Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnum_
nagyúr
kösz, Srácok!
Kalm007: a beszállító oldala alatt mit értesz?
I humbly and respectfully decline™
-
törölt tag
-
Magnum_
nagyúr
válasz #65388800 #14053 üzenetére
jah, értem, köszönöm
(mondjuk az picit gáz, ha 2-3éves laptophoz már nem tesz fel a Toshiba a honlapjára drivert, nekem a 4 éves Latitude-höz még ebben a hónapban is adtak ki drivert és a dell command update magától felpakolt mindent)
I humbly and respectfully decline™
-
QG
tag
Adott egy Toshiba satellite A300 - 1GN, Windows 10 van rajta. Intel wifi van bene, de bekapcsolni nem tudom. Nem az enyém, de fizikai gombot nem találtam rajta.
A Flash Card Support Utility program azt mondja "serial number is invalid", a Toshiba Value Added Program nem fut le, mindig a verziókkal van baja, pedig beállítottam, hogy kompatibilis módban fusson.Mit tudok még tenni?
“Anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life, nurtured by the false notion that democracy means that 'my ignorance is just as good as your knowledge.'” ― Isaac Asimov
-
QG
tag
Fájlkezelőben minden fel van telepítve, sehol egy sárga háromszög. A wifi drivert újratelepítettem kétszer, de nem változott semmi.
dodopek: PSAGCE-00E00FHU remélem ez kellett
“Anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life, nurtured by the false notion that democracy means that 'my ignorance is just as good as your knowledge.'” ― Isaac Asimov
-
Icuka958
újonc
Üdvözlök Mindenkit!
Bocsánat mindenkitől, de informatikailag nagyon amatőr vagyok! A Microsoft közösségi oldalán próbálkoztam először a problémám megoldásában, de itt azt tanácsolták, hogy próbálkozzak egy Toshiba közösségi oldalon.
Vásároltam egy Toshiba Satelite L670-1F8 laptopot, előtelepített programokkal.Pár hete kaptam egy rendszer üzenetet, hogy az általam használt Windows nem eredeti! A Microsoft megállapította, hogy a gépen Professional van telepítve, a termékkulcs pedig Home Premiumé. Így a Windowst nem tudom aktiválni.
Mindenki segítségét szívesen veszem.Nagy tisztelettel: Icuka
-
Janou
Topikgazda
válasz Icuka958 #14062 üzenetére
Legfontosabb lenne tudni hogy melyik verziójú windowsról van szó, de a kérdésedből ítélve Windows 7.
Az adott kiadáshoz való kulccsal más verziót nyilván nem tudsz aktiválni. Google-be beírva én ezt találtam. Egy próbát megérhet. Persze előtte minden fontos adatot ments. A Windows Anytime Upgrade úgy tudom csak felfele működik. De ebben nem vagyok biztos. Így ezt nem is mondom mint lehetőséget.
Legvégül marad az hogy felteszel rá egy OEM Home Premiumot majd az alján található kulccsal beaktiválod. Persze menteni ebben az esetben se felejts el. -
QG
tag
válasz dodopek #14061 üzenetére
Part No: PSAGCE-00E00FHU
Serial No: 88297204Q“Anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life, nurtured by the false notion that democracy means that 'my ignorance is just as good as your knowledge.'” ― Isaac Asimov
-
dodopek
addikt
Sajnos a Toshiba rendszerében már nincsenek adatok a géphez, mert semmilyen alkatrész nem rendelhető. Mindenképp meg kellene tudni, hogy pontosan milyen típus van a gépben. Ehhez vagy egy Aidat javaslok, vagy a hardver azonosító alapján lehet rákeresni.
Utána már biztosan menni fog a megfelelő driver telepítése.(#14066) Janou
Slimdrivers +1, de csak halkan, mert a "komoly szakemberek" nem sokba nézik az ilyen driver keresőket. Viszont eddig mindig jól jött végső alternatívaként.
[ Szerkesztve ]
-
Icuka958
újonc
Tisztelt Janou!
Köszönöm megtisztelő válaszod, elolvastam a link alatt lévő tanácsot. A gépemen Windows 7 Professional
lett gyárilag feltelepítve, (ami nyilván jogtiszta) Home Premium helyett. A termékkulcs Home Premium. A telepítéskor valaki valamit elszúrt,és most a Microsoft az feltételezi, hogy a Windows nem eredeti!
Nekem az lenne a megoldás, ha feltudnám venni a kapcsolatot egy Magyarországi képviselettel, hogy hozzák helyre a hibát, sajnos ilyet nem találtam. A Microsoft szerint ha telepítő lemezt nem kaptam, a gyártó által a BIOS-ban elrejtve lehet a Windows beállításain változtatni, vagy valami ilyesmi. Nekem ez kínai!! A Microsoft tanácsolta, hogy keressek fel egy Toshiba közösségi oldalt, a segítség reményében. Nem tudom, hogy merre tovább?Üdv: Icuka
-
Janou
Topikgazda
válasz Icuka958 #14067 üzenetére
Ezen a gépen egészen biztosan nem lett gyárilag Professional telepítve. Innen kiderül hogy a gyári rendszer a Home Premium azon belül is a 64 bites kiadás. A Microsoft joggal feltételezi hogy nem eredeti, mert nem is az. Ha az lenne lenne az alján egy Professional matrica is ami gondolom nincs.
Ezt a hibát nem kötelességük helyrehozni, mivel ez nem hiba. Egyszerűen más rendszer lett feltéve rá. Szoftverre amúgy garanciát nem adnak.
A Te gépedhez valószínűleg nem kaptál telepítőlemezt mivel recovery partíción van a gyári rendszer. Elvileg ezt úgy lehet visszaállítani, hogy1, Nyomva tartott 0-ás gombbal kapcsolod be vagy
2, Indulás után az F8-at nyomkodva kiválasztod a rendszer javítását, majd a később bejövő ablakon a Toshiba HDD Recoveryt. Ez egy varázsló amivel baromi egyszerűen vissza lehet tenni a gyári rendszert.Biosban lehet amúgy Windows kulcs, de én úgy tudom hogy azt csak a Windows 8, 8.1 és a 10 támogatja. (Secure Boot, key management stb.)
Ha a recovery nem jön be egyik általam leírt módon sem, akkor a legegyszerűbb még mindig az hogy szerezni kell egy OEM Windows 7 Home Premium 64 bites telepítő lemezt és feltelepíteni arról. Majd aktiváláskor beadni neki az alján található kulcsot.
-
Icuka958
újonc
Tisztelt Janou!
Nagyon köszönöm, hogy foglalkozol a témával. A laptopot újonnan vásároltam a miskolci Cora áruházban, ami közben kivonult az országból. Garanciával, tartozékaival, előtelepített programmal.Ezt a típust valóban a Home premiummal dobták a piacra, ahogy ez a Toshiba Magyarország oldalán látható. Ki a fene telepített volna rá Professionalt, ha nem Ők. A hátoldalon hologramos matricán a termékkulcs, Microsoft felirattal, ami Home Premium. Az áruház nem telepít, így kapja a cuccot. A Microsoft készíti a programot amit a Toshiba megvett, és tovább adott nekem tisztességes haszonnal, plusz az általa készített gépet. Nem tudom, hogy ez így van-e, vagy csak én gondolom így. A gyárból-kamionra, majd repülőre, vagy hajóra, és ismét kamionra, és végül megérkezett a miskolci áruházba az én laptopom, aminek nagyon örültem. Örültem, mert valahányszor Rá pillantok, már nem örülök, hanem dühös vagyok. Mindenki azt gondolja, hogy csak trükközöm, de NEM!
Kedves Janou, a 0-ás gomb nyomva tartására nem történik semmi, az F8 -ra nem rendszer javítás, hanem számítógép javítás lehetőség jelenik meg, ami nem kínál Toshiba HDD Recoveryt. Köszi a segítséget!
Üdv: Icuka
-
Janou
Topikgazda
válasz Icuka958 #14070 üzenetére
Akkor ezt valahol valaki áttelepítette. A megoldás szempontjából végülis lényegtelen hogy ki, hol és mikor. A megoldás amit már írtam akkor az lenne hogy:
Letölteni egy Win 7 Home Premium 64 bites telepítőt MSDN-eset és feltelepíteni, majd az alján található kulccsal beaktiválni.
Esetleg szerezni valahonnan egy OEM telepítő lemezt, szintén Win7 Home Premium 64biteset. -
Atomantiii
addikt
Van egy Toshiba U400-as laptop, ami ha kikapcsolt állapotban van, akkor is világít a billentyűzet fölött lévő virtuális billentyűs rész, vagy minek nevezzem szóval a képen a pirossal bekeretezett rész a bekapcsológomb mellett.
Ez mitől lehet, eddig mintha nem világított volna állandóan emlékeim szerint.
-
Atomantiii
addikt
válasz Atomantiii #14073 üzenetére
Közben megoldódott, kivettem az akkut és visszatettem és helyesen működik.
-
Janou
Topikgazda
-
Baga1983
senior tag
Sziasztok! Tudja valaki hogy melyik kombóval lehet Toshiba notebook-on kikapcsolni a képernyőt?
-
konyi79
addikt
Annyit lehet tenni, energiagazdálkodási beállításoknál a képernyő kikapcsolását tétlen módban legrövidebb időre állítod. Így a háttérben tudnak futni dolgok (letöltés, médiaszerver stb)ha nem használod.
-
hcs57
őstag
Van egy kis gondom a Satellite C55-A-1j8 notimmal, nem olvassa a Chip DVD-t. Ez lehet driver gond? Win 8.1 64bit op. rendszer van rajta. A leírás szerint tudnia kellene: Optikai meghajtó 8x DVD+-RW DL drive
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
Janou
Topikgazda
Más lemezeket beolvas windows alól? Ha igen, akkor valószínűleg hibás a chip lemez.
Ha nem akkor lehet registry hiba. Pl. ez
Ebben az utóbbi esetben megnézném hogy be tudok-e bootolni róla. Ha igen, akkor megint csak szoftveres lehet a probléma és windowson belül kell keresni a hibát (vagy rossz a chip dvd).Ha sehol nem működik akkor lehet hardveres a hiba. De ebben az esetben is nézd meg hogy legacy-ban (CSM) legyen a boot, mert találkoztam már olyannal hogy uefiben volt és nem volt hajlandó bootolni DVDről... Na az mondjuk nevetséges volt.
-
bebe159
aktív tag
Sziasztok! Meg szeretném lepni az egyik barátomat szülinapjára +4 giga rammal, de nem tudom, hogy pontosan milyen típus kell bele. Ha lehet ugyanolyat tennék, ami most van benne.
Toshiba Satellite C855-2FG -
bebe159
aktív tag
Köszönöm!
-
törölt tag
Sziasztok!
Szeretném elvinni a gépemet szervizbe. Megjavítani a megrepedt burkolatot, újra pasztáztatni és rendesen kitisztítani.
Valahogy le tudom menteni a hardver azonosítókat, hogy biztos legyek nem vettek ki belőle semmit vagy cseréltek ki másra. Legjobban az i7-es processzort féltem -
Janou
Topikgazda
válasz #65388800 #14099 üzenetére
Szerintem egyszerűbb ha te magad fogod és kitakarítod, újrapasztázod. A megrepedt burkolat helyett meg rendelsz egy másikat.
Vinyónál, optikánál, alsó tálcánál egyszerű dolgod van az egyedi azonosítóval, mert van egy S/N-je. De procin én még ilyet nem láttam és CPU-Z illetve Aida64 sem olvas ki ilyen paramétert a CPU-ból. Legegyszerűbb ha megjelölöd az alkatrészeket valahol alkoholos filcel. Vagy megbízható helyre viszed a géped javíttatni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Politika
- Xbox tulajok OFF topicja
- Automata kávégépek
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Call of Duty: Black Ops 6
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Külpolitika
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest