Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Mr Dini #4949 üzenetére
Egyrészt azért, mert az utóbbi időben Tamás aktivitása sajnos .....
De, leginkább azért, mert Tamás mindíg is mereven elzárkózott a "kiskapus" megoldások beépítésétől. Te viszont remekül tudod nyitogatni az ilyen kiskapukat. Androidon (Linuxon) pedig gyakori, hogy egyszerűbb egy problémát megkerülni, mint megoldani. -
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!
Azt hogyan tudnám megoldani hogy egy már lefutatott Taskot újra lefuttasson a Tasker egy bizonyos időt megadva.A Task két részre van bontva,if-el.
Linkelem majd hamarosan mire gondolok. -
Bozek
nagyúr
válasz aprokaroka87 #4954 üzenetére
Ott van a Task - Perform Task. Még paraméterezhető is, mintha egy függvényt vagy eljárást írnál.
-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Gondoltam ismétlésképp újrakreálom az elveszett PowerAMP zenecím és előadó kiíróm. Szerencsém van, mert szinte minden megmaradt, nem kellett egyszer sem Googliznom!
Viszont picit felokosítottam, hogy pl ellenőrizze, hogy van-e fönt PowerAMP. Ehhez az ellenőrzéshez pedig csak taskeres List Apps-ot tudtam használni, full JS módszert nem találtam rá... Nektek van valami tippetek, hogy hogy lehetne máshog, megoldani?
Ja és ha valakinek megtetszik, használja egészséggel!
Köszi!
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
Mr Dini
addikt
Hoppá, mit találtam a Taskerben!
Ti tudtatok arról, hogy tudja az SL4A parancsokat is kezelni? [link]
Ezzel talán még a BT-t is lehet komolyabban állítgatni, amire nemrég valakinek szüksége lett volna.
Illetve csak most jöttem rá, hogy lehet a telefonnal DDoS-ozni, mivel ha csinálok egy Scene-t, ami behoz egy oldalt, akkor az JS-sel (jquery) tudom szekálni.
Eszméletlen ez a program!
-
Mr Dini
addikt
válasz aprokaroka87 #4960 üzenetére
Nem. Még az én régi Taskeremben is benne van a Codes fülnél asszem.
-
-
Mr Dini
addikt
Igen, gondoltam, mivel nekem is egy őskori Tasker van fent. Azóta nem frissítettem, mióta leszedték a Playből pár napra.
Csak valahogy soha nem vettem észre. Nade most lesz egy kis dolgom vele, mert rengeteg ötletem van vele kapcsolatban!
-
törölt tag
válasz Mr Dini #4964 üzenetére
Átnéztem a parancsait. Tényleg van benne néhány érdekesség. Pl. az a webkamerás tetszik. Meg a DTMF generálós is, mert beállítható az időhossz. Sajnos, olyat ebben sem találtam, amivel automatizáltan lehetne aktiválni/deaktiválni a közelségérzékelőt. Pedig már rohadtul idegesít.
-
aprokaroka87
nagyúr
Nézem ezt az SL4A dolgot.
egy egyszerű script a teszt,de elakadok
getScreenBrightness()
ezt hogy kellene megadni úgy hogy jó is legyen.
Ha a zárojelen belül irok egy számot 0-255 között akkor valami no exits-et dob fel popupban.
-
Mr Dini
addikt
válasz aprokaroka87 #4966 üzenetére
Szia!
Ha jól sejtem pythonnal próbálkozol az s4la-n belül, mivel csak ott tudod használni az általam linkelt oldalon leírt parancsokat.
Ha pedig valóban így van, akkor a getScreenBrightness() érték nélkül a helyes. Valószínűleg azért nem kapsz eredményt, mert azt pl ki kell írnod egy változóba.
Pl:
a = getScreenBrightness()
És ezt utána átteheted Taskerbe, vagy Toastként feldobhatod, stb. Az értéke az 'a' lokális változóban lesz tárolva, amíg a kód fut.
[ Szerkesztve ]
-
Bozek
nagyúr
válasz aprokaroka87 #4966 üzenetére
Komolyan ezt a topic-ot is szét fogod vágni a hülyeségeiddel?
getScreenBrightness(), azaz a képernyő fényerejének lekérése. Mit akarsz ott a paraméterbe beírni? Először olvass el pár programozásról szóló könyvet és utána kérdezd meg azt, amit nem értesz...
-
Mr Dini
addikt
válasz aprokaroka87 #4970 üzenetére
Ne kezdjetek már flamewart egy szakmai topikban, rendezzétek le privátban pls!
Én is tévedtem így vaktában... Most leteszteltem és kell elé a droid. prefix, mert ugye az androidon belül van a getScreenBrightness.
De írtam Neked egy teszt kódot, h világos legyen, íme:
import android
droid = android.Android()
a = droid.getScreenBrightness().result
print(a)@Bozek
Olvastam én is pár meredeket a kollégától, de ezt most csak egy kérdés volt. Írta is, h próbálkozik vele. Amúgy S4LA topikról nem tudok. Esetleg a python topikban tudna még rákérdezni, de nem hiszem, h a droid specifikus részekben otthon vannak.
Jó, az a paraméter a zárójelben nekem is mosolyt csalt az arcomra, de én is valahogy így kezdtem. Soha nem olvastam, csak egy programozásról szóló könyvet, a Javaról. De sok minden nem jött át, így inkább begépeltem a példákat, moddoltam rajta és így tanultam meg az alapokat. Nem vagyok hivatásos programozó, de ha tudok segítek! Persze ha Te és a többiek offnak érzitek a témát, akkor max püben folytatjuk.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Mr Dini #4971 üzenetére
Robottal először lukra futottam a fényerőállítós próbálkozással. Éjszakára egy - X% -os fényerőt szerettem volna beállítani, az eredeti értékhez képest.. De, ahhoz ugyebár tudni kell az alap fényerőértéket. A mérés 0-255 közötti értéket adott vissza, a fényerőt viszont % -ban kellett volna definiálni. Inkább telepítettem a Luxot.
Hasonló a szitu a getevent/Sendevent parancsoknál. A getevent hexadecimális értéket ad vissza, a sendevent -nek viszont tízes számrendszerben kell megadni a koordinátákat. -
Mr Dini
addikt
válasz #79335424 #4972 üzenetére
Itt annyival szerencsésebb a helyzet, h a getScreenBrightness 0-255-ig adja vissza az értéket és a setScreenBrightness is 0-255-ig kér értéket.Szerk.: félreértelmeztem... De az se tűnik nehéznek. Elosztom százzal a getScreenBrightness-t és megszorzom mondjuk 20-szal, majd a kapott eredményt kerekítem egészre, aztán beállítom a kapott számot. Így az eredeti fényerő 20%-át kapom, ha minden igaz.
[ Szerkesztve ]
-
aprokaroka87
nagyúr
Arra van-e lehetőség hogy adott pl egy mondat és valahol általam megadott helyre beszúrni egy szót.
pl "alma de finom"
így "alma de NEM finom"
valami változóra gondolok.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz aprokaroka87 #4974 üzenetére
Olyat lehet, h hanyadik szó után rakja be, illetve, h a "de" után, vagy az "alma" elé rakja (legalábbis ezekre jut elsőre megoldás az eszembe). Melyik kéne?
-
aprokaroka87
nagyúr
-
Mr Dini
addikt
válasz aprokaroka87 #4977 üzenetére
Ne haragudj, de ezt most nem értem...
Tehát van egy változód, ami tartalmaz egy linket, pl a google.com-ot és szeretnéd, hozzárakni a https://-t pl?
De akkor minek a link neve változó?
Kifejtenéd picit részletesebben?
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz Mr Dini #4979 üzenetére
Ugye van a ph linkelés azon módja hogy én kézzel szerkesztem
[:http://url_cim]link nevetehát url_cim és link neve mindig változik
url_cim helyére mehetne a %CLIP-el az url cím maga,link neve meg az amit én megadok.
az L betűt az elejéről szándékosan vettem most ki.
Mindezt úgy hogy én egy cimsávba csak az url címet és alá egy másik beviteli mezőbe a link neve
majd egy kész gomb,ami kimásolja a teljes szöveget.
[ Szerkesztve ]
-
Bozek
nagyúr
válasz aprokaroka87 #4981 üzenetére
Ha hülyén teszed fel a kérdést, nehéz lesz megérteni.
Az eleje nem változik, ahogy a vége se. Innentől fogva ezekhez nincs szükség változókra, hiszen azok csak akkor kellenek, ha változik a tartalmuk, ezért is hívják őket változóknak. Egyszerűen az elejéhez ([ L:http://) hozzáfűzöd az url_cime változót, aztán a ]-t, majd a link_neve változót és ezt követően a végét ([ /L]).
A beviteli mezőkhöz meg ott a Scene.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
@aprokaroka87
Elkészítettem JS-ben(és scene-k segítségével) a cuccot. Ha nem megfelelő, akkor írj és megírom py4a-n is. Innen tudod leszedni:
(Igen, ezt a linket is vele csináltam )
Ha leszedted, nevezd át .xmla-ról .xml-re! Csak azért neveztem át, mert a böngészőm mindenáron meg akarta jeleníteni...
Illetve lehetnek benne bugok, bár a tesztelés alatt nem találtam egyet sem. Ha előfordulna ilyesmi, akkor nullázd ki a taskerben a két változó tartalmát (LinkURL és LinkName). Bár a szkriptnek is meg kéne tennie.
Illetve ha valami nem jó, akkor azt flashben jelzi. (Pl ha nem írtál be url-t)
Ha pedig URL-t írsz be neki, de nevet nem, akkor a névnek [link] fog bekerülni.
Sok sikert hozzá, használd egészséggel!
-
törölt tag
Sziasztok. Minő fura: automatizálni szeretnék.
Ha netes kapcsolat indul (akár vpn, akár wifi) vagy fájlkezelővel dolgozom a háttérben futtatni szeretnék 1 security-t és így elméletileg nulla közeli fertőzés lehetséges, ha meg befejezem fenti tevékenységemet, akkor az leálljon. (minek fusson feleslegesen csak akksit terhelni ?)
próbáltam e-robottal, nem tudtam megcsinálni, pedig jegeltem ill.chrystallizáltam is. vagy teljesen megfagyott a security el sehogy sem volt hajlandó elindulni vagy képernyő off/on-ra is vevő lettem volna...
nem tudom mit csináltam rosszul...és azt sem a tasker alkalmas-e arra (akár másik appal karöltve) h.létrehozza, amit szeretnék.
bármilyen értelmes tanácsot szivesen fogadok
-
Des1gnR
őstag
Sziasztok!
Tudok arra megoldást, hogy a facebook messenger hangját és rezgését napközben automatikusan kikapcsolja a Tasker?
v+FF2lWBoI8RKD7176twPQoCFN6asdnG4s4NmMBKztabEWaFJmP8G6OCJiCJMWcJXwDrpRYTGyF5/W+spqFwWQ==
-
törölt tag
válasz aprokaroka87 #4987 üzenetére
Nem Tasker plugin, és a háttérben szeretné indítani szolgáltatásként.
-
Bozek
nagyúr
válasz aprokaroka87 #4991 üzenetére
És hogyan kellene ezt kiviteleznie?
-
Mr Dini
addikt
válasz aprokaroka87 #4991 üzenetére
Ha jól értelmezem, ő azt szeretné, hogy a víruskergető csak megadott időközönként szkenneljen.
Az intenttel max egy keresést lehetne indítani, attól még magától is fog keresgélni és szívja az akksit. Szóval, valahogy inkább fagyasztani/jegelni kéne az appot. Ezt pedig Taskerrel magában nem lehet kivitelezni. Olyan szempontból viszont jók az intentek, ha pl a Titanium Backupot lehet vele utasítani freeze (fagyasztás) és defrost (kiolvasztás)-ra, bár nem tudom, h tud-e ilyet az app.
Amúgy a legjobb az lenne, ha pl egy clamAV-t fordítana magának és mondjuk recoveryből, vagy rootos fájlkezelőből (illetve ha úgy fordítja, akkor akár SD-n, root nélkül is megy) a helyére tenné. Azzal shell alól nagyon egyszerű lenne a víruskergetés és tényleg csak akkor menne, ha a Tasker, vagy a terminál arra utasítja. De nem hiszem, h fordított már valaki clamav-t android buildrootra, nekem meg jelenleg rengeteg dologom van, így nem tudok rá időt szánni.
Szóval marad a freeze app keresése (ami támogatja az intenteket).
Bár én nem az antivírusra fektetném a hangsúlyt, hanem inkább figyelnék arra, hogy mit töltök le. Androidra nagyon nehéz vírust találni és annak is a legtöbbje csak interakcióval tud (tehát a user felteszi) érvényesülni. Szóval az androidos vírusok kikerülhetőek azzal, h nem szedünk le apk-t ismeretlen forrásból, 4sharedről, Blackmartról, noname orosz blogból stb... Ha pedig attól fél a kérdező, h pl USB-s kapcsolat esetén fertőzné meg a gépet/eszközt, akkor a gépre érdemes antivírust tenni.
Telóra úgy sincs nagyon hatékony vírusírtó (legalábbis, amikor foglalkoztam a droidra nem láttam ilyet). Mindegyik csak az SD-t tudta vizsgálni, egyik sem tudott mit kezdeni azzal, h van rootom... Ezért csináltam magamnak clamAV-t. Viszont a clam meg nem mobilra van tervezve és egy gyengébb eszközt le tud terhelni a kereséseivel...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Mr Dini #4993 üzenetére
Igen, jól értelmezed. A helyzet a következő. Az 5.1-es rommal megáldott android rootolt és ki van tiltva mindenféle google play és társai. Ennek megvannak az előnyei és a hátrányai is. Hátrány ? Nem tudok semmit sem letölteni (és nem is szeretnék) a play-ről ellenben minden, amit szeretnék futtatni ismeretlen forrásból származik. Vagy védett pc-ről vagy vpn/wifi letöltéssel foglalkozom ezáltal, de azt is gondolom, hogy az ismeretlen forrásból származó appok nem igen mutatják vírus jeleit mindaddig, amíg fel nem telepíti őket a felhasználó...
Sajnos nem vagyok teljesen programozói szinten otthon a témában, de mondjuk a fenn lévő védelmi szoft telepítés közben igenis fogott már meg betolakodót, aminek nagyon örültem. (pedig nem az sd-re telepített ha jól tudom....) Hogy mennyire hatékony nem tudom, sem azt mennyire megbízható. 1 biztos. Semmi bankos adat nincs a mobilon, soha nem kérdezek le semmit, nemhogy netes bankolásba fogjak már....
Előny ? pl. annyi h. éjszaka 3 %-ot esik az akksi ? nem fut feleslegesen vagy 10 app egyszerre stb.Egyébként a fagyasztás megy másik appból, olyannyira h.nem is hajlandó magához térni még akkor sem, ha azt szeretném automatizálóval.
Egyébként köszönöm, nagyon jó lett volna ha hozzáértőként többet tudtál volna segíteni...
(3. bekezdésben írtak) -
Mr Dini
addikt
válasz #73959936 #4994 üzenetére
Esetleg ha megdobsz egy cat /proc/cpuinfo kimenettel és azt dobja, hogy armv7(neon) procid van, akkor majd megpróbálhatok összehozni egy clamav-t. Bár már nagyon rég letettem a droid témáról és binárist még soha nem fordítottam androidra. De mostanában egyre több ilyesmivel találkozom, szóval látok rá esélyt, h össze tudjam hozni.
De! Ha jól tudom a Greenify tud Tasker pluginként is működni. Bár lehet, h csak a fizetős verza tud ilyesmit, az meg a Play hiánya miatt nehezen szerezhető be (legálisan). De azzal tudsz fagyasztani és olvasztani is Taskeren/E-roboton keresztül.
[ Szerkesztve ]
-
válasz #73959936 #4994 üzenetére
Szerintem tök értelmetlen így használni egy droidos telót. Ha az éjszakai merülést akarod elkerülni, akkor egyszerűbb taskerrel repülő módba rakni, vagy kilőni a szinkront. De play szolgáltatásokat minek tiltani?
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs