Új hozzászólás Aktív témák

  • urandom0

    aktív tag

    válasz tordaitibi #41300 üzenetére

    Így lehetett volna visszaállítani:

    sudo ln -fs /usr/bin/python3.6 /usr/bin/python
    sudo ln -fs /usr/bin/python3.6 /usr/bin/python3

    Ez egy baromi nagy gányolás egyébként, hogy van a rendszerben egyetlen /usr/bin/python, és az ÖSSZES Python scriptet az futtatja le, miközben van forgalomban a Pythonból két főverzió (2, 3), és ezeken belül is vannak a minor verziók... aki ezt így kitalálta...
    A másik meg az, hogy mikor feltelepítetted a 3.7-es Pythont, a minimum az lett volna, hogy rákérdezzen, hogy akkor mégis melyik verziót óhajtod használni.

    De ennek alapvetően úgy kellene kinéznie, hogy van minden egyes Python script mellé csomagolva egy olyan metafájl, ami leírja, hogy melyik Python verzióval lehet futtatni az adott scriptet, és a rendszer azzal futtatja le, ha pedig nincs telepítve a megfelelő verzió, akkor vagy megtagadja a futtatást, vagy esetleg segít letölteni azt.

    Flutterben például ez úgy megy, hogy van egy pubspec.yml fájl minden projekt gyökérkönyvtárában, és van benne egy ilyesmi sor:
    environment:
    sdk: '>=2.19.0 <3.0.0'

    És ha az adott SDK nincs telepítve, akkor bizony nem fut le a program. Nem ám az, hogy van egy /usr/bin/python, és az futtat le mindent, ami picit is hasonlít is egy Python scriptre :)
    Ha

    Nagyon arrafelé megy ez hogy friss Ubi kell, ez már öreg.

    :K

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák