Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mzso
veterán
Helló!
Az ismert hiba, hogy a Toshiba laptopnak (Satellite L750D (azt hiszem azon belül 16k)) Windows 10-en 2 perc után elmegy a hangja?
Teljesen elnémul a hangszóró, csak újraindítás vagy a hangkártya letiltása újraengedélyezése segít. De mindig csak pár percig van hang. (A jack-en van hang végig)Mit lehet tenni?
[ Szerkesztve ]
-
Janou
Topikgazda
Nem ismert ilyen hiba.
Másik windows alatt van hang végig? Ezközkezelőben mit látsz a hang eszközöknél? High Definition Audio eszköz vagy esetleg valami gyártót ír ki?
Ha másik win alatt jó a hang, akkor csak szoftveres lehet a hiba. Ebben az esetben próbálj meg másik drivert a hangchip gyártójától. Esetleg szedj le drivert Slimdrivers-el vagy Driver Navigatorral. Esetleg ha pl. Win 8 alatt jó megpróbálhatod azzal a driverrel 10 alatt is saját lemezként beadva a drivert. -
mzso
veterán
Gyárilag win7 volt rajta. Azóta upgradelve lett win 10-re.
Drivert próbáltam nézni, de nem találtam hivatalos Conexant driver oldalt. Ami drivert meg felleltem a softpedia-n az meg nem volt újabb mint a windows által betöltött.
Az eredeti driverek nem hinném, hogy meg vannak.Kicsit keresgéltem a neten, de megoldást nem találtam. Valahol azt hiszem firmware hibát emlegettek, bár akkor meg nem tudom miért volt jó win7 alatt.
-
Janou
Topikgazda
Így már mindent értek. Windows 10 upgrade után BÁRMI előfordulhat. Tegyél fel tiszta telepítéssel egy Win 10-et. Az aktiválással nem kell foglalkoznod, mert a Windows meg fogja oldani neten keresztül. Nagy valószínűséggel a beépített windowsos High Definition Audio illesztőprogrammal is tökéletesen működni fog, de fel is teheted a Toshiba honlapjáról leszedhető Win 8.1-es, Win 8-as vagy Win 7-es drivert is. Tuti az upgrade a baj.
-
dada0
újonc
HELLÓ ALL!! nekem olyan problémám van hogy van egy thosiba c660-2ml típusú laptop! az a gáz vele hogy sem a hdd-t sem a dvd/írot nem akarja fel ismerni+a hűtő ventilátor sem pörög!! a hdd/dvd olvasó/író és a hűtő ventilátor is muxik teszteltem!! de a laptopban nem akar életre kelni:s olyan mint mikor nem kap áramot. bios muxik pls help
-
dada0
újonc
Load Default Settings próbáltam de semmi! a BIOS frissítést meg nem tudom el végezni mivel sem a hdd sem a dvd olvasót nem ismeri fel de viszont usb-t fel ismeri söt a telepítő is el indult csak nincs ismert merevlemez, ugy hogy a bios frissítést egyenlőre nem tudom el végezni :s vagy lehet más módon is?
-
kóóó
aktív tag
Sziasztok.Szükségem lenne a segítségtekre.
Arról lenne szó, hogy csináltam egy pendrive telepítőt, újraraktam a gépet win7 pro lett.
De eltűnt az összes driver, vagyis semmi beállítás nincs int előtte,nemlátja a 2GB videókártyát stb. a hangerő gombra se egyik másik gombra nem reagál.
Nem lát wifi hálózatot sem, már szétb@.z az ideg.
Egy toshiba l850-18u pskdne laptopról lenne szó.
Nem tudom, lehet biosban állítottam el valamit, passz...Üdv.: kóóó!
-
Janou
Topikgazda
-
Janou
Topikgazda
A dátumnál az van hogy "A feltöltés később történt, mint:"
Ha ide beállítod a mai dátumot esélyes hogy nincs találat. Úgy töltsd ki ahogy linkeltem fentebb. Win 7 x64?
Amúgy amik kellenek: Bluetooth filter driver, Bluetooth stack, Card reader controller, chipset, display driver ( ha van benne külön vga akkor mindkettő), hdmi audio, hdd/ssd alert utility, lan driver, management engine interface, rapid storage, sound driver, touchpad driver, Value added package, Wireless lan driver.
Én ezeket szoktam feltenni.
[ Szerkesztve ]
-
Lacuss20
senior tag
Sziasztok! Kaptam ajándékba egy toshi c660 1-uz gépet. Kicsit fel szeretném turbózni a gyári specifikációt. Sajnos új vinyó is kell bele. Viszont nem tudom megéri e foglalkozni vele kb egy tizes a winchester, de szeretnék maxmemóriára bővíteni (2x2gb). A gond itt kezdődik. T3500 proci van benne és gl40 es a chipset ha jól néztem utána. Viszont 800mhz es ddr3 ramot sehol se találok, használtan-újonnan se. Az lenne a kérdésem,hogy 1066 os ramot vissza butitaná e agép és menne zökkenőmentesen? Ahhoz azért hozzá lehet jutni itt ph-n is. Köszi elöre is aválaszt!
[ Szerkesztve ]
Élj úgy ahogy szeretnél, ne úgy ahogy mások elvárják.
-
kolbasz30
újonc
Sziasztok!
Nekem van egy Toshiba Tecra M9-esem, ami bekapcsolás után kikapcsolja a háttérvilágítást.
Utanna néztem a dolgoknak és arra jutottam, hogy ki kell cserélni az invertert. Ez meg is történt, de a probléma maradt! Külső monitorról gyönyörűen üzemel, de a sajátját világítás nélkül működteti. Az FN+F5 gombok nyomkodásával 1-1 mp-re felvilan, de ennyi! Ha valakinek van ötlete mi lehet a hiba, kérem jelezze!
Nem szeretném kidobni, gyorsabb mint némelyik mai utódja! -
Janou
Topikgazda
válasz kolbasz30 #14585 üzenetére
A tipp nem volt rossz, de sajnos több dolog is lehet amiért sötét a kép.
1, Inverter. Ezt ugyebár kipróbáltad, de nem javult meg.
2, A kijelzőnek ment el a háttérvilágítása. Ilyenkor a kijelző csere segít.
3, Szalagkábel. Nem túl gyakori, de kipróbálhatod hogy ha mozgatod a kijelzőt bevillan-e. Ha nem akkor nagy valószínűséggel kizárhatod.
4, Vga chip hiba. Belefutottam már párszor ilyenbe, hogy sötét volt a kép és végül a vga chip volt a hibás. Ezt szintén meg lehet csináltatni.
Elsőre én megpróbálnám egy másik kijelzővel, ha az nem segít akkor pedig bevinném szervizbe. Nyilván nem márkaszervizre gondoltam, mert ott csak alaplapcserével javítják az ilyen hibákat.
-
Lacuss20
senior tag
Műkszik a laptop a 1066 al
-
SteveJobs
őstag
Winchester külső takarót keresek Toshiba satellite l300-hoz.
Tudnátok valami tanácsot adni merre keressem.
Köszönöm!![ Szerkesztve ]
-
Lacuss20
senior tag
Nos mivel már kellően fel van okosítva a gép a 4gb memória, plusz egy wd black scorpion vinyóval így gondoltam teszek bele a kis t3500 helyett egy t9700-at ami meg is hajtja ezt a szép kis rendszert és integrált vga-t, úgy tűnik bár nem egy bivaly az integrált vga de mégis 1.6gb rendszer memória plusz a saját 128 és mindehhez a rendszer folyamatok egy kisebb játék mellett soknak tűnik a procinak. Bontáskor valami különösebbről kell tudni ennél a szériánál? Hővezető pasztát vagy egyéb megoldást használnak a procihoz?
-
Lacuss20
senior tag
Szétszedés üsszerakás nem okozott gondot. Ellenben nem ad képet elsőre pár mp után leáll másodikra nem áll le de nincs kép :/. Foglalatba bele ment. Ugyanaz a proci család T xxxx t3500 helyett t9600 csak kicsit erősebb. Most vissza teszem a régit megprobálok eg ybios frissitést hátha az segít.
-
Anubis_9
őstag
Sziasztok! A laptopos topicban írtam erről a problémámról. Érkezett olyan válasz, hogy márpedig van benne 2032-es elem, ennek ellenére YT-os videókat (pl.) böngészve nem találok benne. Csak akkor szedném szét, ha valóban van benne ilyen elem. Létezik, hogy nincs 2032-es elem az alaplapon? Köszi!
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
Anubis_9
őstag
Tényleg, akkor nem csak az én problémám ez. Felvetődik a kérdés, hogy ha valakinek az aksija nullára lemerül, akkor is úgy fog következő alkalomra indulni a laptop, hogy be kell állítani a dátumot és az időt (mivel nincs bent elem, ami tárolná ezeket az infókat)?
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
Janou
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest