Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
laceszgamer
addikt
válasz MasterDeeJay #18500 üzenetére
Morrowind?
Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!
-
woryz
senior tag
válasz MasterDeeJay #18500 üzenetére
Én nem használok fast travelt, csak a szekereket
-
swado
tag
Hali!
A Steam Summer Sale-el beszereztem a Skyrim-et. Ajánlott ezekkel a RealVision modokkal szorakozni, vagy igazából alap verzió is épp elég szép?
Folding@Hungary (Team Number: 43299) http://folding.stanford.edu
-
laceszgamer
addikt
válasz Tirexi #18504 üzenetére
Mondjuk alaphelyzetben sem nevezhető ronda játéknak, bár szerintem Skyrimnél nagyon kevesen nézték fő szempontból a grafikát. Oblivionnál emlékszem ott még nem volt semmi akkoriban, ahogy kinézett.
Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!
-
Tirexi
addikt
válasz laceszgamer #18505 üzenetére
Júj az Oblivion-i idők szépek voltak.
Olyan gépem volt még akkor ami LOW-on is alig vitte a játékot 1280x1024-be.Aztán a jó géppel már leesett az állam.
A Skyrim meg ha tényleg szépen fel van modolva akkor 10x-er ráver az Oblivion ENB-re. IPS monitorral eszméletlen látvány.
-
addikt
A képen természetesen nem csak az ENB hatása látható.
Nézd meg hogy az alap hogy tetszik, meg minden ENB-hez van videó is. Ha megtetszik valamelyik, tedd föl, nézd meg a saját játékodban, de drasztikus fps-csökkenésre készülj.
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
Chapel
addikt
válasz Redcaster #18465 üzenetére
A nagyfelbontású textúra packokat rakd először, utána jöhet a többi, de figyelj (ha workshop mod-ot használsz), hogy nézd meg mi mivel fut együtt és az olyan dolgok amiknek van 1-2-3 részük, azokat ált. sorrendben kell telepíteni.
Nálam ezek futnak, ha a ws-ben rájuk keresel névre kidobja őket.
Splash of Rain
Towns and Villages Enhanced - Riverwood
Sounds of Skyrim - The Dungeons
Sounds of Skyrim - Civilization
Alternative lighting 2
Sounds of Skyrim - The Wilds
4k Dark Gritty Mountains
Real Rain Extended
Milky Way Galaxy Texture v1.2
Chewiemuse's Dense Grass
Real Glaciers
Beautiful Whiterun
Realistic Water Two
Dynamic Fires
Better Towns Textures
Faster Vanilla Horses
Immersive Saturation Boost
Dense Vegetation
Water And Terrain Enhancement Redux
Deadly Spell Impacts
More Rain
Vibrant Auroras
Enhanced Distant Terrain
Better Embers
Enhanced Blood Textures 3.5d
HD Plants + Herbs
Lush Grass
Deeper Snow (More Snow)
HQ snow texture
Better Dynamic Snow
Realistic Ragdolls and Force[ Szerkesztve ]
Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
Tirexi
addikt
válasz Chapel #18510 üzenetére
Az én tapasztalatom az, hogy nem érdemes felrakni túl sok textúra mod-ot mert megzabálják a VRAM-ot és a játék elkezd szaggatni. Én is így jártam és az egészet rakhattam újra mert játszhatatlan lett a game.
Nekem egyedül az Official van fent meg pár kisebb módosított textúra ami egy egy moddal jár együtt.
Így is megeszi a játék kb 2 perc alatt a 3GB VRAM-omat és itt ott elég kemény FPS droppok vannak még SLI-vel is.
Előbb az Official-t ajánlom aztán jöhet egy ENB. Majd ha így sem tetszik jöhet a többi.
-
Chapel
addikt
válasz Tirexi #18511 üzenetére
Akkor nálam szerencsés a dolog, mert 2,5Gb fölé sose ment, grafikai buggal pedig nem igen találkoztam.
Most váltok vga-t, majd lehet kipróbálom azokat is.Megnéztem a "The Real Skyrim" videót, nekem kb. így néz ki, egy picit kevésbé szaturált színekkel.
A képek alapján viszont ez még régebbi, mint a mostani verziód, nem?
[ Szerkesztve ]
-
balint107
aktív tag
válasz Tirexi #18511 üzenetére
Nekem a Real Vision Enb teljesítmény verzió van fent, meg egy rakatnyi textúra (amiket ajánl az enb az csak az alap, annál sokkal több is fent van) Egy csomó időjárás mod is, amiből a legjobb az egyik legújabb "pure weather" összesen vagy 160 mod, aminek a nagy része valamilyen látvány elemet módosít, persze nem egyedül hoztam össze az egészet, de kivettem belőle én is bőven a részem. Komoly kifagyások és kilépések addig voltak leginkább még nem figyeltem oda a modok sorrendjére. A játék brutálisan néz ki szerintem, kicsit más mint a minta videok, de rosszabbnak semmiképp sem nevezhető. Átlagban 30-35 Fps simán megvan, bár néha eléggé be tud laggolni (bizonyos falvakban pl) Nem full HD-ben, de a gépem egy ilyen mindössze:
Alaplap:
GIGABYTE GA-F2A88XM-D3HProcesszor
AMD X4 A10-6800(K) FM2 4,1GHz BOX Black EditionKingston 8 GB ram 1600-as
Gigabyte GTX 660 Oc 2 GB.
Szóval valamivel nagyon fölöslegesen terhelitek a gépet szerintem, ha ilyen rosszul megy.
üdv!
-
Tirexi
addikt
válasz Chapel #18512 üzenetére
Az előbb toltam 35 perc Skyrim-et mert videót vettem fel és hát 2880MB-ot evett meg AB szerint. De ez feljebb szokott menni.
Igen azóta ENB-et cseréltem és most már sokkal szebb a game. Hamarosan felrakom majd a videót és ott megnézheted milyen jelenleg.
(#18513) balint107:
Hát nekem két 780-al is éppen csak meg van néhol a 60FPS külső helyeken.
Pedig mind2 VGA 99%-on tép.Ha kikapcsolom az ENB-et akkor 150FPS+ lesz.
[ Szerkesztve ]
-
balint107
aktív tag
Egyébként a Sweet FX lehet fölöslegesen lassít a gépen. A látvány különbséget meg lehetne pótolni egy frankó időjárás moddal (ami semmit nem vett le a teljesítményből, de kétszer olyan jól fest mint előtte) Én legalább is ezt csináltam. SweetFX-et biztos nem bírna a gépem...
-
Tirexi
addikt
válasz balint107 #18520 üzenetére
A SweetFX szinte semmit nem vesz le. Csak akkor ha AA-t beállítasz neki. Én FXAA-t használok.
A SweetFX-el is el lehet lenni jó pár órát mire kitapasztalod, hogy melyik beállítás mit változtat a játékon. Lehet akár mese szerű fekete oldal sötétedést vagy mit is berakni meg mozi csíkokat is alulra és felülre.
Elég sokrétű. Én igazából kép élesítésre használom mert az ENB-en nem lehet jobban feltornászni vagy legalább is nem jöttem rá hogy az effect.txt-n kívül hol van még élesség állítás.Pár képet csináltam random helyeken:
[link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link]PH-ra nem töltöm fel mert rontja a minőséget és a felbontást.
A kép 21:9-es azért ilyen széles.Amúgy egy helyszínről akár 10 képet is lehetne csinálni különböző napszakokban meg időjárásnál.
[ Szerkesztve ]
-
balint107
aktív tag
válasz Tirexi #18521 üzenetére
Megnéztem a linkelt képeket. Nagyon jól fest Meg a magas felbontás önmagában is sokkal jobban megteszi a hatását. Ez a homályosság dolog viszont nagyon érdekes. Fogalmam sincs mitől lehet, mert nekem épp az volt a bajom, hogy iszonyatosan nagy messzeségig éles volt a kép, és ronda volt tőle, ahogy rajzolódni kezdett minden a környezeti elemektől az árnyékokig, és részben ezt is orvosolta az új időjárás mod. Ami végre lehomályosított egy kicsit mindent a távolban. De még messze nincs így sem ennyi köd effektem, mint itt a hegyek körül. Persze értve ezt a napos vagy felhős időre nem a rendes mindent lefedő ködös időre. Ezt én az Enb típusok különbségének tudtam be, bár lehet nincs köze hozzá valójában. Annyi biztos, hogy jól néz ki nagyon, meg szerintem az enyém sem olyan rossz, viszont mindkettő máshogy néz ki jól .. Az enyémnek a Real vision "kollekció" az alapja, de azóta már annyi plusz modot kapott az ajánlott modok mellett, hogy már egészen más képet fest, mint a mintaanyag. De igazából jól van így. Ez a szép az egészben, hogy teljesen egyedire lehet modolni a játékot olyanra, ami csak neked van meg pontosan, és ezáltal teljesen egyedi lesz
Lehet, ha lesz kedvem csinálok egy összeállítás a legjobb képekből és belinkelem majd, hátha érdekel majd még valakit ...Bár sajna a fotók már önmagukban sem adják vissza az eredeti látványt :S
[ Szerkesztve ]
-
Tirexi
addikt
-
kislaki92
senior tag
[ Szerkesztve ]
ha lelősz egy embert a seregből szemétláda vagy, ha egy sötét bőrűt lősz le a Közel-Keletről,hőssé válsz, sikolyok melyet országod okoz,füledig sosem érnek el...
-
Televan74
nagyúr
Én most a Seasons of Skyrim ENB -et próbáltam ki, nekem teszik.Teljesen más a játék tőle(hangulatban).
[ Szerkesztve ]
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
Skyhunter
őstag
Következő problémába botlottam. Elvettem Ysolda-t. Felajánlottam neki hogy költözzünk a Breezehome-ba. Mondta, hogy mire visszatérek, berendezi. Eddig rendben volt. Közben feltettem egy Breezehome Secret Room modot, kipróbáltam, nem tetszett, leszedtem. Most az van, hogy Ysolda a helyén van, de a jóistennek nem akar boltot nyitni, nem is lehet ilyen párbeszédet folytatni vele, magától meg nem indul meg a vegyeskereskedése.....meg lehet ezt oldani vhogy?
-
Zolás
addikt
válasz Skyhunter #18531 üzenetére
Rákattintasz a karakterre, disable, karakter eltűnik, enable, karakter visszatér. Ha valami parancs beakadt akkor az így helyreáll, kb resetelted a karaktert. Disable után ne kattints vagy nehezen hozod vissza a karaktert.
Természetesen konzolba írod a parancsot. Előfordul hogy az alaphelyén lesz a karakter, mivel elvetted a házba respawnol, lehet hogy a hátad mögött, stb.[ Szerkesztve ]
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
addikt
válasz Skyhunter #18531 üzenetére
Megpróbálhatsz újra házasodni elválás nélkül is. Nézd meg mit szól ehhez Riftenben a pap.
Több ötletem nem nagyon van, ilyen modos bekavarást nem hiszem hogy konzolparancsokkal meg lehet oldani, de megpróbálhatod az enable/disable kombót is, hátha bejön.Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
Tirexi
addikt
válasz genndy #18537 üzenetére
Erről csinálhatnék most egy videót mert ha hiszed ha nem én is rá kattintok és ki is írja a nevét az NPC-nek.
A lovamat akartam eltüntetni mert belelógott a képbe amit akartam csinálni.
Console előhoz Tirexi rákattint a lóra és kiírja, hogy "Horse". (ez a mod mindent kiír az aktuálisan kiválasztott dologról)
Beírom, hogy Disable és nem történik semmi sem. A ló megy tovább.De volt ilyen már egy Riverwood-i őrnél is. Kiírja azt, hogy "Whiterun Guard" és Disable és semmi. Megy tovább.
Szal Genndy. Ahány gép/játék/mod annyiféle hiba lehetőség ezt jegyezd meg a PC iparban.
-
Skyhunter
őstag
válasz Skyhunter #18536 üzenetére
Most már működik az enabled/disabled. Viszont Izoldán semmi sem segít, sem a konzolparancs, sem a régi mod újra feltevése/leszedése. Nagy baj nincs, nem lesz vegyeskereskedés, a hiányzót bepótolom vegyészettel, a potiknak jó ára van.
lvl26 vok legendaryn, de vannak olyan "sima" ellenfelek is, akinek a leverése komolyan megizzaszt. (pl 2 bandit marauder).
[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
válasz Tirexi #18488 üzenetére
Felraktam, nálam is jó, gyors pár kérdés...
A DoF alapból nekem túl erős, túlságosan elmossa a háttérben a hegyeket és az erdőt, lejjebb lehet vinni valahogy? Találtam egy beállítást, ami szerintem az, leraktam Low-ra, de nem igen változott.
A másik, érdemes amit lehet felrakni Very High-ra? Mert sem fps-ben, sem minőségben nem vettem észre változást.
Whiterun belvárosa:
1920x1080 50-60 fps között
2560x1440 30-40 fps között mozog, itt elég nagy a különbség.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
balint107
aktív tag
válasz keIdor #18541 üzenetére
Szerintem a DOF-ot kapcsold ki a fenébe, engem csak idegesített, és a gép is csak lassabb lett tőle. Mikor a karakter formázás van az elején, nem láttam tőle a karaktert, mert belehomályosított :S Shift+Enter menübe lehet megtalálni...
Egyedüli haszna, ha a karaktert fotózod, akkor mutatós, ha homályos a háttér, de egyébként semmi értelme.. -
Tirexi
addikt
válasz keIdor #18541 üzenetére
Igaza van az előttem szólónak. A DOF fényképezéskor jó csak amúgy meg megzabálja a gépet és nem látni tőle rendesen a játékot néhol.
Amiket te állítottál az a minősége az effektnek.
A DOF erősséget egyedül az "enbeffectprepass.fx" fájlban lehet állítani. De eléggé bonyolult. Főleg azért mert be kell lépkedned a játékba, hogy lásd mit változtattál.
Én nem rég azt változtattam rajta, hogy ne élesítse a képet ha valamire ráfókuszál. -
addikt
válasz Tirexi #18543 üzenetére
Szerintem ENB-nél működik a játék közbeni átírkálás is (tehát elég az Alt+Tab, nem kell elindítani/kilépkedni). Frissíteni lehet játék közben is ez tuti, szerintem direkt ilyenre van, és akkor újratölti magának a fájlokat.
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
steven84
tag
Sziasztok!
Fel szeretném telepíteni a magyarítást de nem engedi telepíteni mert azt írja ki hogy telepítsem a legfisseb javítást.
Az exe részleteiben hibásan írja ki a játék verzióját: 1.9.32.0
holott a játékon belül a helyes verziót tünteti fel: 1.9.32.0.8A játékom eredeti Steam-es.
Nem találtam megoldást a problémára a magyarosítás oldalán sem, van néhány ember akinek ugyan ez a baja de nem lehet tudni mi a megoldás.
Próbáltam mindent: reinstall, admiisztrátorként futtatni stb...
[ Szerkesztve ]
-
laceszgamer
addikt
válasz steven84 #18546 üzenetére
Hát ha a játék reinstall se segített akkor már elég érdekes a helyzet.
A verziószám tuti okés, direkt rálestem nekem is hasonlóan írja ki. Legtöbb amit tenni lehet szerintem egy e-mail a fordítóknak.Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!
-
Chapel
addikt
válasz Tirexi #18549 üzenetére
Gyönyörű, ez a ködös hangulat a fák, minden szép. Mondjuk ez a kari nekem kicsit sok, már mint, ha egy 16 éves fiú csinálja akkor ok...
Egy valami fura, a víz, azon belül a kis patakok, mintha műanyag lenne, vagy öblítőVan még hova fejlődnöm ahogy látom, durva fegyvereid vannak meg a L. sárkány se rossz...jó tudni, hogy még sok órám lesz benne.
Meg kéne már vennem a két kieget....
btw: Faja az intro
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest