Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr K

    senior tag

    válasz Ringman #66059 üzenetére

    1. Aki hajlandó magát oltatni, azt mostanában már csak boosterezni lehet, mert megvan az alap oltási sora és/vagy volt már fertőzött, akár többször is. (Új vakcináknál sem találnak már kísérleti alanyokat, így azokat is eleve boosternek tesztelik.)

    2. Egykomponensű Omikron-specifikus vakcinákat teszteltek már (boosterként), és ott is az jött ki, hogy hogy nem jobbak az eredetinél (ezért nem kerültek gyártásba).

    3. A WT-t kihagyni azért nem merik, mert még mindig az a veszélyesebb, nem az Omikron, és nincs garancia rá, hogy nem tér vissza. (XBC?)

    4. A "túl sok" oltással kapcsolatban a szakemberek is óvatosak (egy csomó helyen a negyedik sem elérhető 50 éves kor alatt), azaz egy második alap oltás sor pláne nem fér bele. Nem mellesleg drága is lenne.

    5. Ha beleférne is, akkor is kellene várni legalább fél évet két oltás között, azaz rövid távon nem fog segíteni az ötödik oltás sem.

    6. Hosszú távon meg úgyis elavul (hol lesz már a BA.5 egy év múlva...)

    ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

Új hozzászólás Aktív témák