Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
troviko
senior tag
Sziasztok!
Egy L50-B-1KG-s Satellite-et szeretnék Win 8-ról 10-re frissíteni, lehetőleg Clean Installal. Toshiba honlapja szerint Win10 képes a modell, de nem találtam hozzá Drivert az oldalukon. Win 8-hoz van dögivel.
Ez akkor szerintetek azt jelenti, hogy a Win 10 mindent fel fog automatikusan ismerni??
(Alaplap, hálókártya, hangszórók, stb???)Előre is köszi!
https://www.oldtech.hu/
-
Janou
Topikgazda
válasz troviko #14511 üzenetére
Ez a gép alapból Előtelepített operációs rendszer nélkül került forgalomba. Vettél hozzá Windows 8-at? Ha igen akkor Clean Install-al nem fog menni a dolog elsőre. Először ugyanis meg kell ejtened egy Upgrade-et, majd amikor netkapcsolatot érzékel a a Win 10 beregisztrálja magát a Microsoft szerverén. Ezután már Clean install után is be fogja magát aktiválni automatikusan. Amíg nem csinálod meg az upgrade-et addig nem is fogja magát beaktiválni. Nagy valószínűség szerint felismer mindent. Ha nem akkor rá kell engedni az automatikus keresést (Windows Update). Ami pedig azután marad ahhoz le kell szedni a Win 8-as vagy 7-es drivert és meg kell próbálni azzal.
-
törölt tag
Szia!
Van még egy probléma amire nem tudok rájönni hogy mi lehet a megoldása!Wi-fi bekapcsol,látja a hálózatokat,rámegyek a kiválasztottra,beírom a jelszót és nem enged be!Sem ottohon sem a munkahelyen,sem máshol!A wi-fi működik mert látja a hálózatot,a jelszó jól van beírva és egyszerűen nem csatlakozik,azt írja hibás jelszó!Mi lehet a probléma?Köszönöm! -
troviko
senior tag
-
Janou
Topikgazda
válasz #30112256 #14513 üzenetére
Nem lehet hogy be van kapcsolva a Caps Lock? Esetleg angol nyelvű a billentyűzet és egyes karakterek máshol vannak. Javaslatom az lenne hogy ha tutira jó a jelszó írd be jegyzettömbbe és onnan másold ki. Esetleg ne csak a drivert tedd fel a wifihez hanem a kliens programot is és próbálj meg abban csatlakozni.
-
intensa_man
tag
Nekem sajnos most ugyanezt csinálja egy ősöreg Asus. Ping visszajön, kezdőoldalt megnyitja, de pl a firefox, vagy chrome letöltése hálózati hibára hivatkozva már nem indul el... Én is csak szívok vele...
Valszeg valami driver hiba lesz nála is. Hiányzik valami hotkey vezérlő, vagy ATK, vagy valami hasonló dolog...[ Szerkesztve ]
-
Janou
Topikgazda
válasz intensa_man #14517 üzenetére
Nem lehet hogy valami vírus vagy valami ilyesmi? Csökkentett mód hálózattal indítva működik a net? Ha driver hiba lenne akkor szerintem a ping sem menne.
-
Janou
Topikgazda
válasz #30112256 #14519 üzenetére
Routered nem lehet hisz munkahelyen sem megy. Szintén javasolnék egy csökkentett mód hálózattal indítását és megnézném ott mit csinál. Esetleg cmd rendszergazdaként futtatva írd be: netsh winsock reset
Ha ezek után sem megy, megnézném egy friss windows telepítés után is. -
Janou
Topikgazda
válasz intensa_man #14521 üzenetére
Esetleg cmd rendszergazdaként futtatva írd be: netsh winsock reset
-
zeon.hu
nagyúr
TV Go-t nézném az NB 100-on, de azt írja, hogy "A szolgáltatás csak WebGL folyamatokat támogató videókártyával használható".
Viszont eddig nem volt ilyen gondja, vígan néztem.
Egyébként egy muzeális Mobile Intel(R) 945 express chipset family van benne.
Mit tegyek?#?*@&!
-
Janou
Topikgazda
válasz zeon.hu #14524 üzenetére
Én csak ezt látom:
Firefox on Windows
For WebGL in Firefox on Windows, Windows XP or newer is required. The following minimal driver versions are required: either NVIDIA >= 257.21, or ATI/AMD >= 10.6, or Intel driver versions from September 2010 or newer.Chrome on All Platforms
On all operating systems, WebGL is disabled on:The Intel Mobile 945 Express family of chipsets
NVIDIA GeForce FX Go5200Lehet módosítottak valamit a TV Go oldalon és szükséges hozzá a WebGL.
-
Zadia
senior tag
Sziasztok.
Adott egy Toshiba Satellite C55-A-1H9 noti.
Procit cserélnék benne. A jelenlegi core i3 3110M-et- egy Core i5-3230M-re.
Azt már kiderítettem,hogy cserélhető.Azt szeretném tudni,hogy érezhető lessz e teljesítményben a változás és,hogy a noti hűtőrendszere elbírja-e.A mostani és a kiszemelt is 35W-os TDP-vel rendelkezik.Válaszokat köszönöm.
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok. Adott egy Toshiba gép, amit darabokra szettem, azt mondták tegyem újra az Op-t. Még nem volt soha újra rakva.Aztán mondták a hibákat, ebből tudtam hogy melegedés lesz. Ekkor látom hogy a CPU benti nem indul el, csak el szeretne. Azért újra pasztáztam.Az Op felmegy, de már nem tud felállni mert a melegedéstől lekapcsolja magát.
Kérdezni szeretném ezt a ventit lehet benne cserélni? Ha igen milyenre?
Bocsi a képért teloról vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
Satellite C660D-1H2-ban lehet processzort cserélni? Egy amd 2 magos 1,3ghz-es van benne. Ha igen milyenre lehet cserélni?
-
Janou
Topikgazda
válasz MrChris #14534 üzenetére
Pénzkidobás? Igen, teljes mértékben. Ez a gép soha nem lesz gyors. Valamelyest javítani tudsz rajta egy SSD-vel de csodára ne számíts. Ez a központi egység ami benne van (E300) egy az emberiség elkövetetett merénylettel ér fel. Én eladnám és vennék valami mást.
Amin pedig fellelkesültél: A V140 és a P560 is azonos architektúrára épül (K10), Platform azonos (Danube) és a CPU magok is egyeznek (Champlain). Itt viszont nincs másik sokkal erősebb APU helyette. E450-el ugyanott vagy. -
Janou
Topikgazda
* egy az emberiség ELLEN elkövetetett merénylettel ér fel
-
kóóó
aktív tag
Sziasztok
Lehet nem idetartozik, toroljetek ha nem fer bele, de egy kis segitsegre lenne szuksegem. Van egy Toshiba Satellite L850-18U notebook. Meghalt benne az alaplap azt mondjak a szervizben. Azt szeretnem megkerdezni, hogy nem tudjatok milyen alaplap kellene bele, valahonnan keresnem kellene egy olcsot, mert a szervizben 50-et mondtak ra. A hajam egnek allt egybol
Szoval keresnek olcsobban ha valaki tudna segiteni konkretan mit keressek vagy egy linkel megtudna dobni azert nagyon halas lennek!
Elore is koszonom a segitsege![ Szerkesztve ]
Üdv.: kóóó!
-
Janou
Topikgazda
Szia
El kell hogy keserítselek,de az 50e Ft egy elég méltányos ár egy új alaplapért notebookba. Ennél olcsóbban nem nagyon fogsz találni, de ne nekem legyen igazam. Nekem pl. a C855-be 178e Ft-ot mondtak rá.
De hogy valami használhatót is mondjak: Aviatronic, Laptophardver, Laptopszaki.
-
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Az első hsz-ban ez szerepel:
"Gyári beállítások visszaállítása:
Notebook indítása után közvetlenül az F8 billentyű megnyomásával, majd a Factory Reset opció kiválasztásával aktiválható. Előtte érdemes mindenről mentést készíteni, mert a merevlemez tartalmát teljesen letörli."A problémám az lenne h van egy Toshiba SATELLITE C50-A-19U típusú laptop, melyen előre telepített Win8 volt, majd ez frissítve lett a Win10-re és ezt szeretném újratelepíteni, a fent említett módon ez megtehető olya módon h clean install legyen, tehát minden alap maszlag nélkül? Illetve ez ilyen esetben mit tesz vissza? Win8-at vagy a Win10-et?
Köszi előre is a segítséget!
Matthew 24:42
-
Janou
Topikgazda
válasz @matthew@ #14542 üzenetére
Szia
Egy kicsit majd módosítanom kell az első hsz-en, mert most már a rendszer visszaállítás az F12-vel hozható elő majd ott a HDD Recovery-t kell választani.
Ha Recoveryből állítpd vissza a Windows-t akkor Win 8-ad lesz az összes gyárilag előtelepített programmal. Csak csak simán bebootolsz egy Windows 8-as vagy Windows 10-es telepítőről akkor simán feltelepítheted minden sallang nélkül és a Windows be is fogja magát aktiválni neten keresztül. Csak arra kell figyelned hogy UEFI-s telepítőről bootolj, különben ha legacyról nyomod törölnöd kell az összes partíciót és ha van másik partíciód amin fontos adataid vannak akkor az ugrik. (A GPT lemez miatt) -
AttyVin
aktív tag
Nem tudom, ide illik-e egy akku-probléma.
Lehetséges, hogy a gép (Satellite L855) vagy a töltő "hazavágjon" egymás után két új akkumlátort (vélhetően azonos szériájú, kínai utángyártott)?
A második teljes töltés után már mindkettőnél pont 9 %-ra nőtt az elhasználódás és bizonytalanul, hamar merülnek. (Az első töltés teljesen jó volt.)
Esetleg találkozott valaki ilyesmivel?
Volt néhány notebookom az elmúlt években - utángyártott akkukkal is - de ilyen nem történt még.
Az eredeti gyári kb. 3 évig bírta, nagyjából hiba nélkül. Még most is megy, de ott a kiesés már +30 %-os...
(Persze, ne vegyek kínait - még így sem a legolcsóbb volt - de x éves géphez már a gyári új kicsit húzósabb...)
Köszönettel.
Üdv, Vino
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- ZIDOO médialejátszók
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Okos Otthon / Smart Home
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen SSD-t vegyek?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Politika
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Poco X6 Pro - ötös alá
- További aktív témák...
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest