Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
válasz #79335424 #4999 üzenetére
Értem, és teljesen jogos! Bár lehet, hogy létezik olyan irtó, aminél pl widgettel indítható a scan. Na ezt valamilyen grabber programmal elkapod (mármint a start intentet) és berakod a Taskernek.
@Des1gnR
Szerintem nem megoldható a kérdésed, mivel csak hang"sávok"at tudsz szabályozni benne, app hangokat nem. Aztaz FB appnak kéne tudnia.
@aprokaroka87
Lehet, hogy létezik ilyesmi (bár én nem hallottam ilyesmiről, mindenesetre utánanézek, mert pont aktuális lenne vmi hasonló), de ha az adott app hasonlóan intézi el az appot, mint a cm a hosszú vissza gombos killelést, akkor is meg kell nyitni legalább egyszer az appot, hogy elinduljanak a folyamatok. Eset kergetővel teszteltem.
[ Szerkesztve ]
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
törölt tag
Na akkor hát mégsem hagyjuk ha igazat állítottam: ezzel a hsz-szel indult történetem.
Ha utána-olvasol mindannak, amit ott segíteni próbáltak megérted, hogy nem a tasker-t keresetem, sokkal inkább olyan valakit, aki tud hozzá és képes írni olyan akármit, amivel megvalósítható, amit szeretnék. Hogyan jutottam el a taskerhez ? Hát nem a play-ről
csak másik automatizálót kerestem, amihez a gugli a barátom - elég kevés segítséget nyújtott. Így mindaz, amit kérdeztem, írtam itt feltételes módban volt és van jelenleg is, és mivel igazad van h.fizetős, nem is jöhet szóba.A következtetés ennél fogva még mindig téves. (de talán ne vitatkozzunk tovább, jó ? )
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #73959936 #5004 üzenetére
Rosszul látod. Nem másik automatizálót kell keresned, hanem olyan "védelmi szoftvert", aminek a víruskeresése háttérszolgáltatásként indítható. Enélkül semmilyen automatizáló sem tudja megoldani a problémádat. Pontosan a biztonság érdekében Androidon minden alkalmazás a saját sandboxában fut. Csak akkor tudnak közvetlenül kommunikálni egymással, ha erre direkt felkészítették őket. Ezt hívják Tasker plugin -nak (amit a Robot is kezel). Egyéb esetben csak olyan módon hívhatók meg, amire a fejlesztőjük lehetőséget ad. Ha a víruskeresés nem indítható külön htátérszolgáltatásként, akkor bármelyik automatizálós topikot telehisztizheted, akkor sem lesz rá megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Nálatok megy a JQuery Javascriptletben?
Mert nekem valami régi, 4.3-as volt fent és szerettem volna egy JS parserhez, ha nem kell külön HTTP Get-et használnom a JS előtt, hanem a JQuery-s ajax-szal szerettem volna letölteni a fájlt. De egyszerűen sehogy sem akart menni, pedig bent van a Library-k között a JQuery, amit a Tasker ajánlott...
Kipróbáltam, hogy frissítem a Taskert a legfrissebbre Playről, de ugyanaz...
Nálatok megy?
-
Mr Dini
addikt
válasz Mr Dini #5008 üzenetére
Szóval tudnátok nekem tesztelni, hogy nálatok mi a helyzet?
Ha létrehoztok egy taskot, azon belül pedig egy Code>Javascriptlet-et és bemásoljátok ezt:
if (typeof jQuery == 'undefined') {
flash('Sajnálom barátom, úgy látszik, hogy Nálad sem megy a JQuery...\n:(');
}
else {
flash('Szuper, megy a JQuery!\n:)');
}Ha megvan, akkor az alatta található libraries-nél bökjetek a nagyítóra, majd a JQuery-t válasszátok. Ezután lehet futtatni és figyelni, hogy mit ír ki. Kiváncsi lennék, hogy ez most bug-e, vagy egyedi probléma.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz Mr Dini #5009 üzenetére
Közben rájöttem, hogy ha közvetlenül a Javascriptletet futtatom, akkor nem megy a JQuery, de ha taskként futtatom, már elvileg megy.
Viszont a kódom így sem akar menni, de ez már valszeg user error lesz.
sorry a tripláért...
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz aprokaroka87 #5011 üzenetére
Visszavonva.
Csak task-ként fut le. -
Mr Dini
addikt
válasz aprokaroka87 #5012 üzenetére
Köszi!
A probléma az, h a hiába megy a teszt taskként, de egy rendes JQuery kód már nemegy. Szóval írtam a fejlesztőnek. Addig is shell-lel oldom meg.
-
Mr Dini
addikt
válasz aprokaroka87 #5016 üzenetére
Ok, megnézem!
De most kiutazom 1 hétre, szóval csak utána.
-
DonDragonka
őstag
Sziasztok, most ismerkedem a Tasker-el, és van egy probléma amit nem tudok megnyugtatóan megoldani.
Keresgéltem a neten, de konkrétan ennyire egyszerű példát nem találtam, bár az is lehet, hogy rosszul kerestem...
Szóval, az kéne, hogy minden nap 07.00-kor kapcsoljon be és 23.00-kor kapcsoljon ki a bluetooth...
Az a vicc, hogy egy ennél bonyolultabb dolgot(amikor töltőre csatlakozik, akkor kapcsolja be a WiFi megosztást és álljon át rezgőre, amikor lehúzom a töltőről akkor kapcsolja ki a WiFi megosztást, és álljon vissza a normál hangra, de mindezt csak 07.00-19.00 között és csak hétköznapokon...) már sikeresen összehoztam, de ez a BT-On-Off ez kifog rajtam... Elvesztem a profile-ok és taskok között...
Tudna valaki egy cseppet segíteni? Köszi előre is!!!A döntésképtelenség legnagyobb akadálya, ha túlságosan nagy a tudásbázis...
-
HREH
senior tag
válasz DonDragonka #5018 üzenetére
[link]
Megcsináltam Neked, nagyjából erre gondoltál?[ Szerkesztve ]
"Fun isn't something one considers when balancing the universe. But this... does put a smile on my face."
-
DonDragonka
őstag
válasz DonDragonka #5020 üzenetére
Oksa, közben rájöttem, hogy át kell nevezni Blue.prj.xml-ről Blue.prf.xml-re...
Szóval most már látom és igen erre gondoltam.Köszönöm még 1x!!!!!
A döntésképtelenség legnagyobb akadálya, ha túlságosan nagy a tudásbázis...
-
B@ldrick
aktív tag
Sziasztok,
Hogyan tudnám az %SMSRB-ből (password is: 12345678) kettesével a számokat felolvastatni? Splittelem :-nál és valahogy tömbbe pakolom a kétjegyű számokat majd 4db say? E-robotban egyszerű.
▌iPhone 12 • Huawei P20 Pro • OnePlus 3 • HTC One ▌Linux Mint • EndeavourOS • OpenMediaVault ▌
-
HREH
senior tag
válasz DonDragonka #5021 üzenetére
Igen, bocsi, projektként exportáltam profil helyett
Örülök, ha működik"Fun isn't something one considers when balancing the universe. But this... does put a smile on my face."
-
Bozek
nagyúr
válasz B@ldrick #5022 üzenetére
Rakd el egy másik változóba és azt splitteld. Ha mondjuk van egy %valami változód, akkor a %valami1 lesz az első 2 elem, a %valami2 a második 2 elem, stb. Ezt követően egy FOR ciklusba berakod a Say-t és felolvastatod egymás után.
E-Robot-ba nem tudom, hogy hogyan van, de kétlem, hogy túl egyszerű lenne.
-
ERPY
őstag
Ha van egy variable érték, változó hosszúságú, hogy tudom csak az utolsó betűjét törölni? Mondjuk baba-ból legyen bab.
-
B@ldrick
aktív tag
Köszi. Kipróbáltam a fenti variable section-nal, így egyszerűbb mivel fix poziciótól kell szétszedni 4 változóba. Most már csak a TTS-nek kéne megszólalnia ha alszik a teló, 5.0.2-m van és nem akarja, hozzáférhetőség be és a reduce resource usage ki van szedve viszont nem eszköz gazda, se a secure settings. A gps-t sem kapcsolja.
▌iPhone 12 • Huawei P20 Pro • OnePlus 3 • HTC One ▌Linux Mint • EndeavourOS • OpenMediaVault ▌
-
Mr Dini
addikt
Használ-e valaki innen komolyabb szinten Java Functions-t. Nekem speciel nagyon bejött, mivel gyakorlatilag bármit me tudok vele oldani, amihez amúgy appot kéne írni, így egy fokkal könnyebb... Viszont egy egy ilyen task általában 30-40 elemből áll és picit lassan fut le. Van valami megoldás, hogy ne legyen delay a két elem lefuttatása között?
-
Mr Dini
addikt
Lenne még egy kérdésem...
A szenzorokat szeretném figyelgetni az egyes telefonjaimon. Ehhez használok egy csomó shellparancsot, illetve egyéb megoldást, szóval nem egy kis taskról van szó. Majd az adatokat egy ad-hoc webszerveren láthatom grafikonszerűségen. Namost, mivel a tasker csak 2 percenként egyszer tud futtatni egy profilt (annyi a minimum), gondoltam berakok neki waiteket és beteszem egy for ciklusba. Találtam a Taskerben For-t, ráhúztam az elemekre és beállítottam változónak a %Sorszam változót, értéknek pedig 1-et adtam. Alá az ifbe pedig beraktam egy %Sorszam <= 28 -et. Mivel 28-szor szeretném lefuttatni. Viszont ez valahogy hiányosnak tűnt. Lefuttattam, de csak egyszer ment végig... És ez logikus is, hiszen a szám a %Sorszam helyén nem tud nőni, szóval egy endless loopot generáltam. Hogy kéne beállítani? Esetleg az Items részhez 1 helyett %Sorszam+1 -et írjak és a for előtt állítsam 1-re a változót?
Mindenesetre, már megírtam az egészet JS-ben, de kiváncsi lennék, h a Tasker berkein belül hogy kéne, hátha kell még később!
Köszi!
-
HREH
senior tag
Érdekes problémába futottam bele, a lényeg a következő:
Van egy 1x1-es widgetem, amihez egy system lock van rendelve, azaz csak annyi a dolga, hogy ha rányomok, akkor zárja le a képernyőt. Előtte viszont beraktam egy wait 2 sec actiont is, de csak akkor ha aktív egy adott profil, így néz ki:Sys Lock (101)
A1: Wait [ MS:0 Seconds:2 Minutes:0 Hours:0 Days:0 ] If [ %Night eq true ]
A2: System Lock
A probléma az, hogy teljesen kiszámíthatatlanul működik a wait a taskban, néha vár 2 másodpercet, néha nem, teljesen mindegy, hogy a %Night változónak mi az értéke. Legfőképp töltőről való lecsatlakoztatás után nem működik rendesen, ilyenkor mindig egy reboot kell neki, hogy jó legyen.Bármilyen ötlet, hogy jól működjön?
[ Szerkesztve ]
"Fun isn't something one considers when balancing the universe. But this... does put a smile on my face."
-
-
-
Mr Dini
addikt
Ok, ez rendben van. Ismerem a GoTo-s megoldást. Akár a task ismétlésével (performTask) is meg tudnám csinálni, de az esetemben konkrétan a for ciklust kéne használni. Csak furcsálom, hogy így néz ki a GUI-ja... Ha kézzel kéne az értéket hozzáadni a "for" alatt, akkor az nem for, hanem while.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
Körülnéztem a Taskerben, hogy van-e built-in Google naptár kiolvasásra lehetőség. De csak Calendar Insertet találtam. Na mondom, akkor írjuk meg Javascriptben!
Régebbről rémlett, hogy volt egy xml-es megoldás. Rákerestem, de már nincs ilyen. A Gugli bá megszüntette, arra hivatkozva, hogy senki sem használja. Ja, csakhogy az összes outlook user is ezt használta, szóval nem hiszem, hogy olyan kevés lenne az! Nem, emögött az van, hogy áttértek OAuth2.0-ra...
Na mondom, akkor nehéz dologom lesz! Írtam egy egész API kezelő lib-et, aztán sikerült összehozni a cuccot. Utána pedig rákerestem valamiért Google-n és látom, hogy a Tasker is tud ilyet a Test Appal.
Egyébként az az xda-s cikk advanced szintű volt. Na akkor az én megoldásom milyen lehet?!
Na, de nem ez a fő mondanivalóm, hanem lenne egy kérdésem is ezzel kapcsolatban. Scene hátteret lehet valahogy transzparensé tenni, illetve képet betenni?
Köszi ismét!
-
Bozek
nagyúr
válasz Mr Dini #5041 üzenetére
Scene hátterét lehet transzparenssé tenni, csak a jobb felső sarokba a három pöttyre kell kattintani, aztán a Properties-nél a Background Colour elejét a # után 00-ra állítod kézzel, vagy a színválasztóba az alsó csúszkát lehúzod teljesen az aljára, ha teljesen átlátszóvá akarod tenni.
Képet is be lehet rakni, ugyanúgy, ahogy az elemeket felpakolod, felraksz egy Image-et, teljes méretre állítod és meg is van a háttér.
-
bexinho23
őstag
Üdv!
Hogy lehet azt megoldani, hogy adott jelerősség alatt egy másik wifi-re csatlakozzon a telefon?
A ház két pontján van 1-1 router. Ha az egyik mellett állok, akkor a telefon még érzékeli a távolabbit, de még pont annyira, hogy nem vált át automatikusan. Viszont netezni már képtelenség rajta.
Ezt a problémát szeretném valahogy megoldani.
-
bexinho23
őstag
Időközben próbálkoztam a dologgal. Viszont valamiért nem akarja normálisan értelmezni a Tasker a parancsaimat, amit nem értek.
Ugyani a MU mellett ülök, és bőven 0 és -70 között ingadozik a jelerősség.
A T-home MU viszont a lakás másik végében van, ami -75-100 között ingadozik.
A furcsaság az egészben, hogy a parancs végén a szöveget sem adja be, hogy éppen melyikre jelentkezett fel. Valamit elronthattam, de rá nem jöttem eddig, hogy mi lehet az...
[ Szerkesztve ]
-
kanocpapa
tag
sziasztok! arra keresek megoldást, hogy csak és kizárólag akkor induljon el egy program, ha már bekapcsolt a wifi. eddig úgy oldottam meg, hogy a wifi bekapcsolása után várakoztattam néhány másodpercig a programot. de mostanában többször is úgy jártam, hogy kicsit lassabban kapcsolt be a wifi, ezért túl korán indult el a program és imételni pedig nem volt hajlandó. előre is köszönöm a válaszokat!
-
HREH
senior tag
válasz kanocpapa #5045 üzenetére
Nekem a fogalmazásod alapján az jön le, hogy Task-ból szeretnéd indítani, arra itt egy mód:
A1: WiFi [ Set:On ]
A2: Wait Until [ MS:1 Seconds:0 Minutes:0 Hours:0 Days:0 ] If [ %WIFII ~R CONNECTION ]
A3: Launch App [ App:Chrome Data: Exclude From Recent Apps:Off Always Start New Copy:Off ]Értelemszerűen a Chrome helyére a programod kerül.
(Ha rosszul értelmeztem, akkor bocsi, kicsit késő van már )[ Szerkesztve ]
-
hetn
tag
hmm, ez jó abban az esetben, ha csak a wifi kapcsolat megléte kell, de ez nem szavatolja, hogy net kapcsolatod is lesz (pl kicsúszott a net kábele a routerből). ezért én tovább mentem: felépítettem egy ciklust, melyben pár másodpercenként (vagy percenként...): HTTP Get www.tv2.hu (Continue task after error), Egyik kilépési feltételnek meg beírtam: %HTTPL>-1. Másik kilépési feltételben meg a próbálkozások számát/idejét állítottam be. És csak ezek után indítom a kívánt programot.
-
HREH
senior tag
"kicsúszott a net kábele a routerből"
ennyire azért ne legyünk paranoiásak, ez szerintem nem annyira életszerű
az általad felépített megoldás is biztosan jól működik, de én speciel semmit sem konyítok a HTTP Get-hez, emiatt (számomra) jóval egyszerűbb a saját megoldásom
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest