Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tirexi
addikt
-
aftercooler
aktív tag
Hali!!
Megint lenne egy kérdésem (bocsi,hogy ilyeneket kérdezek,de még kezdő vagyok) .
Én a nexus modmanagert használom a modok berakásához,de van a steamen a workshop, ahol fel lehet iratkozni modok használatára. Szóval egyszerre működik a kettő? A nexus MM és a workshop elemek?
Mert ha SkyrimLauncher-el indítom a játékot ugye akkor szinkronizál és gondolom akkor tölti be a modokat is.
De ha Skyrim (SKSE)-vel, vagy az SKSE loaderrel indítom akkor is használja nexus és a workshop által kiválasztott modokat?
Még egy kérdés: A steamos The Elder Scrolls V: Skyrim - Legendary Edition (ezt vettem meg) alapból tartalmazza a hd textúrákat? (high res texturepack.esp....), mert nem látom a managerben.Nincs valami erős gépem VGA ügyileg (GTX 650 Oc 2GB),ebből kéne kihoznom valami szép kis látványt nagy fps esések nélkül.
Most ezek a modok voltak fent, de újratelepítettem és kéne keresnem valami jobb látvány modot.
Ez a Skyrim HD - 2K Textures jobb mint az alap?
Hát ennyi lenne most, köszi a válasszokat!!
-
addikt
válasz aftercooler #18656 üzenetére
Működik együtt a Nexus és a Workshop. Modok ütközésére persze ugyanúgy figyelni kell.
Workshopot asszem csak Launcherezésnél frissíti. Tehát új modnál azt kell elindítanod, megvárni amíg szinkronizál, aztán utána mehet az SKSE.
Nem tartalmazza a HD-t, de ingyenesen letölthető. DLC-k között ott van az áruházban. Meg ha nincsenek ott az .esp-k, akkor nincs fönt.
2K jobb, mert nagyobb felbontású. Emiatt viszont gépigényesebb, és többször lehet fagyás (mert valószínűbb hogy kifut a memóriából és akkor crash).Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
Tirexi
addikt
válasz aftercooler #18656 üzenetére
1) Én letöröltem a Launcher.exe-t mert állandóan bepipálgatott olyan modokat is ami a NMM-ben már ki volt véve. Nekem csak összekuszálta a játékot.
De sajna igaz, hogy a Workshop-os modokhoz meg elengedhetetlen a használata.2) SKSE-val kell indítani mindig a játékot ha azt akarod, hogy minden berakott mod rendesen működjön. Ez vonatkozik a Workshop-os cuccokra is.
3) A DLC-knél elvileg mutatnia kell a HD pakkot. Kattints rá és nézd meg hogy mit csinál. Letölti-e avagy a játékot indítja.
4) A 2K textures elvileg jobb de több VRAM-ot is eszik. Én csak megszívtam vele pedig 3GB VRAM-om van. Azóta az alap HD pakkot használom csak és mérséklődtek a beakadások.
5) Ahhoz a VGA-hoz ezt ajánlom: [link]
Vagy valami Performance ENB-et.(#18657) genndy:
Ez nem igaz, Genndy te sohasem alszol?[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Tirexi #18658 üzenetére
1) plugins.txt-ről mindig legyen másolat (írásvédetté is lehetne tenni, de akkor meg a Workshopos modokat nem tudja rendesen telepíteni). Sajnos a Launcher tényleg bekavarhat, én sem szeretem.
Nem szoktam, az is csak a fontos dolgoktól veszi el az időt
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
Tirexi
addikt
válasz genndy #18660 üzenetére
Amúgy sztem Workshop-ban nem igen van olyan mod ami Nexus-on ne lenne. Azért nem is használom már egy ideje.
Vagy az egyik vagy a másik én így vagyok ezzel.Csak speckó modoknál használtam Work-ot amikor videót csináltam belőlük.
Akkor már ketten vagyunk akik így gondolkodunk az alvásról.
-
törölt tag
Sziasztok! Nálam is felmerült ez a magyarítás okozta bug, a steames Legendary Editionnál. Az első sárkányos küldit át tudtam úgy ugrani, hogy kikapcsoltam a DLC-ket. Utána visszakapcsoltam ezeket és úgy játszottam tovább. De 1-2 vámpírt már le kellett csapnom, igaz a Dawnguard küldit még nem kezdtem el. Most jönne majd a következő főküldi, a szürkeszakállas, eddig a mellékküldiket csináltam. Szóval a kérdésem, érdemes e a DLC-kel tovább nyomnom, vagy kapcsoljam ki ezeket (és ekkor pár dolgot elveszthetek). Van már házam is Fehérvágtán.
Ami fent van, a következő: steames Skyrim Legendary Edition (alapjáték + Dawnguard, Heartfire, Dragnborn DLC), Unofficial Skyrim Patch és az a progi, amelyet a magyarosítás felrakott. Ez utóbbi kettő a magyarosításban volt. Szóval csak az Skyrim LE és a magyarosítás van feltelepíve.Előre is köszi a segítséget!
Ja, és a Morrowind-es oldalon a GYIK-et elolvastam
-
Tirexi
addikt
válasz #73540608 #18663 üzenetére
Nekem mindig fent volt az összes DLC és a magyarítással újrakezdett játék is tökéletes volt.
A javaslatom annyi, hogy akkor kapcsold csak ki a DLC-ket ha valami hibába ütközöl.De amúgy van olyan mod is ha vámpír vagy sárkány támadás van akkor az emberek bemenekülnek a házaikba.
-
balint107
aktív tag
válasz Tirexi #18666 üzenetére
A Fullos Real Vision (főleg az újabb) videok után, nekem a modolást bemutató Skyrimed tetszik a legjobban. Szerintem nagyon jól néz ki, olyan mint egy festmény. Legalább is,ami a videoból átjön, azon a tavas helyen. Csak azt az ajánlott néhány modot telepítetted hozzá, és az ENB-et a sweetFX-el?
a tera barrel és a többi tera kódját sikerült előhoznom (nem is értem korábban miért nem, pedig már mindenhogy beírtam a Help-et előtte is)
Viszont most meg ott akadtam el, hogy nem tudom letenni a "csomagot" a player.additem "kód" 1-el vagy a player.pleaceatme "kód" 1-el nem csinál semmit. Rosszul írom be, vagy nem ezekkel kell letenni?
-
Tirexi
addikt
válasz balint107 #18667 üzenetére
Igen én mindig azokat a modokat használom az ENB-ekhez amit ajánl a készítő. Így elvileg úgy kell kinéznie mint nála.
A kódokat így lehet használni:
player.additem XXXXXXXX 1
vagy
player.placeatme XXXXXXXA másodikhoz amivel a hordót le tudod rakni nem kell semmit sem írni csak akkor ha többet akarsz az adott cuccból.
[ Szerkesztve ]
-
balint107
aktív tag
válasz Tirexi #18668 üzenetére
Sikerült Azt hittem kell az 1-es is. Meg próbáltam időzőjellel ID-t utána írni előtte, de sehogy nem volt jó
Viszont már annyira tele voltam, hogy 1-2 cucctól is belassult volna a karakterem. (ha túl sok dolog van nála nem bír futni) ezt lehet valahol növelni, hogy mennyi felszerelést bírjon el?
[ Szerkesztve ]
-
Televan74
nagyúr
Meg van rá mod is. 10x,25x,100x lehet felrakni.Tudom nem tisztességes a dolog, de ha már ott van miért ne használjuk.
Remélem a következő The Elder Scrolls rész már úgy fog kinézni, mint most a Skyrim embel és módokkal.
Ha jól tudom egy csomó küldit a unoffiicial patch miatt nem lehet végigcsinálni?(#18672) Tirexi Mondjuk én pár küldinél jártam úgy,hogy nem tudtam leadni,vagy a küldetés tárgy sehol sincs, főként az egyebek küldik között van találkoztam jó párral.
Pl. A pennát hiába találom meg nem tudtam oda adni Mavennek.
Az egyik ork táborban felvettem egy küldit hogy találjak meg egy kesztyűt, hát nem találtam meg.
Pedig ha elakadok szoktam nézni a küldetéses videókat a youtubeon.[ Szerkesztve ]
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
-
addikt
válasz Televan74 #18671 üzenetére
Ha a következő TES kijön még prev-genre is, akkor ne számíts sok változásra.
Ha már csak nextgenre csinálják meg, akkor várható hogy rámennek a látványra is.Unoff.patchek inkább segítenek, hogy minden küldi megcsinálható legyen. Én a 250 óra alatt egybe futottam bele: nem jött a DB-s levél. Az összes többi megoldható volt (és nagyon komolyan vettem, listából dolgoztam hogy minden lehetséges mellékküldi meglegyen).
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz CJ4567 #18674 üzenetére
Magyarítás lényegében ugyanaz mindkettő, ugyanazokat a fájlokat cseréli, minimális eltérés van köztük szövegben, de technikailag ugyanazok.
Nem, hanem amit az Arentino-gyilkosság után kapsz ("Tudjuk.") Azzal nem jött a futár, de konzolból megoldottam (aztán meg kiirtottam a rohadt orvgyilkosokat )
-
balint107
aktív tag
válasz Tirexi #18670 üzenetére
Hát igen nekem még csak 15-ös a karim, ami főként annak köszönhető, hogy a fő küldetés szálat vittem leginkább, és hogy állandóan gyors utaztam, hogy elkerüljem pl a banditáknál rendszeresen előforduló kilépéseket, mikor még rossz volt a mod sorrend :S.. Na nem baj, majd behozom a szintlemaradást most már
Sok páncél meg olyan, hogy majdnem jók .. Mindegyiken van valami elem, amit én elhagytam volna. ..Láttam erről videot, hogy képszerkesztőben módosítottál páncélon, lehet valamikor megnézem azt, hogy tudnék-e ez ügyben tenni valamit.Illetve egy bővebb SG hair pakkot honnan lehetne beszerezni? nekem csak a 120-as van meg, és pont a bővebb változatban lenne egy csomó hajtípus, ami tetszene. (néztem róla korábban videot) A 120-asat is alig találtam meg, valami orosz oldalról böngésztem ki. Azt hiszem van 220 és 268 is, az utóbbi lenne igazán jó ...Az apachit használtam már előtte. Abba se a haj típusok nem tetszettek igazán, és a minősége sem volt olyan jó mint az SG-nek..
-
Tirexi
addikt
Ilyen az amikor a karakterem beszabadul egy faluba: [link]
-
creedszl
aktív tag
Szakemberek az lenne a kérdésem hogy mi a sorrend?:
SKSE
Boss
Nexus modok
EnbEzeket milyen sorrendben kell aktiválni?
Össze akarok rakni megint egy pofás kis Skyrimet magamnak mert az előző sajna elveszett és már nem emlékszem a részletekreHulligaaan
-
-
addikt
válasz albert8 #18686 üzenetére
A "Recommended" csak "ajánlott"-at jelöl, nem kötelezőt. Ha azt akarod hogy úgy nézzen ki mint a videókon, akkor föl kell rakni.
creedszl: mindegy. Bármilyen mod úgyis felülbírálja. Rakd föl elsőnek.
-
creedszl
aktív tag
skyrimpref.ini-ben miket érdemes átírni?nagyobb látótávolságért pl?van más ini is amibe érdemes belepiszkálni?
Hulligaaan
-
balint107
aktív tag
válasz creedszl #18688 üzenetére
Külön lehet átírni a fa látótávolságot, a fű látótávolságot, az árnyék látótávolságot (ekkor még nagyobb érték kell mert még kockásabb lesz)
Illetve Skyrim.ini van az uGridsToLoad=(5) Öt az alap de nem írja. Ha beírod 9-re az már egész szép látótávolság az egyéb környezeti elemekre, és szép sebességcsökkenés is...
Elvileg ez a kiegészítője uExteriorCellBuffer=36uGridsToLoad=5
uExteriorCellBuffer=36uGridsToLoad=7
uExteriorCellBuffer=64De jobban jársz, ha leszedsz valami HD terrain-t
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Belefutottam egy bugba, Fehérvágtán megvan a házam, a gyerekszoba és az alkímiai labor kivételével be van rendezve, de a sárkánytömlöcben hiába venném meg valamelyiket, kifizetem, de hűlt helye, amikor hazamegyek... Így meg örökbe se tudom fogadni a gyerkőcöt Ez tényleg egy bug? Esetleg valami javítás van rá? Később más helyen tudok gyerekszobát berendezni, vagy csak a saját felépített házamban lehet majd?
A steames LE van meg, fent van a magyarosítás + az unoffi patchek és a no vampires attack mod...Előre is köszi a segítséget!
-
-
CJ4567
nagyúr
Ez a Nexus Mod Manager nagyon jó cucc, rákattintok hogy NNM download, és letölti és feltelepíti
Más: Ez a Tera Armor van-e férfi karakterre, és nehéz vagy könnyű páncél?No Sana No Life
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs