Új hozzászólás Aktív témák

  • [CS]Blade2

    addikt

    válasz Parci #55648 üzenetére

    25.000-el haltak meg többen, és 29.000-en covidban, szóval a magyar megoldás a halottak megállapítására igen csak nagyon jó megoldásnak tűnik. Semmi olyan nem látszik az adatokból, hogy nem várt halottak jelentek volna meg, és az sem, hogy a covid miatt kevesebb lenne számottevően pl. a balesetben vagy bármi másban elhunyt. A 4.000 ember, amivel még beljebb is vagyunk valszeg covid nélkül is tavaly halt volna meg.

    29.000 tehát aki covid-os volt amikor épp meghalt.
    És ebből 25.000 aki covid nélkül túlélte volna a tavalyi évet statisztika alapján.

    Sokan azt beszélték, hogy a covidra lekötött ágyak és halasztások miatt a nem covid halálozás számottevően nőni fog,
    míg ehhez képest a valóság az lett, hogy még 4.000 emberrel kevesebb halt meg, mint az előtte levő 5 éves átlag. Közben 2 évet idősödtek az "érintettek".

    Ehhez képest fogadni mernék, hogy egy rakat országban kijátszották a számokat, és találni fogunk majd szépszámmal olyat, hogy pl.:
    125.000 meghalt covidban,
    az előző covid nélküli évekhez képest meg még több, mondjuk 180.000 többlet halálozás fog kijönni.
    Azokban az országokban, akik úgy könyveltek, hogy mérlegelték, hogy szerintük covid nélkül a társbetegségekben is meghalt volna az év végéig az adott delikvens, könnyen megeshet, hogy túlzásokba estek.
    Az 5 év átlaga felett mindenképpen büdös lenne a dolog, egy jó 0-ra kijövő adat még szó-szó, de az a reális, amilyen a magyar.

    Az lenne egy érdekes adatsor, hogy 2015-2019 5 évének átlaga, a 2020+2021 többlethalálozás ehhez képest, és ebből számolni arányokat 1 millió lakosra, fertőzöttekre, lezárt esetekre, stb.

Új hozzászólás Aktív témák