáció, vagy legalábbis belső hálózati, mert azért a beépített modemes médiaboxok kapnak egy 10. akármi kezdetű IP-t.

    Nekem is PaceHD van még. Nincs HDD tehát kevesebb a hibalehetőség is. Viszont gyanítom, hogy a CiscoHD és a többi beépített HDD-s modemes HD médiabox procija sem valami acélos, mert a PaceHD, ahhoz képest, hogy mennyire puritán az egész (meg látszólag nem világmegváltó feladatokat kell végrehajtania), relatíve lassú.

    Ja igen még az jutott eszembe az öndiagnosztika kapcsán, hogy nemcsak az "interaktív appokat" gyomlálták ki végleg, hanem a műszaki teszt során lejátszott videót is. Amikor indulna az ominózus videó lejátszása, akkor egyszerűen kikapcsol a box. Újra be kell kapcsolni. LOL

Új hozzászólás Aktív témák